fredag den 7. september 2018

Kina får havn af El Salvador -hvorfor mon?

El Salvador overdrager havn til Kina - det bekymrer US militæret

Kinas militære ekspansion i Stillehavet fortsætter med succes - nu i det mindste på  den østlige side, ikke den vestlige.
El Salvador der eksporterer illegale indvandrere har besluttet at give Kina deres egen havn, en havn som U.S. embedsmænd har sagt med stor lethed kan forvandles til militære formål der kan true os. Ifølge
El Salvador er muligvis et lille land, mend the United States er bekymret over at det har noget mere at tilbyde hovedlandet Kina end diplomatisk anerkendelse: En havn der kunne bruges til militære formål.
Den Centralamerikanske land afskar officielt båndene til Taipei (Taiwan) og indgik en formel alliance med Biejing tirsdag. Taiwan er en af 17 nationer der officielt anerkender.
Taipei har anklaget Beijing for at lokke landets ellers allierede væk ved generøse tilbud om hjælp. Washington betragter de seneste skift som ikke kun at man lægger mere pres på det demokratiske land Taiwan, men som et træk for at styrke Kinas sikkerheds- og strategiplaner i regionen.
Jean Manes, US ambassadør til El Salvador, tweetede tirsdag at the United States var bekymret over den Centralamerikanske nations beslutning om at bryde med Taiwan.
"Dette vil uden tvivl påvirke vort forhold med regeringen. Vi fortsætter med at støtte de salvadoranske folk,” sagde hun.
The Post forklarer at hele baggrunden for dette er ret så betændt. El Salvador forsøgte at presse Taiwan til at yde mere i udviklingsbistand til havnen, og Taiwan sagde at man ikke ville få tilstrækkeligt med udbytte af det så det kunne være bæredygtigt. Taiwan ville ganske enkelt miste nogle milliarder på projektet. Ind kommer Kina, der sådan set ikke bekymrer sig om projektet er økonomisk bæredygtigt, Kina er tilfredse med at lade som om at det er tilfældet, fordi det hele drejer sig om noget militært. 
Billedresultat for china port in el salvador
Det er derfor U.S. embedsmænd er tvivlende.
Alle vi andre kan spørge: “Hvilken måde at vise taknemmelighed?”
El Savador  er en af de nationer der eksporterer flest illegale indvandrere til the U.S., hvor vi giver til en ud af fem Salvadoranere og der er flere end en million. El Salvador er hjemmet for MS-13 bander og får$4.4 milliarder i hjælp fra the U,S. til kontrol med bander og til skatteopkrævning, malariabekæmpelse, landreformer, katastrofehjælp, tænketanke og så meget andet. Ydermere har de ulovlige indvandrere fra landet gentagne gange fået forlænget deres ophold i the U.S. efter naturkatastrofer. Landet har også frihandel med the U.S. Ydermere er de illegale indvandrere fra El Salvador blandt de som har sværest ved at assimilere sig, er dårligst uddannede, og taler elendigt engelsk blandt alle indvandrere hvilket, hvilket betyder at the U.S. betaler milliarder til El Salvador for altså at give husly uddanne, give tøj, fængsler og lægehjælp til de illegale. Vi gør alt dette og deres regering honorerer os så med en base til Kina vi så kan bekymre os over.
Måske er det på tide at standse hjælpen, holde inde med frihandel og begynde af skærpe indvandringen fra denne slyngelstat.
Lad Kina overtage stafetten. Kina har jo en lang tradition med at rydde op efter og tjene på dyre amerikanske eventyr (Kina fik al olien efter vi brugte blod og skattemidler for at rydde op i Irak).
Vi oplever samme mønster her. Vi betaler, Kina rydder op. 
Lad derfor Kina få en forsmag på, hvor dyrt det er at have en ikke bæredygtig militær havn. Og lad El Salvador lære på den hårde måde at det at beskæftige sig med Kina ikke er så rosenrødt som kineserne hævder. Som Malaysia har lært), at Gringo donationerne er borte.

Præsident Trump bør vise hårdhed i denne udfordring.
 

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails