lørdag den 4. oktober 2008

Om Race, Selvværd og Lederskab

Rapport fra Washington

ved: ELLIS WASHINGTON


Strøtanker: Race, Hollywood, Reagan - og om imbecile der stemmer


I dag vil jeg låne en skrivestil fra den legendariske økonom og kommentator om amerikansk kultur og samfundsforhold, fra Hoover Instute, dr. Thomas Sowell - især fra hans klummeserie, som han fra tid til anden udgiver om forskellige interessante emner, "Strø tanker." Mit forsøg udi denne genre skal kaldes "Modsatrettede ideer."

Der er to billeder af amerikansk handlemåde der plager mig op til denne dag. Det ene er fyringen af general Dpuglas MacArthur af den diminutive præsident Harry Truman; det andet de allestedsnærværende drikkefontæner mærket for 'hvide/sorte' fra Amerikas Jim Crow æra.


Victory parade for Gen. Douglas MacArthur, New York, April 22, 1951

Det som fremskyndede konflikten mellem MacArthur og Truman var, at efter Hitler's Tyskland og Hirohitos Japan var besejret ønskede den handlekraftige general at beskytte Amerikas sårbare flanke, det vil sige han ville besejre det kommunistiske Nord Korea og Kina.

Truman sagde nej; General MacArthur kaldte ham et fjols. Præsidenten vandt og generalen blev tvunget til at gå på tidlig pension. Historien har afsløret at Amerikas "uafgjorte sejr" i Korea Krigen i 1955 beviste at MacArthurs krigspolitik var bedre end Præsident Trumans.

-------------------------------------


Jim Crow drinking fountain (circa 1940s)


Det andet billede der plager mig er de adskilte drikkefontæner som man ser i alle historiebøgerne. Fontænen til de hvide er altid ren og indbydende. Den til de sorte er altid beskidt og ulækker.


Jeg spurgte de studerende i min klasse i forrige uge: Hvorfor tænkte ingen på, for 50, 75, 100 år siden, at rense de "farvedes" drikkefontæner så de skinnede som solen?

Og hvorfor dog det? Jo, for at vise de hvide at de sortes standard for renlighed er lige så høj eller højere end de hvides, men endnu vigtigere at demonstrere og udvise initiativ, stolthed og individets magt og styrke til at forandre raceparadigmet.

De separate drikkefontæner er et ærligt billede når det drejer sig om racisme. Med andre ord, hvor langt videre ville sorte mennesker ikke have nået i Amerika hvis de havde brugt mindre tid på at marchere i gaderne, "gå løs på det hvide Amerika" (W.E.B. Dubois filosofi) og mere tid på at studere på bibliotekerne og holde hinanden op på det at være produktive, flittige borgere og i dagligdagen praktisere "de fundamentale handlinger der kendetegner civilisationen" (Booker T. Washington's filosofi)?

Jeg tror på de indlysende ord fra JFK's indsættelsestale januar 1961: "Menneskerettighederne stammer ikke fra Statens velgerninger, men kommer fra Guds mund."


Her i sidste weekend præsenterede Hollywood endnu engang sig selv for en belønning/pris - Emmy Prisen, som var den mindst eftertragtede i historien. Dette minder mig om verset fra Bibelen, "Hvis en blind fører en blind falder de begge i grøften."

Hvor mange priser kan disse barnlige voksne mon give hinanden før nogen vil stå frem og sige "nu er nok nok?!


Alle de Ivy League uddannede rådgivere som præsidenten har, formanden for Nationalbanken, Wall Street, skatteministeren, formanden for SEC, flertallet af lederne i Senatet og Repræsentanternes Hus Finans Kommite (senatorerne Chris Dodd, rep. Barney Frank) forudså ikke, eller sådan ser det ud kan åbenbart heller ikke løse vor kritiske økonomiske krise og truslen om kollaps på Wall Street.

Dette scenarium aftvinger spørgsmålet: Måske skulle vi fyre ph.d. økonomerne, finanseksperterne og investeringsbankeksperterne og få fat i nogle filosoffer og rådgivere af præsident Reagan typen til at løse denne finanskrise.

Hvad med noget ægthed i nyhedsformidlingen? Hvad jeg hentyder til er den skingre tone og det had som Demokraternes kvinder har udvist overfor den republikanske vicepræsident kandidat Sarah Palin. National Organization of Women burde snarere kaldets National Organization af Venstreorienterede Kvinder. På samme måde for NAACP.(National Association for the Advancement of Colored People) Husk sommeren 1991, og hvor nedladende hele borgerrettighedsbevægelsen var overfor Clarence Thomas under Højesterets høringerne under hans ledelse foran Senatets juridiske komite?

Irans præsident Mahmoud Ahmadinejad, en mand, hvis land er den største sponsor til den verdensomspændende terrorisme, nu i mere end 40 år, og som talte i FN i denne uge modtog mere bifald, mere respekt fra medierne, venstreorienterede demokrater, akademikere, menneskerettighedsgrupper og udenlandske nationalister end Dommer Clarence Thomas nogensinde har fået i sine 17 år i Højesteret...og Dommer Thomas har aldrig slået nogen ihjel.


Aktivistiske dommere, revisionistiske historikere, politikere og borgerrettighedsgrupper elsker at lykønske hinanden for at have ophævet valgrettighedsskatten (poll tax) og egnethedsprøver før valghandlinger, som reminiscenser af Amerikas racistiske fortid. Jeg er dog ikke overbevist.

Det er rigtigt at nogle gange er valgrettighedsskatten (poll tax)og egnethedsprøver blevet administreret på en racemæssig diskriminerende måde, men det kunne være blevet afhjulpet af retssystemet ved en retssag og derpå følgende beskyttelsesklausuler; istedet har retssystemet kapituleret og gjort alle valgrettighedskatter (poll tax) og egnethedsrprøver mindre betydningsfulde og ligeledes mange fornuftige Identitetskrav. Resultatet - nu kan enhver død person, illegal indvandrer eller sindsyg komme til at stemme. Og så undrer vi os over hvorfor vi dog stadig vælger de politikere vi fortjener.

Hvis man vil finde ud af, hvorfor Amerika ikke kan vinde nogen afgørende krig som vi har set det i den senere tid så sammenlign den måde Amerika udkæmpede 2. Verdenskrig med den politisk korrekte måde vi kæmper i Afghanistan og Irak.

Sammenlign også lederskabet under FDR og Ronald Reagan med LBJ,(Lyndon B. Johnson) Nixon, George W. Bush, Bill Clinton, Jimmy Carter. Sammenlign det jernhårde militære lederskab under mænd som General Douglas MacArthur, Patton, Eisenhower, Marshall og Benjamin O. Davis Jr. med Ivy League generalerne Wesley Clark, Earle Wheeler, David Jones, John Shalikashvilli og Michael Mullen.


Som Golda Meir der så forbilledligt modigt var Israels leder (1969-74) og Lady Margaret Thatcher fra England (1979-1990) således har Amerika måske behov for en kvinde med heltemod som en Guvernør Sarah Palin til at vise os metroseksuelle mænd i det 21. århundrede, hvad en ægte mand indeholder.

http://worldnetdaily.com/index.php?fa=PAGE.view&pageId=76309

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Flotte strøtanker. Stof til eftertanke.
Hvis man udskifter ordet 'sorte' med muslimer passer det jo perfekt på deres selvvalgte martyrium...."hvor langt videre ville muslimer ikke have nået i verden, hvis de havde brugt mindre tid på at marchere i gaderne, "gå løs på det hvide Amerika" (W.E.B. Dubois filosofi) og mere tid på at studere på bibliotekerne og holde hinanden op på det at være produktive, flittige borgere og i dagligdagen praktisere "de fundamentale handlinger der kendetegner civilisationen" (Booker T. Washington's filosofi)?

Eller er det for provokerende at hævde det?

Den højesteretdommer Clarence Thomas, (sort) der henvises til er jo en ren guttermand iflg. linket.

Flot artikel af en mand der selv er sort.

Related Posts with Thumbnails