fredag den 21. september 2018

Polen får naturgas fra USA som bolværk mod Rusland

Trump anser Polens energimarked som bolværk mod Rusland

Præsident Trump meddelte trisdag at han vil igangsætte et samarbejde om energisikkerhed med Polen for at få en bedre energidiversitet for Europa. Et initiativ beregnet på at imødegå, og øve indflydelse på  Rusland og deres naturgasledninger og salg til Europa.
“Over hele Europa burde ingen nation være afhængig af en enkelt udenlandsk leverandør af energi,” sagde Trump ved en fælles pressekonference med Polens præsident Andrzej Duda, der besøgte Washington som del af hans første officielle statsbesøg i Det Hvide Hus.
“Og meget snart vil vore nationer iværksætte en diplomatisk forhandling om energisikkerheden,” tiiføjede Trumo og understregede den kendsgerning at USA nu er verdens største producent af energi.
Trump sagde han og Duda “udforsker mulighederne for at gøre energisikkerheden bedre,” ig at både Polen og USA er “stærkt forpligtet til at skabe energi diversitet.” i Europa.
Trump påpegede at Polen arbejder hårdt på energisikkerheden i Centraleuropa, og henviser til den kendsgerning at Rusland regner med at blive hovedleverandør af energi i regionen gennem  den planlagte Nordstream2, rørledning.
Duds sagde Rusland er den største trussel for den europæiske energisikkerhed. Han sagde “truslen om russisk dominans i Europa var en del af hans samtale med Trump” tirsdag.
Han forklarede at det er grunden til at Polen arbejder på at lave muligheder for at U.S. naturgas kan komme til landet og levere både til Polen og Centraleuropa.
Trump sagde at Polen er ved at bygge sin egen rørledning for naturgas, herunder skifergas fra U.S. og ind i Europa.
Trump understregede også at Polen var det første land i Europa der modtager skifer naturgas fra the U.S. og det gjorde man sidste år efter at have fuldført en state-of the-art terminal til naturgas.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails