torsdag den 21. juli 2016

Allahu Akbar - her og der og alle vegne - hvad betyder udtrykket egentlig?

Det er ikke så svært at forstå udtrykket Allahu Akbar

Med en lille omskrivning af  Winston Churchills udtryk - aldrig er så mange blevet gjort forvrirrede i så lang tid af to små ord: Allahu Akbar.


Det er selvfølgelig den muslimske påkaldelse af guddommelig velsignelse. Typisk ytres det af jihadister der er i færd med deres myrderier og ofte ved selvmordsangreb.
Secure Freedom Minute fsm logo


Vi plejer at få at vide at det kan oversættes med “Gud er stor.” Faktisk er det et kampråb hos de som mener de er større end alle andre: “Gud er større!”


Endnu mere forbløffende end den systematiske nærmest bevidste fejlbrug af regering og medier af udtrykket er at man hævder at dens recitation ved udførelsen af henrettelser eller lemlæstelser af andre ikke er en opfordring til efterfølgelse.


Det er faktisk ikke så svært at forstå. Når morderne benytter våben, lastvogne, selvmordsbomber eller økser og råber “Allahu Akbar” så mener at de har til hensigt at vi skal dø eller underkaste os.


Vi har bare at forstå dette udtryk rigtigt - og så kæmpe effektivt imod - hvis vi ikke bryder os om de andre valg.


The latest from Frank Gaffney, Jr.  Frank is the Founder and President of the Center for Security Policy in Washington, D.C.  Mr. Gaffney formerly acted as the Assistant Secretary of Defense for International Security Policy during the Reagan Administration, following four years of service as the Deputy Assistant Secretary of Defense for Nuclear Forces and Arms Control Policy. Read his FSM articles - click here.Læs også denne mere grundige gennemgang af udtrykket på synopsis:Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails