torsdag den 14. maj 2020

Kina bad WHO om at dække over coronaudbruddet

Kina bad WHO dække over coronaudbruddet 

TAIPEI (Taiwan News) — Kinas leder Xi Jinping (習近平) bad World Health Organization (WHO) Director-General Tedros Adhanom Ghebreyesus om at tilbageholde nyheder om Wuhan coronavirus (COVID-19) udbruddet, har det tyske efterretningsvæsen BND fundet frem til, ifølge en omtale i det tyske tidsskrift Der Spiegel.
Under en samtale den 21. januar bad XI, som det fortælles, Tedros om ikke at meddele at virussen kunne overføres mellem mennesker, og dermed forsinke enhver omtale af nogen coronavirus pandemi.
China's Xi Jinping (right) with WHO chief Tedros 
China's Xi Jinping (right) with WHO chief Tedros  (AP photo)
Vi kom helt hen i slutningen af januar før WHO erklærede at coronavirus udbruddet skulle have international opmærksomhed. På grund af Kinas forsinkelse spildte verden fire til seks uger hvor den kunne have forberedt sig bedre på spredningen af virus, konkluderede BND.
Tysklands Robert Koch Institute nævner også at Kina ikke kom med alle relevante informationer ved epidemiens udbrud, hvilket førte til at man søgte BND om råd, citerede CNA fra en rapport i Sueddeutsche Zeitung.
Som svar på rapporterne i de tyske medier sagde kinesiske diplomater det modsatte, og argumenterede for at det kommunistiske lands håndtering af virus havde givet tid som så blev spildt af andre regeringer.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails