fredag den 29. maj 2020

Kulturel betinget livsførelse og modtagelighed for corona

Kulturel betinget livsførelse og modtagelighed for corona

Da jeg erfarede om at the Coronavirus Committee slog alarm over sygdommens katastrofale hærgen i New Orleans, Louisiana, sagde jeg til en ven, “Jeg tør godt vædde om at den statistik er sorte mennesker, især sorte kvinder.”
Adskillige faktorer er med den i statistik, men jeg vover det ene øje, og hævder at spisevaner spiller en stor rolle.
Min families rødder er i Texas og fra Louisiana. De fleste af mine forfædre kan spores til den stat. En tante forklarede, at vore forfædre kom fra Virginia til Louisiana. Efter emancipationen og mange årtier senere flyttede de så til Texas for at få arbejde.
Jeg kender kulturen, og da en af ‘synderne’ på listen over bagvedliggende konditioner blev identificeret som diabetes, blev jeg yderligere overbevist om at fedme (en forløber for diabetes-2) hos så mange sorte udgør en stor del af problemet. Friturestegt mad og fede spiser er hovedbestanddelen af madlavning i the South.
Der findes en interessant historie om spisevaner i the South.  Under tidligere perioder da de økonomiske forhold ikke gjorde det umuligt for en typisk sort familie at købe det som vi nu ved er sund mad, da valgte man billigere alternativer (især til kød). Der var faktisk en talemåde for det. Dyrt mad blev betragtes som "high on the hog."  De dele der ikke var prima, dvs. svinehoveder, grisefødder, indvolde) blev enten lagt til side hos slagterne eller solgt billigt. Og særlig sunde var de ikke, diætmæssigt.
Selvom jeg er født lang tid efter mine fodfædre var tvunget til at leve af sådanne fødevarer, blev de indlejret i kulturen, så min mor brugte dem i madlavningen. Som voksen, måtte jeg nærmest tvinge mig selv væk fra disse spiser, for når de er veltilberedt, jamen så smager de altså særdeles godt. Barbecue ribben som et særlig godt eksempel.
 
Kulturen i the South er ikke grunden til jeg bringer dette emne op om de afvigende resultater som afsløres ved Covid-19. Denne korte gennemgang om spisevaner er for at betone min pointe.
Jeg vil gerne gøre alle der er involveret i bekæmpelse af sygdommen opmærksom på at “Kultur” af progressive, af alle etniciteter, vil blive dømt værende Tabu!. Ethvert forsøg på at åbenbare for sorte amerikanere at kulturelle vaner kunne slå dem ihjel vil blive vendt mod de ulykkelige undersøgere og taget som bevis for deres racisme og mangel på forståelse. 
Hele fupnummeret med ‘Ofre’ der gennemsyrer de progressive på venstrefløjen skal beskyttes - koste hvad det må.
Alexandria Ocasio-Cortez, den evigt racekoncentrerede Democrat kvinde i Congress fra New York, har allerede udtrykt sin latterlige holdning ved at lade antyde at blot det at sorte gør noget der kan skade deres velbefindende, ja det er racistisk.
Ocasio-Cortez er en progressiv, med en lille intelligens, der spiller offer og gør det godt. Men jeg tvivler ikke på at nogle af de mere snu blandt de progressive blot har ventet på at dette Offer element skulle vise sit grimme ansigt. For dem er enhver opførsel uangribelig. Der er ingen der har ret eller ikke har ret, intet er uacceptabelt. I “inkluderingens” navn så er det nogen gør, uanset hvad, om det skader eller ikke skader, noget der ikke kan stilles spørgsmål ved. 
I tråd med denne vildledende holdning bliver sorte ‘fodret’ med løgne om at de ikke er ansvarlige for egne omstændigheder. Hvis de spiser usund mad, og lider under konsekvenserne af dette valg, så er det ikke deres egen skyld. De er ofre for et nederdrægtigt “racistisk system.” Progressive Democrats er mestre i at tvangsfodre med den løgn.
Nutidens kultur fremmer alle former for afskyelige aktiviteter, fra tvungen accept af psykologisk uhensigtsmæssig opførsel til så meget andet - alt sammen for at virke inkluderende. 
Min opfattelse er, at progressive på venstrefløjen er fløjtende ligeglade med sådanne konditioner Deres mål er at erodere samfundets traditionelle værdier, at påtvinge troen på konceptet om at enhver handling og enhver opførsel skal tages imod. En ikke accept er brændemærket “Hadfyldt!” Aktivistiske homoseksuelle har endog infiltreret svage kristne kirker så de nu hævder Jesus er på deres side, mod bedre vidende.
Jeg formaner medlemmer af administrationens komite, der har til opgave at gå i dybden med resultaterne af Covid-19 undersøgelsen, at undgå informationskilder der er kendt for at være racistiske. Målet for de kilder er ikke at hjælpe lidende sorte, eller nogen anden for den sags skyld, men snarere at fremme det anti-amerikanske socialistiske agenda. Der er mange, men  the Congressional Black Caucus er ikke en af dem.
Da vicepræsident Mike Pence antydede han havde talt med the Congressional Black Caucus om dette emne kan jeg forestille mig, hvordan det gik - uden tvivl en masse pegen fingre ad ham, og forsøg på at lade ham komme i forsvarsstilling fordi han er hvid.
Alt for mange hvide ledere har tilbøjelighed til at føje sig racistiske sorte vel ud fra fejlagtige skyldopfattelser over de sortes historiske byrde i Amerika. Ydermere opnår sorte der lider under deres egen selvpåførte offerfølelse en form for magt, når de kan udskamme og forhåne enhver skyldbetynget hvid person, selv denne gerne vil hjælpe. Jeg er tilfreds med at præsident Trump ikke føjer sig.
I en situation hvor vi er konfronteret med en dødbringende virus, hvor liv er på spil, så er der ikke tid til at ynke, forkæle folk, uanset etnicitet, de som spiller det ideologiske spil. 
Løsningen for at nå frem til positive resultater er at få ‘ombord’ bona fide konservative og patriotiske sorte mænd og kvinder. Disse individer kan fremme den “barske kærlighed” der er brug for til at åbne øjnene hos de mange sorte der forsegler deres egen dom ved deres opførsel.  
Det bliver interessant at se om fornuften bliver vinderen.
Sylvia Thompson is a writer and copyeditor, formerly employed with several Silicon Valley, California technical firms.  She currently resides in Tennessee and occasionally writes articles on race and culture.  Ms. Thompson was born and reared in Southeast Texas during the waning days of legal segregation.  She would like very much to see this nation move beyond racialist thinking and perpetual victimhood.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails