lørdag den 30. august 2008

Obama og Biden: Holder det?

Burt Prelutsky

Obama and Biden: Hvad er der egentlig galt?
Jeg skal være den første til at indrømme at jeg tror at Barack Obama valgte det bedste da han pegede på senator Biden til at være hans vicepræsident. Men hvorfor skulle jeg ikke også det,? Jeg er trods alt republikaner.

Helt ærligt, skønt Biden er blevet nævnt adskillige gange i den senere tid, indtil Obama offentliggjorde det, havde jeg stor bekymring for, at han ville pege på Hillary Clinton. Det ville have været et uheldigt valg, men trods alt ikke mere end det mærkværdige valg - John Kennedy og Lyndon Johnson eller Ronald Reagan og George Bush. Der er trods alt millioner af kvindelige demokrater der tror at Obama og partiet dolkede deres Hillary i ryggen og de kan ikke vindes tilbage blot fordi konventet giver hende et øjeblik i spotlightet. De betragter det måske som på samme måde som den flirtende husbond der regner med at alt han behøver at gøre for at afholde konen fra at forlade ham, og tage en stor del af hans ejendom med sig, er at sende hende et dusin røde roser.

Der er virkelig så mange pæne ting at sige om Obamas valg af Biden til jobbet at det er endog meget vanskeligt at afgøre, hvor man skal begynde. For nogle af os vil Biden altid stå som den mand der ikke kunne holde en tale han selv har skrevet, men plagierer kapitel og vers fra en tale fremholdt af Englands Neil Kinnock. Hvis nu nogen tror det kun er sket een gang så overvej, hvordan Biden også har plagieret en artikel om lovtekst da han var elev på Syracuse Law School. For at bilægge striden engang for alle sagde Biden da han blev spurgt, hvordan han klarede sig på Syracuse, at nu ville han ikke fremstå som en pralhals, men han havnede i den øverste del af klassen. Han bestod faktisk som nummer 76 af 85. Som Winston Chruchill sagde om Clement Attlee, "Han er en meget beskeden mand. Og det har han god grund til at være."

For McCain er de gode nyheder om Biden, der fik godkendelsesstemplet, at han nu har råd til at køre sin kampagne i højeste gear. Han behøver ikke sige noget som helst negativt om Obamas mangel på erfaring, om hans forkerte holdninger når det drejer sig om Irak eller om hans afgrundsdybe mangel på kundskab når det drejer sig om en omfattende række af væsentlige spørgsmål. McCain behøver blot at citere hans fan og gode ven, Joe Biden.

Der er nogle der hævder at ved at vælge en ældre politisk professionel, en mand der har brugt det halve af sit liv på at luske omkring i Senatets udvalgslokaler da giver Obama selv dødstødet til sin påstand om at han er en forandringens mand. Men ligesåmeget som alle tænkende mennesker indså at "forandring" og "håb" ikke var andet end meningsløse slogans, af den typer, hvor reklamer hævder at morgenmadsproduktet er "nyt" og "forbedret! så er det kun nogle få knivstikkere, såsom Chris Matthews og Keith Olberman og nogle af de tåbelige andetårsstuderendeder der virkelig tror at de lyttede til et dybtgående budskab.

Jeg er overbevist om, at et antal venstreorienterede mener, at Obama var meget kløgtig da han valgte Biden, på den måde kunne han på en fremragende måde indsnævre sit kandidatur på de områder hvor han stod svagest. Jeg, derimod, tror han kun har formået at understrge sine utilstrækkeligheder når det drejer sig om udenrigspolitik og national sikkerhed, de to områder hvor vælgerne med god ret forventer en præsident står meget stærkt.

Jeg tror ikke blot at Biden er det bedste Obama kunne diske op med, jeg er ikke sikker på han kunne have valgt værre. Hvordan kan man se på hans karriere og ikke synes den er bekymrende? I en mindre bizar verden ville Biden, som bliver 66, seks gange valgt som senator være det bedste valg og Barack Obama, en meget ung senator, en mand jeg ville kalde en tomt jakkesæt, hvis det ikke var en fornærmelse til jakkesæt, ville som en andetårsstuderende, måske for de sorte vælgere være i bunden. Det forekommer mig det samme som at lave en Batman film, hvor Bruce Wayne bliver hjemme og strikker en sweater mens hans butler Alfred bekæmper kriminaltietet i Gotham City.

Det bringer os til endnu en mangel i Obama's tænkeevne. Han og Demokraterne, sammen med late-night fjumregøjerne har forsøgt at overbevise Amerika om, at McCain er for gammel som leder. Nuvel, hvis Biden og Obama vinder valget og det næste i 2012 som demokraterne så lidenskabeligt håber, da vil Biden der kun er et hjerteslag fra Det Ovale Værelse, være to år ældre end McCain er i dag.

Jeg mener, udover at være taknemmelig for den rungende støtte som Biden gav Obama i januar da han påpegede at hans hovedmodstander var "den første afroamerikaner der både var veltalende og klog og ren og så godt ud," da kan jeg kun komme i tanke om en god grund til at Obama valgte Joe Biden som VP'er. Da han er en snedig politiker forudser han et meget tæt valg og ønskede at gøre alt i sin magt for at fastlåse Delaware's tre valgmandsstemmer.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails