mandag den 18. maj 2020

Professor tog så frygteligt fejl, igen igen, men regeringer rettede sig efter ham. Nu har han trukket sig

Professor Nedlukning tog så frygteligt fejl, igen igen, men regeringer rettede sig efter ham. Nu har han trukket sig

Neil Ferguson  er den britiske akademiker der skabte den nu berygtede Imperial College model der advarede Boris Johnson om, at uden en midlertidig nedlukning af samfundet, ville coronavirus være årsag til 500000 døde briter og knuse National Health Service.
Johnson’s regering gik straks bort fra sin Sverige lignende “social afstand” holdning og Fergusons model har også haft indflydelse i the U.S. for at lukke samfundet ned, med dens chokerende forudsigelse af over 2 millioner døde amerikanere.
Johan Giesecke, tidligere videnskabschef  for the European Center for Disease Control and Prevention, har kaldt Ferguson’s model “det mest indflydelsesrige videnskabelige dokument,” i mands mind. Han siger også,  trist nok, “et af de mest forkerte.”
Epidemiologist Neil Ferguson speaks at a news conference in London, England, January 22, 2020. (Reuters TV)
I betragtning af den indfldydelse han har haft er det kke overraskende, at de britiske medier omtaler i længder at Ferguson er tvunget til at trække sig fra regeringens Rådgivningsråd, efter afsløringer at han havde krænket nedlukningsbestemmelser, de selvsamme han havde været så kraftig fortaler af, for at være sammen med en gift kvinde. Ferguson indrømmer han foretog en  “fejlbedømmelse og og handlede forkert..”
Ferguson’s hykleriske krænkelse af hans elskede nedlukning var det mindste af hans fejlbedømmelser. Hans inkompetence og holden fast i en dommedagsmodel er nemlig langt værre. 
Elon Musk kalder Ferguson “et gennemført fjols, der udfører absurd fake videnskab” Jay Schnitzer, ekspert i vaskulær biologi og tidligere videnskabelig direktør for the Sidney Kimmel Cancer Center in San Diego, siger: “Normalt er jeg tøvende med at sige dette om en videnskabsmand, men han balancerer på en knivsæg ved at være en publicity søgende charlatan.”
Ferguson’s Imperial College model har faktisk vist sig at være ubegribelig upræcis. For blot at nævne et eksempel forudså den at Sverige ville komme til at betale en enorm pris for ikke at lukke helt ned, med 40000 Covid døde 1.maj og 100000 1. juni. Sverige har nu 2854 døde og det toppede for to uger siden. Som Fraser Nelson, redaktør af Storbritanniens Spectator, bemærker siger:
“Imperial College’s modellen er voldsom forkert i sine vurderinger af tal. ” Faktisk har Ferguson taget fejl så ofte at nogle af hans kolleger kalder ham “The Master of Disaster.”

Ferguson stod bag omdiskuteret forskning der satte gang i massenedslagtningen af 11 millioner får og kvæg under 2001, udbruddet af Mund og Klovsyge.

Han forudså også at op til 150000 mennesker ville dø. Der var færre end 200.
 
Charlotte Reid, nabo til en landmand husker: “Jeg husker tydeligt den frastødende tid. Får blev efterladt sultende på markerne nær os. Så kom det åbenlyse slagteri. De stakkels dyr var ramt af panik. Noget af det værste jeg har været vidne til. Og alt sammen med baggrund i en model - med ‘ hvis’er, men’er og måske’er.”

I 2002, forudså Ferguson at op til 50,000 sandsynligvis ville dø af BSE (kogalskab) i kødet. I the U.K., døde kun 177 af BSE.
I 2005, forudså Ferguson at op til 150 millioner mennesker kunne dø af Fugleinfluenza. På verdensplan var det blot 282 der døde af sygdommen mellem 2003-2009. 
I 2009, kom et regerings estimat baseret på Fergusons råd der nævnte at “det værst tænkelige scenario,” var at svineinfluenzaen ville føre til 65000 døde briter. Det endte med 457 i the U.K. 
Sidst i marts måned indrømmede Ferguson at hans Imperial College model for  COVID-19 sygdommen var baseret på udokumenterede 13 år gamle computermodelkoder der havde til hensigt at skulle bruges ved en influenzapandemi. frem for en coronavirus.
Ferguson ville ikke gå med at til frigive sin originale kode så andre videnskabsforskere kunne kontrollere hans resultater. Han frigav kun en svært revideret udgave af kode sidste uge, efter seks ugers forsinkelse.
Den ægte skandale er: Hvorfor skulle nogen dog nogensinde lytte til denne person?

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails