mandag den 23. september 2019

Den britiske kongefamilie og Epsteien skandalen

Den kongelige familie og Epstein skandalen

Pædofiliskandalen fra præsident Clintons kammesjuk Jeffrey Epstein og Lolita Ekspressen, er som et sumpuhyre, der trækker andre ellers urørlige fra eliten med sig ned i dybet.
Mens vi venter på nyheder om, hvor mange Democrats det kunne berøre. er det ganske åbenbart at een person fanget i Epstein slimet er prins Andrew fra den britiske royale familie.
Ifølge Fox News:
En kvinde der påstår Jeffrey Epstein betalte hende for at have sex med Prins Andrew siger i sit første TV interview at the Duke of York takkede hende efter deres første seksuelle møde. 
“Han var en krænker. Han var medvirkende" siger Virginia Roberts Giuffre om Andrew i et  interview med NBC Dateline der sendes fredag aften. Interviewet med Giuffre omfatter fem andre anklagere ved Epstein affæren, herunder tre der udtaler sig offentligt for første gang.s
Giuffre gentager de beskyldninger hun har fremført i retspapirer om at da hun var 17 år gammel i 2001, blev hun tvunget til sex med prins Andrew. Et foto frigivet af en appeldomstil i New York i august viser Andrew med armen rundt om Giuffre's nøgne talje. Giuffre siger det blev taget i en lejlighed hos Epsteins veninden gennem lang tid Ghislaine Maxwell i 2001.
"Første gang i London var jeg så ung,” fortæller Giuffre Dateline. "Ghislaine vækkede mig om morgenen og sagde - i dag skal du møde en prins.”
"Jeg anede ikke på det tidspunkt at jeg skulle sælges til den prins”
...og...
"Ghislaine sagde han kommer tilbage til huset, og jeg ønsker du skal gøre det samme for ham som du har gjort med Epstein,” siger hun i interviewet. “Jeg kunne ikke tro det.”
Hvis sandt er det virkelig afskyvækkende. Jeg har aldrig haft noget mod prins Andrew eller de royale i U.K,, men tror jeg på hende? Ja, såmænd.
 Billedresultat for prince andrew scandal
Hermed er der opstået en hoben problemer i den britiske kongelige familie.
Hvis anklagerne mod Andrew er sande, så er det vel ikke meget værre end hvorledes kongelige i århundredenes løb har handlet - tænk Henrik 8. - der gjorde præcis det han havde lyst til, med hvem han begærede, pyt være med borgerlige værdier. 
Det kunne måske have været accepteret i forgangne århundreder i Europa eller en eller andet Orientalsk satrapstat, men for den britiske royale familie er det problematisk, da landet er blevet til et demokrati, med de royale som markante kransekagefigurer. De royale får deres ‘udkomme’ i offentligheden ved i det store og hele at agere som et fint forbillede for mellemklassens værdier, som et middel til at repræsentere et demokratisk folk, - og indtil nu har det fungeret. De er symbolet på ægte ‘klasse.’ 
Skandalen med Andrew lader formode at det måske, ude af spotlyset, ikke er sådan, men helt anderldes. Han er en trods alt en noget nytteløs mand, sikkert dødtræt af velgørenhedsarbejde og andet af den slags der glæder mellemklassen. Den kendsgerning at hans hævdede gerninger blev udført i dyb hemmelighed, og at han ihærdigt fornægter dem viser snarere det hele har været facade. Og han forsøger at holde fast ved status quo.
Kombiner denne genopblussende guddommelige ret hos royale med de ellers brudte konventioner om at deltage i politik - klimapolitik - der kommer fra Prins Harry og hans Hollywood opdragne hustru Duchess Meghan, og den royale familie har udstillet hykleri. Et antal af dem agerer som stenrige overforbrugende mens de lader som om de holder fast ved mellemklassens værdier.  
Det er ikke det bedste image for de royale, hvis indblanden i politisk debat i U.K. er i vækst. De fleste briter holder af at have den kongelige familie som symbol, men kun for at have en fin standard for deres egne mellemklasseværdier og for at give indtryk af en vis ‘klasse.’ Det er et ægte problem for dem.

Når den standard deler sig op i kongelige særrettigheder og direkte spirende forkærlighed for venstrefløjssynspunkter så falmer rationalet for at de fortsat skal have status.
Man kan kun håbe dronning Elizabeth er stærk nok til at intervenere på en eller anden vis. Det må vist stå soleklart hvorfor hun har holdt sig på tronen så længe.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails