torsdag den 21. august 2008

Dødens ungmøer

DØDENS UNGMØER

Phyllis Chesler

Fire kvindelige selvmordere har netop dræbt 57 personer og såret 300 andre i Irak. Mange af ofrene var på en religøse pilgrimsrejse. Det burde ikke længere overraske os. Ligesom mænd er også kvinder mennesker og er derfor ligeså beslægtede med aber som med engle. Således, ligesom mænd, er kvinder i stand til at ødelægge og opbygge. Vi bor dog stadig i en kultur der på den ene side, mistænker kvinder for at være snedige, "tæveagtige", endog onde, men som på den anden side idealiserer vi også kvinder som værende moralsk overlegne i forhold til mænd og som 'livets naturlige ophav' og ikke 'livets naturlige dræbere'.

Så er vi også blevet vænnet til at tro, og hører hele tiden, at kvinder i Den Tredje Verden, især den islamiske verden, er ofre - ikke dræbere. Hvordan kan de være begge dele? Ifølge USA's militær har 43 kvinder med påklistret selvmordbomber, i de sidste 5 år, udført selvmordsattentater. Kvinder gemmer eksplosiverne under deres sorte flagrende abayas - endnu en grund til at en sådan klædning burde forbydes i Vesten. Faktisk dræber muslimer flere muslimer end nogen andre. Dette seneste angreb var åbenbart igangsat af Sunni-muslimer mod Shia-muslimer. Det ville også være i Islams egen interesse at forbyde disse klædninger, der altså benyttes som skjul for både mandlige som kvindelige terrorister.

Selvfølgelig siger New York Times, at "fortvivlelse" og "ægteskabelig sorg" får disse kvinder til at begå selvmord gennem terrorisme.

Klap lige hesten.

Kvinder der er blevet foragtet og misbrugt siden fødslen kan være særlig sårbare for den ideologiske og religiøse tillokkelse, som lover dem ære (og penge til familierne). Ligeledes på grund af indavl (fætter-kusine ægteskaber) og vold i familien kan de være mentalt forstyrrede og retarderede, allerede vant til terror, eller lidende af depressioner og derfor meget nemme at manipulere. Eller kvindelige selvmordere kan være så opfyldt at vrede - så megen vrede at de vil benytte fremmede som syndebukke for at hævne sig mod krænkelser fra familien.

Det er sandt at nogle kvinder sørger over tabet af brødre, fædre eller sønner, men hvad med den islamiske ideologi? Hvad med al Queda 'fristerne' der lokker kvinder med løfte om ære ligesom de gør det overfor mænd? Hvad med de palæstinensiske medlemmer af islamisk jihad, Al-Aqsa Brigaden, Hezb'allah og Hamas (Al Queda ligeledes) der udnytter depressive, mentalt syge og mentalt retarderede kvinder ved at lade dem påspænde bælter med sprængstoffer og derpå lader dem sprænge sig selv i luften? Hvad med den kultur, hvor det at være født som kvinde ofte en er stor synd, en kultur hvor piger og kvinder æresdræbes på grund af den mindste påståede overtrædelse af de patriarkalske regler? Hvis nogen mener hun allerede er en 'mærket' kvinde, hvorfor så ikke forløse hendes skam ved at lade hende forsvinde i en ærens eksplosion, og så samtidig tage nogle vantro med?

Gårsdagen eksplosiner i Irak blev udført af fire forskellige kvinder og kun få vantro var blandt ofrene. Disse kvinder fortsatte de århundrede gamle stridigheder mellem Sunni og Shia muslimerne. Hvis nogen stadig tror at kvinder er mere hensynstagende end mænd så tænk lidt over dette: Ifølge International Herald Tribune,

"Det anden (af en kvinde udført) angreb skete inde i et telt, der gav skygge og hvile for kvinder. Den kvindelige bomberske gik ind i teltet, satte sig, og ifølge en politi embedsmand, Abu Ali, og læste i Koranen med kvinderne. Da hun forlod teltet efterlod hun en sæk, og øjeblikke senere eksploderede den.

Disse kvinder var ideologisk oplært, såvel politisk som teologisk, til at begå voldshandlinger. De så intet forkert i dette - ligesom familierne i deres kultur ikke kan se noget forkert i æresdrab.

Kære venner: Vi står overfor en formidabel fjende, der tilbeder døden, foragter livet, og kun lever for at kæmpe. Vi må vise os at være ligeså standhaftige i vor modstand.


Dr. Phyllis Chesler is the well known author of classic works, including the bestseller Women and Madness (1972) and The New Anti-Semitism (2003). She has just published The Death of Feminism: What’s Next in the Struggle for Women’s Freedom (Palgrave Macmillan), as well as an updated and revised edition of Women and Madness. She is an Emerita Professor of psychology and women's studies, the co-founder of the Association for Women in Psychology (1969) and the National Women's Health Network (1974). Her website is www.phyllis-chesler.com http://www.frontpagemag.com/Articles/Read.aspx?GUID=91E8CA17-15C4-4A5B-836B-2C6FFE36CB13

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Eksisterer der egentlig nogen kvindefrigørelsesgrupper i dagens DK? Er kampen vundet? I så fald er der en ny vigtig kampplads her, hvor pres kan lægges på disse stakkels kvinders undertrykkere og hvor mere info om forholdene kan formidles. Eller er det for farligt et emne at berøre? Eller er 'problemet' herhjemme med 'ligeløn' så meget vigtigere, så skide være med disse grusomheder?

Related Posts with Thumbnails