mandag den 17. september 2018

Vejrudsigter og journalistik - Ægte fup

Vejret og journalister. Ægte fup

Den seneste latterlige fremtoning i TV nyhedernes fuporientering viser at det som man mener offentligheden vil se er SHOW” - underholdning beregnet på at indfange og holde fast publikum ved at ‘spille’ på frygt og medfølelse.
Præsident Trump, mester af “reality TV” forstår dette helt fra bunden, hvilket er med til at hans påpegninger af “fake news” har så megen troværdighed hos publikum og samtidig får medierne til at blive vrede fordi han afslører deres hemmelige tricks til at få ‘gang i forretningen.’ 
Fake news har en tvillingebror i Vejrudsigterne.
“Hvis det blæser, er det showtime.”
Selv hvis stormen ikke gør alt arbejdet, som det kan ses i følgende video, så må journalisten hjælpe lidt til.


Dette er så langt fra første gang et nyhedsmedie er blevet taget i at lave en fupreportage om vejret - vel for at skabe panik og få seere. .
Jeg er så gammel at jeg husker at Dan Rathers nationale TV karriere begyndte da han var reporter på KHOU-TV og hans live reportage om Hurricane Carla der ramte Houston i 1961 blev sendt på CNS News. Da kunne fake news opleves for fuld skrue.
Her er så et mere nutidigt eksempel.

Jeg orker ikke længere disse live billeder af TV journalister m/k der står i et udpeget område i ‘stor fare’ og serverer nyheder til os om at ‘det blæser, det regner og det giver konsekvenser for folk og ejendom. Det ved vi allerede fordi det er noget sådant en “orkan” og en “tropisk storm” kan føre til.  
Jeg har medfølelse for disse korrespondent, især de kvindelige, der synes at måtte gennemgå lidelser for at få et bedre job som nyhedsvært.
Det er ofte dem der sendes ud for at blive gennemblødt, blæst omkuld og bruges som kludedukker for at illustrere naturens voldsomhed og kræfter. 

Det er det der gode gamle “dame i nød” skuespil vi ser for fuld udblæsning (undskyld).

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails