tirsdag den 18. september 2018

Pave Frans fanget i løgn - igen

Pave Frans fanget i løgn - igen

Pave Frans er blevet beskyldt for at dække over præsters misbrug dan han var ærkebiskop og kardinal i Buenos Aires, afslører en fransk dokumentarfilm fra 2017: “Sex Abuse in the Church: The Code of Silence,” Dokumentaren går i dybden med pavens påstand om at der aldrig fandt seksuelt misbrug sted i hans bispedømme.
Den undersøgende journalist Martin Boudot rejste til Buenos Aires for at finde ud af om paven fortæller sandheden. Modsat pavens påstand hævder en gruppe ofre at de blev seksuelt misbrugt da Bergoglio var ærkebiskop og fortalte Bourdot om deres fortvivlelse og anmodning om retfærdighed.
I sin bog "Regarding pedophile priests, siger pave Frans at der ikke var nogen tilfælde i hans bispedømme,” sagde Boudot hvilket foranlediger hånende latter fra gruppen.
“Han ønsker at man skal tro på ham, men han lyver,” sagde et af ofrene. De sagde alle at de har kontaktet ærkebispen efter de var blevet misbrugt, men deres råb om hjælp var for tave ører.
“Han modtog alle berømthederne, som Leonardo di Capiro,” sagde en af kvinderne. “Til os var der end ikke et lille brev, hvor han udtrykker sin beklagelse.”
Endnu værre er det at i et tilfælde forsøgte Bergoglio at påvirke det argentinske retssystem for at beskytte fader Julio Grassi, der afsoner sidste del af en dom på 15 år for seksuelt at have misbrugt teenagedrenge. 
Billedresultat for pope lying
Den argentinske kirke gjorde alt for at få Grassi frikendt, og retssagen tog over 15 år, ifølge Boudot. I 2010, under ledelse af Kardinal Bergogilo, gav Argentine Episcopal Conference ordre til en mod-efterforskning kaldet “Studies on the Grassi Case."
Boudot sagde den 2800 sider lange forskning faktisk var “et fortroligt, internt dokument for Argentinas Kirke” der anklagede børnene for “falsk vidneforklaring, at lyve, bedrage og opfinde ting.” Formålet med undersøgelsen var at få domstolens afgørelse forkastet og få Grassi frikendt ved en appeldomstol. 
“Paven tillod derfor en mod-forskning for at forsøge at få en præst der var blevet dømt for pædofili frikendt,” rapporterede Boudot. Ydermere siges det at Bergoglio gentagne gange havde sendt “studiet til forskellige dommere lige før Grassis forskellige apple høringer.”
Centrum af mod-undersøgelsen, foranlediget af Bergoglio, var en forældreløs dreng der angiveligt var Grassis primære offer. Nu, som voksen, talte manden om sagen for første gang med Boudot som anonym fordi han er abnge for repressalier. Han forklarede at han modtog trusler, og der var indbrud i hans hjem hvor der blev stjålet beviser han kunne have brugt i retten. “I sidste ende tog domstolen vare om min sikkerhed og lod mig komme under vidnebeskyttelsesprogrammet.” fortalte han.
"Jeg vil aldrig glemme det Grassi gentog under retssagen: ‘Bergoglio støttede mig hele tiden.’ Nu er Bergoglio pave Frans, men han gik aldrig imod Grassis ord. Derfor er jeg sikker på han altid støttede Grassi!I'” føjede han til.
Boudot kunne ikke få et interview med paven, og hans hold drog til Vatikanet for at se om de kunne overbringe et brev til paven med nedskrevne spørgsmål om Grassi sagen ved pavens offentlige fremtræden på Peterspladsen.  
Efter det var lykkedes at give brevet til en medlem af Schweizergarden da paven gik forbi, kom en af reporterne tæt nok på til at råbe et spørgsmål til paven, der var stået ud af pavebilen.
“Deres Hellighed, i Grassi sagen forsøgte De da at påvirke det argentinske retssystem?” råbte kvinden. Paven stirrede på hende og svarede kort, “Nej!”
“Nej?” Hvorfor nedsatte De da en kommission for en mod-undersøgelsen?” pressede hun på.
Med en afvisende håndbevægelse svarede paven. “Det har jeg aldrig gjort.”

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails