søndag den 17. juli 2016

Har Boris en tvilling i USA?

Har Boris en tvilling i USA?Han er født i New York. Han er en provokerende løsgænger som det etablerede politiske system ikke har det godt med. Han er karismatisk, farverig, udiplomatisk, et buldrende individ med et vildt blondt hår, og han har vanskeligt ved at tie.

Han kan være en showman med talent for teater og han dyrket sit image som klovnen i et spil kegler. Han var en hårdtarbejdende, og højt betalt journalist og redaktør i mange år, og var med i rigtig mange TV programmer..

Han siges at være udisciplinerert, undertiden doven, ikke bekendt med de mindre detaljer i problemerne, tendens til at fortale sig, opportunistisk med ambitioner om at blive sit lands statsoverhoved, skønt han ikke tidligere har haft en ministerpost. Hans tidligere politiske kolleger har forladt ham da de mener han ikke egnede sig til et højt embede.

Dette er så Boris Johnson, 52 år, Conservative leder af Brexit, der vandt folkeafstemningen om EU den 23. juni, og som er blevet udpeget som Storbritanniens Udenrigsminister. den 14. juli 2016.

Boris kører på cykel, spiller guitar, er tidligere borgmester for London, 8 år, og fik et hurtigt comeback efter han nærmest blev tvunget til at trække sig, for nogle få dage siden i sit forsøg på at blive premierminister. Det var en beslutning han tog da han blev dolket i ryggen af sin formodede allierede Michael Gove, den tidligere justitsminister der selv havde ambitioner om at blive premierminister. Boris er nu den mest indflydelsesrige Brexiter i den nye regering.

Nyheden om Boris’ udnævnelse blev internationalt mødt med latter eller forundring. Mark Toner, talsmand for the U.S. State Department kunne næsten ikke holde latteren tilbage da han hørte om udnævnelsen, og sagde lettere uforskammet. “Vi vil altid være i stand til at samarbejde med briterne uanset hvem der sidder i Udenrigsministeriet, på grund af vore dybe særlige relation med UK.”

Den tyske udenrigsminister mente Boris var en “uansvarlig politiker,” på grund af hans opførsel efter Brexit. Hans klagepunkt var at Boris, efter at have triumferet over sejren for sin sag, synes at have forladt Brexit ved at sige. “Storbritannien er en del af Europa og vil altid være det.”

De franske myndigheder var ligeledes kritiske på grund af det de anser som intellektuel uærlighed hos Boris, under folkeafstemningskampagnen om Brexit. Dog er Boris, der taler flydende fransk med det han kalder “en barbarisk accent” dukket op i franske medieprogrammer., og som borgmester for London er han mødtes med franske politikere. Han har imidlertid været kritisk indstillet over for Frankrig og fransk politik. I 2012 anerkendte han “det talentfulde franske folk,” der ønskede at slippe for øgede skatter som foreslået af den franske præsident Francois Hollande. Han sagde Frankrig var blevet taget som gidsel ved “sans culottes,” der var ved at indføre et tyranni. På hans første dag i embedet, den 14. juli, mens han talte fransk blev der buuhet af Boris ved modtagelsen på Bastille Dagen hos den franske ambassadør i London.

Boris har været meget direkte som kommentator. I maj 2016 vandt han £1,000 prisen i the Spectator’s konkurrence om at fornærme Tyrkiets præsident Recep Tayyip Erodgan ved i et barsk limerick at sige at Erdogan dyrker sex med en ged.

Han har omtalt to nuværende amerikanske politikere. Da præsident Barack Obama blev kritiseret for at fjerne en buste af Winston Churchill fra Det Hvide Hus bemærkede Boris, ganske underfundigt, at “Nogen sagde den var et symbol på den delvist kenyanske præsidents nedarvede mishag over Det Britiske Imperium.”

I de første minutter efter hans udnævnelse som udenrigsminister gav Boris ganske forfinet Obama en reprimande. Præsidenten havde under sit besøg i Storbritannien sagt, at hvis Brexit vandt ville UK “stå bagerst i køen,” om handelsaftaler med U.S. Boris gav igen ved at sige at for ham ville Obama være “forrest i køen.”

I 2008 US præsidentkampagnen sammenlignede Boris Obama  med Hillary og sagde han var “direkte brillant, i forhold til Hillary Clinton. Han portrætterede hendes med “farvet blondt hår, surmulende mund og et iskoldt stirrende blik, som en sadistisk sygeplejerske på et hospital for mentalt syge.”

Om ikke andet er Boris patriot til benet. Trods alle beviser for det modsatte erklærede Boris at ping pong ikke blev opfundet i Kina, men stammede fra den britiske spil fra det 19. århundrede “whiff whaff.” Han er kommet med nogle få udtalelser om Rusland, en af dem var at han betragter Putin som en hensynsløs og manipulerende tyran.
.
Boris er en kosmopolitisk person, delvist uddannet i frankrig og på Eton og Oxford, og hvis slægtninge omfatter en russisk bedstefar, tyrkiske bedsteforældre, og en hustru der er halvt inder, og han taler fire sprog. Han er morsom, absolut ikke selvhævdende, der for kort tid siden sagde han havde større chance for at reinkarnere som oliventræ end at blive premierminister.

På et felt har han været klar og imødekommende. Ligesom premierminister Theresa May. Boris har virkelig været venlig indstillet over for Israel. Selv om han er anglikaner, hævder han at nogle af hans forfædre, endog en rabbi i Moskva stammer fra Israel. Han viste sit venskab med Israel i november 2015 under et besøg i landet. Der besøgte han Vestmuren i Jerusalem, iført en yarmuk og lagde sine hænder på muren og besøgte Holocaust museet. Ha kørte på cykel med borgmesteren for Tel Aviv. Han åbnede handlen på Tel Aviv Børsen. Han spillede fodbold med arabiske og jødiske børn i Jerusalem. Han forklarede at UK var en naturlig partner for israelske virksomheder der ønskede at vækste.

Boris benævnte sig som en passioneret zionist under krigen i Gaza. Han har kaldt Israel det eneste pluralistiske demokrati og åbne samfund i regionen. Den 9. november 2015, fordømte han kraftigt de som gik ind for boykot mod Israel. Denne handling var “gennemført tåbelig” og blev støttet af “fløjsjakkeklædte, skævtandede, tyndhudede venstreorienterede akademikere i UK.”

Som følge af hans offentlige støtte til Israel har de palæstinensiske organisationer som han skulle mødes med aflyst hans besøg, på grund af det de omtalte som hans “ikke korrekte, misinformerede og respektløse bemærkninger.”

Boris Johnson har indtil nu ikke haft med forhandlinger om Mellemøsten at gøre, men har udtrykt behov for fred, forsoning, generøsitet og tolerance i regionen. Når man tager hans tidligere udtalelser i betragtning ser det godt ud for UK’ støtte til fredsforhandlinger mellem Israel og palæstinenser og for sikkerheden for staten Israel.

http://www.americanthinker.com/articles/2016/07/does_boris_have_a_twin_in_the_us.html#ixzz4EacLHdke

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails