lørdag den 19. april 2014

Washingtons spioner reddede Revolutionskrigen!

George Washington’s Spioner — Hvordan de reddede den amerikanske revolution
“Gentlemen læser ikke hverandres post” erklærede Henry L. Stimson, som Udenrigsminister i 1929, og han lukkede derpå omgående krypterings afdelingen i United States.

Dersom George Washington havde haft sådanne diplomatiske pæne manerer, er det sandsynligt at han ville have tabt Revolutionskrigen. Denne mulighed blev beskrevet af Brian Kilmeade, der er medvært på Fox Channels morgenshow Fox & Friends, da han talte om sin nye bog “George Washington’s Secret Six-The Spy Ring that Saved the American Revolution” ved David Horowitz Freedom Center’s Wednesday Morning Club på Beverly Hills Hotel den 16. januar.

Ved en spændende præsentation beskrev Kilmeade aktiviteterne i Washingtons gruppe af meget forskellige patrioter, der ofte gennem mange år risikerede den visse død for at sikre sejren over Storbritannien, verdens dengang eneste ægte supermagt.
 

Man har så at sige ikke kendt meget til dem eller deres aktiviteter indtil en hoben breve blev opdaget i 1929, og overdraget til Long Islands førende historiker, Morton Pennypacker, der skulle studere og analysere dem.

Brevene åbenbarede identiteten af Culper Spion Ringen. Den omfattede Robert Townsend, kvæker, købmand og journalist; Austin Roe, en kroejer; Caleb Brewster, en havnearbejder der færgede budskaber mellem Connecticut og New York; Abraham Woodhull, en ungkarl fra Long Island med forretning og familieforbindelser så han kunne rejse til Manhattan; James Rivington, ejeren af et trykkeri og et fint kaffehus, hvor højtstående britiske officer samledes for at sludre om hemmelige planer og operationer; og Agent 355, en kvinde, hvis identitet stadig er ukendt, men som benyttede sin charme til at lokke informationer ud af  britiske officerer.

Disse tidligere ukendte krigere var ansvarlig for at afklæde Benedict Arnolds plan om at overgive West Point til briterne og afslørede ham som forræder. De fandt også ud af, at briterne havde til hensigt at oversvømme landet med falske amerikanske penge. Washington satte en stopper for denne plan, da han udstedte en proklamation, hvori han erklærede al amerikansk valuta i cirkulation op til 1778 som gyldig. Efter den dato blev der trykt nye amerikanske pengesedler. Gruppen var også særdeles dygtige til vildlede, og sikrede sig at falske kort og slagplaner faldt i briternes besiddelse. Spionringen benyttede også kryptering. New York var 56, George Washington 711 og den mystiske kvindelige spion kendt som 355. Andre hemmelige koder og cifre blev benyttet. I dag undervises der i historien om deres metoder og midler for alle nye rekrutter ved CIA.

Kilmeade påpegede at dette var ganske almindelige amerikanere der foretog sik ekstraordinære ting, ikke for at få en offentlig hyldest og ære, men fordi de troede på deres sag, der som det viste sig blev det største frihedseksperiment verden nogensinde havde set, og som vi er så heldige at kunne nyde de gode frugter af. Det er dejligt at vide at med udgivelsen af Kilmeades bog, har disse uselviske patrioter modtaget den anerkendelse de aldrig selv søgt, men så rigeligt har fortjent.
.
Major George Beckwith, en britisk efterretningsofficer fra 1782-83 bemærkede, “Washington slog sådan set aldrig briterne han klarede os ved at spionere mod os.”

I 1940 da han var Krigsminister havde Henry Stimson ikke længere kvaler med at benytte kryptering og blev afhængig af det på alle felter. Måske var han kommet til at indse at i en tid med “total krig” så var det ikke “gentlemen” der var brug for, men amerikanske patrioter der er villige til at risikere alt og uden betænkning sætte sig selv i fare, som det var tilfældet i dette lands første år.

Dersom disse tapre individer ikke havde påtaget sig den vigtige opgave er det meget muligt at det Amerika vi kender og elsker ville have set meget anderledes ud.

Paul Schnee served as the Western Regional Director of the Zionist Organization of America in 2010 and is now the President of their Los Angeles chapter. His blog is: Paulschnee.com where he comments on current affairs.

http://www.google.com/url?q=http%3A%2F%2Fwww.frontpagemag.com%2F2014%2Fpaul-schnee%2Fgeorge-washingtons-spies-how-they-saved-the-american-revolution%2F%23disqus_thread&sa=D&sntz=1&usg=AFQjCNGoe4NmCl4oDWOSPTYddD26m4Lwpw

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails