mandag den 25. august 2008

Klimadebattens hykler nr. 1.

Gore følger "strømmen" med en ny enorm husbåd

Miljø guruen har et kæmpepalæ, flyver i store fly ... og er nu også kaptajn på en stor båd.

Tidligere vicepræsident Al Gore, Nobel pris vinderen, den selvudnævnte grønne profet har tjent masser af penge på den såkaldte "globale opvarmningskrise." Han har tjent godt på bestseller bøger der laver reklame for den lurende klimakatastrofe, han har vundet en Academy Award for en film om hans lysbilledshow der fokuserer på hans budskab om "at himmelen falder ned" og at verden står umiddelbart overfor en miljø katastrofe.

Hans forretningsinteresser har været koncentreret om at tjene penge på den "globale opvarmnings" udligning ved at at skabt "kuldioxid kredit" programmer der har medført at millioner af dollars er strømmet ind i Gores og hans kampfællers lommer. Så er der rigtig gode penge og finansinteresser ved indførelsen af "miljøvenlige" lyspærer, som han har gjort sig til storskrydende talsmand for: Hans venner i General Electric står til at tjene rigtig mange penge på grund af Kongressens lovkrav for disse nye lyspærer.

Der er ingen tvivl om, at ståhejet og dommedagsscenarierne der er blevet fremført af Al Gore har været endog meget gavnlig personligt og professionelt for ham.

Men spørgsmålet står tilbage om han faktisk nu også selv køber det han sælger. Hans egen opførsel viser tydeligt, at han ikke selv tror vi er på "kanten" af en verdensomspændende miljøødelæggelse. Mens han selv prædiker at vi alle skal forandre vor levevis ganske drastisk og sænke vore levestandard for at "redde planeten" lever han selv efter et helt andet regelsæt.

Det sker i luften, hvor han flyver rundt i sit eget jetfly, der forbuger store mængder energi for at han kan sprede sit budskab om "energibalance." Hans hykleri afsløres på land, hvor hans flåde af limousiner og SUV's transporterer ham rundt for at holde foredrag om de alvorlige konsekvenser ved at ignorere "den menneskeskabte globale opvarmning" - og han lader bilerne gå i tomgang under hele talen for at sikre sig at de er behageligt afkølede (aircondition)når han forlader bygningen og kører så derfra i sit benzinslugende køretøj.

Hans formodede "grønne" ejendom forbruger elektricitet der får forbruget i et typisk familiehus til at være mikroskopisk.

Og endnu engang for ligesom at fuldende sit totale hykleri har Al Gore nu udvidet sit overdrevne forbrug til vandet. I en forbavsende demonstration af påfaldende stort forbrug, selv for Al Gore, ligger hans nye 100-fod (ca 31 meter) husbåd for anker i Hurricane Marina i Smithsville, Tennessee, og skaber nu en kritisk stemning blandt mange af hans tidligere vælgere til Kongressen. Døbt "Bio-Solar-One," der kunne give mindelser on Air Force One, som han jo ikke fik, har Gore stolt knejsende hævdet at denne monstrøse husbåd er miljøvenlig. (Kun Al Gore vil kunne døbe sin båd, Bio Solar One uden at blive til grin. Eller måske gør han grin med os?)

Båden er en specialbygget Fantasy Yacht specielt til Gore af Bill Austin, Sparta, Tennessee.

bs-one_1.jpg

Ifølge Austin drives motoren af biodiesel og Gore kan forvente at bruge omkring to gallons i timer når han sejler på Center Hill Lake. Med en tank på 500 gallons (1895 liter)siger Austin at Gore ikke behøver at fylde på i "to eller tre år" skønt han indrømmer at han "ikke aner", hvor Gore vil få denne biodiesel fra der ved søen, da Hurricane Marina ikke sælger det.

"Denne båd er husbådenes Toyota Prius," hævder Austin. "Det er den mest øko-venlige husbåd i hele landet og den vil revolutionere husbådindustrien. Folk er i stigende grad bekymrede over de høje benzinpriser og dette er svaret." Austin hævder at "Bio Solar One" vil udlede mellem 40-60% mindre kuldioxid og forbruge det halve af, hvad andre lignende husbåde gør. "Gore vil forbruge meget mere brændsel ved at køre til og fra søen end han nogensinde vil bruge ved at cruise rundt i sin husbåd," påstår Austin.

Solpanelerne er endnu ikke blevet installeret, men forventes at ankomme fra Reno, Nevada, "når som helst" og de vil snart komme til at virke siger Austin.

Med disse solpaneler vil Gore's båd forsyne sig selv med elektricitet når den er i havn, iføgle Austin. I mellemtiden er Gore tilsluttet elforsyningen i havnen som sin primære energikilde.

bs-one_2.jpg

Austin siger han har adskillige andre potentielle kunder der er interesseret i at følge Gore's eksempel. Austin er ikke meget for at tale om "andre folks køb", men bemærker dog, at en husbåd lig Gore's vil koste mellem 500000 til 1 million dollars. Austin tror, at Gore's "Bio-Solar One" vil igangsætte en masse handler. Landjorden, luften og nu til søs. Mon ikke rummet er det næste mål?

Lad os dog ikke glemme: Gore fremførte lignende påstande om solpanelers gavnlige indvirkning på miljøet og de andre "grønne" tiltag han har foretaget på sin 10000 sqare fod store hjem i Belle Meade, et mageligt boligområde i Nashville, Tennessee. De miljømæssige besparelser af hans "investeringer" har ikke holdt det han fremførte. Faktisk har hans "energi effektiviseringer" på hans hjem FORØGET hans elforbrug med 10%, snarere end at give de lovede reduktioner. Det kan dog vise sig at Gore's vandbårne udflugter i sin gigantiske husbåd måske vil vise sig at være mere miljøvenlig end hans flåde af limousiner, hans privat jetfly eller hans palæ. Måske vil Big Solar One engang leve op til sit navn, men jetskien på båden drives helt sikker at noget andet end sol energi eller biodiesel.

bs-one_3.jpg

Det kan dog være at Al køber kuldioxid kreditter af sig selv for at opveje dette særlige energiforbrug.

http://pajamasmedia.com/blog/gore-hits-the-waves-with-a-massive-new-houseboat/

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails