onsdag den 25. februar 2009

Priser til tåber - Oscarfesten...

Oscar'en til den største tåbe går til .......


Lad os lige sikre at vi er helt på linje. De laver film der nedgør vore tropper, mens disse er i farefulde situationer; de foragter opførslen og moralen hos flertallet af amerikanere; deres patriotisme er afhængig af resultaterne fra det sidste valg. Nu stimler de sammen for at give hinanden priser og så regner de med at vi skal være interesserede fordi.... ja hvorfor mon? Fordi pigerne er smukke i deres flotte kjoler? Fordi de er glamorøse og vi er kedelige? Skråt op med dem. Det mener jeg. De har krænket vor tillid, de har misbrugt deres priviligerede position i verden og behandlet flertallet af os med ubeskrivelig foragt. Lad dem dog fejre sig selv og lad os andre være helt og aldeles ligeglade.
Academy Awards (Oscar-festen) bliver i stadig højere grad ignoreret dog ikke fordi showet i sig selv er alt for lang og kedeligt. Det har det altid været. Næ, det er fordi de film de fremstiller bliver mere og mere ligegyldige. I den ene film efter den anden, får vi at vide at den verden vi kan betragte for vore egne øjne ikke er den virkelige verden, men at i stedet er verden som venstrefløjen ser den. I en sådan verden har en intolerant voldelig religion rejst sig mod det mest frie, det mest moralsk civiliserede samfund der nogensinde er skabt på jorden. I filmens verden er vi dog de 'slemme' og islamisterne er de forfulgte. I en sådan verden ofrede en amerikansk præsident sin popularitet for at befri 30 millioner mennesker fra et knusende tyranni, der støttede voldtægt, tortur og mord. I filmene er præsidenten degraderet til en tåbe og en undermåler i moral. I den verden vi betragter dør næsten en million fattige børn hvert år af malaria fordi miljøforkæmperne har fået indført et forbud mod DDT. I filmverdenen er miljøforkæmperne altid vore frelsere, de store korporationer der fremstiller insektgifte er altid onde. I den verden vi kender fører et uansvarligt sexliv til uønskede børn, aborter, depressioner og sygdommen. I filmverdenen er det hele skøn violinmusik, romantik og skideskægt.
Vi burde kunne nyde kunst for at få mere viden. I stedet giver de os løgne.
Talent er blind, det ved jeg godt. Det udvikler sig i såvel gode som onde mennesker. Det vokser op i stille ydmyge mænd der elsker deres hustruer og tjener deres land: det vokser også hos fjolser der ter sig tosset hver gang nogen kommer for tæt på dem. Jeg har ikke ondt at at man fejrer talentet hos mennesker jeg ikke kan lide eller som jeg er uenig med. Men film tjener ikke længere det formål de oprindelig havde. De opruller ikke længere historier der kan hjælpe os til bedre at forstå verden- Det som engang var en kunstform, der både kunne underholde og udforske de menneskelige forhold, er nu blot en samtale der føres internt af vildførte elitære. Det lyder godt nok som om de samtaler om ideer og følelser, men Oscaruddelingerne afslører, hvad de egentlig virkelig siger: "Skat, du er så smuk." "Nej, skat, det er dig der er smuk." "Åh, nej, du er dog endnu smukkere, det er du virkelig."
Skat - jeg er fuldstændig ligeglad.
OG TIL DEN BEDSTE, DET MEST HOVNE SLUDREHOVED.....
Lad os forestille os, at du mener ægteskab mellem bøsser burde være lovligt og du gerne vil overbevise de blandt dine medborgere der har nogle forbehold. Mig forekommer det at være det klogeste, og mest effektfulde, at antage at de andre er personer der har en god vilje, som virkelig bekymrer sig og så derpå argumentere din holdning overfor dem med styrke, men dog fornuftigt. Lad os nu antage at du er narcissistisk slyngel der gerne vil stille sig frem foran folk som er enig med dig og betragter dig som en korsfarer i retfærdighed, når du egentligt blot er en undermåler der idoliserer tyranner og diktatoer samtidig med at du angriber dit eget land. Nå, så må du være Sean Penn. Han vandt en velfortjent Oscar, det indrømmer jeg, for sin rolle i Milk, men Penn benyttede sin taletid på podiet til at erklære, at alle der ikke støtter hans opfattelse som værende fulde af had og skamfølelse, og en vanære for deres børnebørn. Javel, javel, javel.
Venstreorienterede taler altid om forskellighed, men hvis du er uenige med dem - ja, så er du et uhyre. Hvilken hykler!
Andrew Klavan

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hvorfor spilde tid og kræfter på de halvhjerner ved prisuddelinger? Lad dem som skribenten siger passe sig selv.

Olsen sagde ...

Jo, det skal man fordi alle medier går i selvsving overfor dette nemme nyhedsstof. Tænk blot på hvilken hype Al Gore fik for sin pris og hvilke konsekvenser det har fået for det udbredte klimabedrag. Såvel økonomiske som ikke mindst politiske konsekvenser. Kendte skuespilleres støtte til totalitære regimer, deres hyldest til Castro's Cuba, ak ja listen er desværre utrolig lang over emner de 'kloger' i og som derved får en helt forkert promovering i de altid liderlige medier der blot kaster sig over et nemt fyldstof, fremfor at dybdebore i emner der ikke har glamour. Blot fordi man er dygtig som skuespiller behøver jo ikke at have den 'hele og fulde sandhed.'

Related Posts with Thumbnails