fredag den 8. maj 2020

Vær på vagt overfor tyranniet som følge af Covid-19

Vær mere på vagt overfor  tyranniet som følge af COVID-19 

For at bekæmpe en pandepedimi der er ansvarlig for færre døde end Den Asiatiske Influenza 1957-58, er vi blevet skolet til at tænke og opføre os som det foragtelige undertrykkende Nordkorea. 
  • Vi lod bureaukrater afgøres for os hvilke virksomheder der er vigtigere end andre i samfundet.
  • Uden den mindste klynken har vi tilpasset os og er kommet under en de facto husarrest.
  • Vi blinker ikke engang når politi og tropper indsættes for at påtvinge nedlukning.
  • Mennesker mener de gør deres pligt ved at rapportere om deres naboer..
  • Passivt observerer vi hvorledes vor ret til at protestere på pæn vis hindrer når offentlige forsamlinger forbydes med begrundelse ‘social afstand.’
  • Vi accepterer at måtte gå konkurs og sultne i seng som en omkostning for at bekæmpe virus, men forventer ikke at vore lovgivere skal yde samme ofre som de påfører os.
  • Chancen for at død ved nedlukningen på grund af diverse mangler,depression, vold, ensomhed mv. kan være højere end at dø af virus. Det tæller åbenbart ikke en tøddel for kommissærerne.
  • Som lydige flokdyr hilser vi enhver indtrængen i vor privatsfære fra lovgiverne der selv alt for ofte har en rådden fortid, om ikke velkommen så dog uden at kny.
  • Vi er blinde overfor den politiske forskel mellem de som anbefaler at lade økonomien være i stramme tøjler og så de som er desperate for at genåbne.
  • Skønt vi kan se det, fejler vi i at forstå til fulde, at den bevidste ødelæggelse af det socioøkonomiske drejer sig om at udøve magt over mennesker.
  • Bureaukrater beskylder pandemien for at truer liv en masse: "The World Food Programme formoder at 130 millioner mennesker rundt om i verden kunne rammes af hungersnød i slutningen af 2020 som resultat af COVID-19 pandemien.” Hold lige hestene! “Som et resultat af?”  COVID-19 giver sygdom og død, i meget små proportioner. Der skulle kun 1 ud af 1 million indere til før panik bureaukraterne låste 1 milliard mennesker inde. Hvilken virus har nogensinde fået mennesker til at dø af sult? Det er nedlukning politikker der gjorde det. Den dystre kondition i vor verden er ikke på grund af virus. Den var menneskeskabt. Og langt vigtigere den var skabt af eksperter og administreret af regeringer.
Ovennævnte, er kun detaljer af en større plan. Hvor er f.eks. stopklodsen? For at bureaukraterne giver os vore liv tilbage, hvor flad skal kurven, skabt af en eller anden, så være? Hvornår vil tiden komme hvor vore lænker løsnes, og vi får lov at leve normalt? Der kommer ingen svar. Det er vigtigt.
 India extends world's biggest coronavirus lockdown till May 3 ...
Ingen stopklods betyder det står frit for at gribe den magt der drømmes om. Bolshevismen ved Stalin og Hitlers Nazisme kom til magten ved at tyranner fik alt for lang snor. I sin imponerende værk Origins of Totalitarianism, forklarer Hannah Arendt hvordan, “Fra dag til dag blev det umuligt at forudse, hvad hvilken ny regel eller overgreb kunne inspirere til.” Således des mere udefinerbart objektivet er, des mere plads og rum til vore bureaukrater til at kontrollere en angstplaget befolkning.
Det kunne vise sig at være det mest djævelske blueprint nogensinde. Leon Trotsky, chefen for Den Røde Hær og den mest snedige mand i Kreml kunne være den der taler til arkitekterne bag nedlukningen. Han taler dog ikke om at inddæmme pandemien, at redde liv ville være det sidste Trotsky havde i tanke. Mennesker er blot bump på vejen for en større sag. Dog er det denne Bolshevik har at sige noget der har genklang hos vor tids kommissærer. Han taler ikke om at beskytte liv og ejendom. De omtales med foragt når han fastslog: “Endemålet retfærddiggør midlerne, så længe der er noget der retfærdiggør det.” Hvis slutmotivet bag nedlukningen af samfundet og nedlukningen af økonomien involverer at benytte forfatningsstridige magtanvendelser er læren fra Trotsky taget godt imod.
Vid det eller lad være, vore ledere og videnskabens ‘guder’ har en klippefast filosofisk sag. Et forfatningsmæssigt baseret system der søger at give den største lykke for det største antal. Det totalitære ideal ved J.S. Mill og J. Bentham er at frihed kan gå til en vis udstrækning og så ikke længere. Mennesker er frie til at gøre det de lyster - indtil de skader andre. De valgte har ikke kun lov til, men forpligtet til at fjerne en del af folks frihed af hensyn til samfundets beskyttelse. Nedlukning er måske noget godt, i den forstand.
Hvor sund den teori kunne lyde så er den ved anvendelsen på pandemien nærmest bedragerisk. Hvis du lader det bedst mulige endemål, at redde menneskeliv, retfærdiggøre alle midler så giver du bureaukrater ret til at styre med en jernnæve. Selvom den store nedlukning har vist sig at redde liv, har det dog diktaturet iboende, og det er ikke det værd. Hvor mange liv der reddes er som at være sælger af et udstyr. Ønsker du en grum beskyttelse mod COVID-19 dødsfald? Så brug denne model. Eller hvad med denne anden der ikke virker så skræmmende?
 Coronavirus in Ohio: DeWine says reopening details coming Monday
Vi får bildt løgnehistorier ind for at indgå handlen. Efter alle solemærker kan Covid-19 aldrig inddæmmes uanset, hvor mange tests og kontakt sporinger der foretages. Eksperter der er realistiske vil vide at hesten allerede er løbet. Bureaukraterne skal være piv ærlige overfor os.
Der bliver ikke kun løjet for os, vi får trukket et gardin ned over vore øjne.
Den første nedlukning forordning blev indført for at ‘købe tid,’ at undgå overbelastning af sundhedssystemet. Det viste sig der ikke var for mange patienter, men for få. Tomme hospitaler lod personalet gå hjem. 
Derfor måtte bureaukraterne skifte mål. Det gjorde de mens de ‘isolerede’ masser sad og så film. Vi skal vi blive hjemme for at hindre dødsfald. Det med overbelastning af sundhedssystemet er Yt. At redde liv er det nye sort.
Hvis således, har vi så overgivet os til tyranniet for at redde et rimeligt antal liv? Det er det store Spørgsmål. Når man overvejer prisen vi har måttet betale burde truslen være eksistentiel.
Tre måneder med corona i Amerika og cirka 60000 døde, det halve af det tal alene i New York by. Sammenlign det med dødsfald af andre sygdomme.
I hver eneste måned dør der 1570000 amerikanere af diverse sygdomme, herunder hjertetilfælde, cancer, emfysem, slagtilfælde, stofmisbrug, diabetes og den almindelige influenza. På tre måneder er det 471000 døde! Hvem turde dog kalde forholdet 60/471 eksistentiel?
Jo, nogen gør - de som får noget ud af at piske panik frem. Medierne scorer helt klart på det. Bureaukrater og epidemiologer der har alt at vinde og intet at tabe.
Vore politikere bliver ikke ramt på pengepungen. Det er den almindelige borger der bliver hårdt ramt når politik bliver vendt på hovedet. De som er ansvarlige kan derpå hurtigt kaste skylden på andre.
 
Det tog kun en måned for politikerne at 26 millioner amerikanere mistede jobbet og virksomheder gik konkurs. De fik dem til at tro at de reddede millionvis af liv ved at skrive på døren “Lukket indtil videre.”
Så er der personer i Super-Eliten der lever i en verden helt for sig selv.
Bill Gates skriver i the Washington Post, talerør for ejer Jeff Bezos, og fastslår at genåbning af økonomien ikke er en mulighed. Behøver  Gates og Bezos at knokle, arbejde for at forsørge familien? Står de over for konkurs, fallit? Har de brug for arbejdsløshedsunderstøttelse? Eller stille sig i suppekøen? Husk de er Democrats. Som Democrats står de for intet højere end at udøve magt over folket, for Farmand, Den Store Regering.
Når det drejer sig om forudsigelser og prognoser er de håbløst tapre.
Dog bliver vi ved med at have tillid til personer der intet har at miste.
“Lad aldrig en god krise gå til spilde,” var det råd der blev givet til Democrats af Barack Obamas Stabschef, Rahm Emanuel. Amerika blev kastet ud i en finansiel nedsmeltning i 2008. Denne Coronavirus krise må ikke gå til spilde!
Så lige fra regeringer på højre og venstrefløjen fra netværker, til aviser til desperados der har magten over økonomierne er denne pandemi som sendt fra himlen.
Benjamin Franklin kunne have haft et fremtids visionært øjeblik da han sagde: “De som opgiver væsentlig frihed for at opnå midlertidig sikkerhed fortjener hverken frihed eller sikkerhed.”
Steve Apfel is an economist and a cost accountant, but most of all a prolific author of non-fiction and fiction, published in many journals and sites. His books include: 'The Paymaster' (Fiction); Hadrian's Echo (Non-fiction); 'A bias thicker than faith' (non-fiction, for publication during 2020), and Balaam's curse', a WIP novel.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails