torsdag den 3. april 2014

Har EU blod på hænderne i Ukraine?

Farage: EU ‘Har blod på hænderne i Ukraine

Nigel Farage, leder af britisk UKIP har beskyldt EU for at “have blod på sine hænder” i håndteringen af krisen på Krim. Han anklagede også regeringen for at tillade, at EU går frem efter en “imperialistisk ekspansions” dagsorden, der har provokeret et modsvar fra Ruslands præsident Vladimir Putin.
UKIP (United Kingdom Independence Party) beskyldte Bruxelles for at “opgejle” tusinder af ukrainere til at gå på gaderne for at protestere mod præsident Yanukovichs afvisning af en associationsaftale med EU. Kommentarerne fulglte efter forrige aftens debat mellem Farage og Nick Clegg om Europa.
Mr Farage sagde: "Vi burde hænge med hovederne i skam. Vi har givet en række falske forhåbninger til en gruppe mennesker i det vestlige Ukraine, og de var så opgejlede at de faktisk væltede deres leder, den leder de selv havde valgt.
 
Det provokerede hr. Putin og jeg mener at EU, helt ærligt, har blod på hænderne i Ukraine. Jeg ønsker ikke en EU hær, flåde, luftvåben eller en europæisk udenrigspolitik. Det har ikke været godt for Ukraine.”
Breitbart London har tidligere rapporteret om EU’s fordækte ekspansionsmål, og at organisationen vælter millioner af euros ind i Ukraine som del af denne dagsorden. Man kan meget vel sige, at Farage er den eneste politiker der er villigt til at nævne og diskutere det helt åbent.
Imidlertid forsvarede Nick Clegg EU’s handlinger ved at sige: “Det var meget bevægende at se de mennesker demonstrere for deres friheder, demonstrere for deres rettigheder og nogle af dem døde for dette i Kiev.”

Clegg sagde han forstod, hvorfor lande gerne vil med i “nationernes familie i Europa”,” trods behovet for at reformere EU.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails