søndag den 2. september 2018

Begravelsen af McCain vil blive udnyttet politisk

McCain begravelse bliver udnyttet politisk

Husker nogen Paul Wellstone?  Muligvis, men så dog for hans bisættelse.
.
Wellstone var en afholdt Democratic senator fra Minnesota der døde i et flystyrt i 2002. I al den offentlige tumult der var i Washington dengang, f.eks. Bush Derangement Syndrom for fulde omdrejninger og midtvejsvalget blot 11 dage forudeendte hans bisættelse med en politisk manifestation i Hurraklassen, en “pep rally” og et "pensidig slagnummer" for the Democratic Party, i stedet for en mindehøjtid for en mand man formodede var elsket af Democrats. Det som blev udstillet var at midtvejsvalget var langt vigtigere for Democrats end at ære en afdød. Alle vi andre var forargede, frastødte af showet.

Gå nu til 2018 og læg mærke til det der er lagt op til med begravelsen af senator John McCain.
Der vil være et langt begravelsestog - a la Lincolns - fra Arizona til .the U.S. Naval Academy i Annapolis, Maryland, som en begejstret medieverden vil benytte til kæmpe nyhedsdækning.
Så er der den kendsgerning at præsident Trump hverken vil tale eller være til stede, hvilket igen kan lyde som en demonstration. Vi ved alle at der var knap så venlige følelser mellem McCain og Trump, og Trump sagde nogle ting han ikke burde have sagt. Men Trumps Twitter svar på dødsfaldet har været værdigt. Sandsynligvis kommer han dog ikke.
Det er præcis derfor vi kommer til at opleve en udvidet pressedækning i et forsøg på at gøre begravelsen til et politisk stormøde mod Trump. Pressens opmærksomhed vil ikke være rettet mod McCain - men mod Trump.
Det bliver værre når man tænker på at præsident Barack Obama og præsident George W. Bush vil tale ved begivenheden - undskyld jeg mener begravelsen. Har der nogensinde været en offentlig begivenhed, hvor præsident Obama ikke lige skulle fyre nogle spidsfindigheder af mod Trump, ofte på en let sløret aggressiv-passiv facon - uden at nævne Trump, men ingen kan være i tvivl om hvem han hentyder til. Et spil på Oddset burde oprettes - og så kan man spille på hvornår spdisfindighederne lanceres - for det gør de.
Så er der præsident Bush der sagde han “skyldte Obama at være tavs” om alle de år, hvor Obama brød loven, fornærmede Bush og nedgjorde hans gerninger på så at sige alle felter, og gjorde det muligt for the Swamp at gå helt bersærk.
Bush synes ikke at mene han skylder præsident Trump den samme “tavshed.” Han undlader aldrig at komme med stikpiller til Trump når kameraerne fokuserer på ham - dermed bliver han mindre og mindre elsket hos Republikanere. Jeg kan se for mig hvordan han belærer os alle om “anstændighed, ordentlig tale ”  der aldrig rigtig var et karaktertræk hos den iltre McCain og så vil han sige noget om at “forene os og vise storsind” hvilket er præcis derfor vi fik Trump.
Jeg håber jeg tager fejl og det hele vil foregå på værdig vis. Men jeg ved dog så meget at alle solemærker peger på at politiseringen af begravelsen vil ske, og det vil ende med en brandtale mod præsident Trump. .
Hvor er det dog sølle, selvom McCain ønskede det på denne måde. De fleste af os foretrækker at huske ham med en vis agtelse. Det kommer ikke til at ske, hvis begravelsen viser sig blive en politiseret, stormøde hvis hovedformål ikk er at ære McCain, men en anledning til at få Skovlen under Trump.  

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails