tirsdag den 7. oktober 2008

Ægte blå stater stemmer

Appalacherne stemmer, men på hvem?


Hatfield ‘n’ McCoy Vælgerne

Ved at følge ovenstående link får du en helt utrolig spændende beskrivelse af befolkningsgrundlaget i Appalacherne.
Husk vi er i det oprindelige Bluegrass område.
"Det hele afhænger af, hvad del af Appalacherne der er tale om," siger Siegel. "Hvis de bor i Pennsylvanien eller Ohio, så ja, er det uden tvivl vigtige afgørende stemmer. hvis de bor i West Virginia, så nej, fordi for Demokraterne er det ikke en stat der har betydning."


Appalacherne er ikke kun en enkelt stat, men et stort område der har sin egen helt specielle tænkemåde (eller måske tænkemåder) der strækker sig et godt stykke udenfor grænserne af West Virginia og Kentucky, de stater der oftest knyttes til Appalacherne.

Som en geografisk enhed gennemskærer Appalacherne en diagonal linje fra det vestlige New York til Alabama og Missisipi. Regionerne og kulturerne der følger med indeholder de store strækninger i Pennsylvania, Ohio, West Virginia, Maryland, Kentucky, Virginia, North Carolina, South Carolina, Georgia og Tennessee.

Hvordan er de mennesker der bor, arbejder, har familier der, går i kirke, forsvarer deres land og som dør i dette område?

Ifølge US. Senator Jim Webb, Dem, Virginia stammer hovedparten af dem fra Ulster skotter (lowland skotter der immigrerede til Ulster plantagerne i Irland) --- et blandingsfolk, "stærke og ambitiøse," der kom til Amerika for at søge lykken der.
Som efterkommere, med samme indstilling, som den store skotske krigshelt William Wallace medbragte disse immigranter en mistillid til en hårdhændet regeringsudøvelse, et krav om at tilbede Gud fandt de passende, retten til at bære våben og et nidkært ønske om at forsvare deres land -- langt mere udpræget end nogen andre etniske befolkningsgrupper.
Mange af disse kerneværdier forblev hos disse mennesker da de bosatte sig i Appalacherne, selv når de giftede sig med de første bosættere, tyskere, walisere og indfødte amerikanere.
Hvordan er så disse vælgere idag?
I de Demokratiske primærvalg var det den lavere hvide klasse - til middelklasse vælgerne i Ohio, Pennsylvania, Western Virgina, Kentucky og West Virginia, der arbejdede hårdt for senator Hillary Clinton.
De er ikke aktivister der deltager i demonstrationer og råber op -- men de vil stemme.
Disse mennesker er ramt hårdt økonomisk, de er alvorligt berørt af de stigende brændstofpriser, fordi de kører -- til arbejde, for at handle, til lægen eller for at passe på deres ældre slægtning -for de har ingen anden mulighed.
Regeringern har ladet dem være glemt på mange måder og har taget dem for givet i andre.
Disse vælgere er nært knyttet til familien, deres fædreland og til Gud. Nu siger jeg ikke hermed at de udstiller disse ting til offentlig beundring; det er noget de ikke taler om, undtagen hvis de bliver spurgt.

Det er ganske almindelige mennesker der kræver af deres ledere, at de er ærlige overfor dem.

Det er derfor de blev Reagan 'Demokrater': Reagan stillede sig på deres side når det drejede sig om fædrelandskærlighed og økonomien. I dag er spørgsmålet om de vil give den samme støtte til John McCain.
Mange dem dem respekterer McCain's tjeneste og oprigtighed overfor fædrelandet -- men deres tegnebøger er blevet tømt og det skete mens Republikanerne havde vagten.

"Når det drejer sig om økonomien burde de stemme Demokratisk," siger Siegel. "Når det drejer sig om sociale forhold hælder de mod Republikanerne. De er en meget svær politisk gruppe at få hold på."
Politisk analytiker og talknuser Michael Barone har bemærket problemerne for Obama blandt denne vælgergruppe, som han henviser til som "Jacksonians" - på grund af den berømte skotsk-irske præsident, der var ven med denne krigerklasse i Appalacherne.
Andrew Jackson , første præsident udsat for mordattentat. Nogle hævder han var grundlæggeren af det Demokratiske Parti.
"Jeg ved ikke om problemet er stort nok nu, det vil tiden vise," siger Barone. Men han tror at udfordringen for Obama er at han betragtes som en elitær af mange af disse mennesker. Sammen med det er der en snert af racisme på spil. Men i substansen drejer det sig om Obama's stil, substansen af hans ord og den måde han opfører sig på.

Alle troede at Karl Rove og George W. Bush var skøre fordi de brugte tid og penge i West Virginia i 2000; en Demokratisk blå stat, der kun blev Republikansk i 1972 og 1984. Hvad Demokraterne overså var forandringen i deres parti fra Bill Clinton til eliten - og der forkastede man Al Gore og skød John Kerry i sænk. Ingen akademiker har på videnskabelig vis kunnet bestemme om Appalachernes skotsk-irske arv kan afgøre indbyggernes stemmemønster.
Dette viser, at hvordan og hvorfor de stemmer er fuldstændig uforudsigeligt -- og afgørende for Obama og McCain, der begge kan henvise til deres skotsk-irske oprindelse.

FamilySecurityMatters.org Contributing Editor Salena Zito is a political analyst, reporter and editorial page columnist. At the Pittsburgh Tribune-Review. She can be reached at szito@tribweb.com.


http://www.familysecuritymatters.org/publications/id.688/pub_detail.asp

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails