mandag den 4. maj 2020

Indhegne Kinas dominans som lægemiddelleverandør

Indhegne Kinas dominans som lægemiddelleverandør

Rosemary Gibson er senior rådgiver ved the Hastings Center og en national myndighed om sundhedsreformer. I 2014 vandt hun den største hæderspris fra the American Medical Writers Association. Hun er redaktør for  JAMA Internal Medicine. Hun har modtaget the Lifetime Achievement Award fra the American Academy of Hospice and Palliative Medicine.
Hun talte med journalist Sharyl Attkisson den 23. april 2018. Gibson advarede:
"Hvad sker der hvis vi får en Fukushima lignede hændelse eller handelsruterne i Det Sydkinesiske Hav blokeres? Eller vi får en global pandemi? Og the United States og sådan set alle andre lande i verden er afhængig af få virksomheder i Kina, og de ingredienser der skal til for at producere livsvigtige antibiotika?”
Gibson gav et detaljeret billede af Kinas voksende dominans i medicin- og medicin udstyr markedet i hendes bog fra 2018 China Rx: Exposing the Risks of America’s Dependence on China for Medicine (medforfatter Janardan Prasad Singh).
Kina er nu den globale storleverandør af en lang række nøgle ingredienser for mange receptpligtige medikamenter, for tilbehør og for ‘over disken’ medicin, vitaminer. Kineserne kontrollerer nu det meste af de aktive og ikke aktive ingredienser i medicinfremstilling i verden. 
Hvis vi formoder at din blodtryksmedicin er fremstillet i Canada, føler du måske at din forsyningslinje er sikker. Dog kan dit helbred stadig være i fare, fordi kommunist Kina kunne vælge f forbyde eksport at de aktive ingredienser i din medicin til Canada.
China Rx, fremlægger Gibson og Singh kendsgerninger om hvordan medicinfremstilling har oplevet et paradigmeskifte over flere årtier. Kommunist Kina har fulgt en aggressiv plan for at blive en global leverandør af de nødvendige ingredienser til medicinfremstilling.
Penicillin, et længe kendt og godt middel i kampen mod bakterieinfektioner er et prima eksempel fra Amerikas tab af markedet og Kinas økonomiske overtag og greb.
Cirka 2004, fik den kinesiske regering sine nationale virksomheder til at dumpe penicilin på det globale marked. De fleste lande i Vesten, herunder U.S. kunne ikke konkurrere med kinesernes lave priser og gik konkurs. Så indførte Kina en stor prisforøgelse på disse vigtige ingredienser, fordi man ‘sad på markdet’ og de tjente milliarder.
Selvom den penicillin du køber på dit lokale apotek måske ikke er fremstillet i Kina i sin endelige form, så er selve grundbestandelen for dens produktion (aktive ingredienser) under kommunistisk kontrol.  
Glem blot et livsvigtig lægemiddel som heparin, det eneste anti-koagulerende middel benyttet i the U.S. til hjertekirurgi og nyre dialyser.
Kina er nu hovedleverandør for de vigtigste ingredienser i fremstilling af dette vitamin i U.S. og rundt om i verden. Kinesiske virksomheder skabte en kunstig mangel på C vitamin cirka 2005, ved at sænke produktionen og eksporten. Amerikanske virksomheder anlagde fælles retssag, hvilket resulterede i en juridisk kamp over otte år. Beviset var stærkt og overbevisende mod Kina. Dommen beordrede Kina til at betale over 160 millioner dollars i erstatning til virksomheder i the U.S..
Juni 2007 fortalte The Seattle Times.
“På mindre end ti år har Kina indtaget 90% af U.S. markedet for C vitamin og drevet så at sige alle ud af branchen.....Kinesiske farmaceutiske virksomheder har også overtaget det meste af verdensmarkedet i produktion af antibiotika, analgetika, enzymer og primære aminosyrer. Ifølge en branchegruppe fremstiller Kina 70% af verdens  penicillin, 50% af verdens aspirin og 35% af verdens acetaminophen (ofte solgt under mærkevarenavnet Tylenol) ligesom det gælder masser af A vitaminer, B12, C og E.” 
I China Rx, afslører Gibson også at Kina er hovedleverandør af de aktive ingredienser i acetaminophen og aspirin der nu benyttes i over 600 receptpligtige medicin og håndkøbsmedicin.
Hvordan kunne disse advarsler overses ved disse mindre komplekse medikamenter, for slet ikke at nævne de langt dyrere hjerte- og cancer lægemidler?
Hvem lytter til Rosemary Gibson på Capitol Hill? 

Senator Marco Rubio (R-FL), da han var formand for en høring ved the Senate Committee on Small Business and Entrepreneurship den 12. marts, slog alarm, bekymret over den kritiske mangel og hullet i vor medicin forsyningskæde, at medicinproduktion er blevet lagt i udlandet i mere end to årtier, og nu udgør en trussel ved en global pandemi.
Han advarede: “Den manglende evne til hurtigt at øge produktionen af vigtige elementer, såsom masker til kirurger, dragter, og farmaceutiske midler begrænser vor evne til at mildne de værste effekter af sygdomme i denne stadig større krise og ved enhver fremtidig pandemi. Det er uacceptabelt af Kina besidder denne overvægt og ubalance i Amerikas offentlige sundhed og økonomi, der begge er yderst vigtig dele af vor nationale sikkerhed.” 

Thank you, Senator!

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails