fredag den 18. april 2014

Attila Hunneren på listen over de ondeste erobrere

Bernie Planck


På en søgning med lister over mænd der var ansvarlig for de mest grusomme og voldelige drab, som smadrede hele byer, hvis tilhængere voldtog og plyndrede lande, vil du på hver eneste liste finde navnet Attila Hunneren (ca. 406-453 AD).


Skønt der ikke er absolut præcsie optegnelser er der næppe tvivl om at man kan tilegne millioner døde til denne barbar, på et tidspunkt hvor befolkningerne i begge de Romerske Imperier tilsammen var færre end 60 millioner sjæle. (1).


For ligesom at sætte det i perspektiv, hvis Attila skulle have angrebet byer med nutidens befolkningstal så ville antallet af dræbte for hans hånd løbe op i 100 millioner. 
 eugene delacroix, attila and his hordes overrun italy and the arts 1847
Eugene Delacroix 1847, Attila og hans horder på felttog i Italien
Photo Credit: WikiPaintings.org


Som eksempel på hans brutalitet så se nærmere på oldtids- og den velstående by Naissus som Attila helt og aldeles smadrede således,  at ligene af byens indbyggere blokerede Donau floden i mange år.  (2).

Hvorfor skriver jeg så nu om Attila når så at sige alt om ham allerede er tilgængeligt på nettet? Som jeg skrev min artikel Djengis Khan myrdede kun 40 millioner (her på synopsis), er Vestens nyhedsmedier ikke bange for at skrive sandheden om Djengis Khans brutalitet, men har ikke modet til at trykke sandheden om Muhammad, den allermest morderiske, voldtægtshærgende barbariske onde person der nogen sinde har levet.

Når du således vil kunne finde Attila Hunneren på enhver liste over onde mennesker, er det højst usandsynligt, undtagen på blogs som min, at du vil finde på sådanne lister navnet Muhammad, hvis tilhængere myrdede flere mennesker end alle de onde erobrere i verden tilsammen.

NOTER(1):
Vest romerske imperium: 22,000,000
Øst romerske imperium: 34,000,000
TOTAL: 56,000,000
(2):
Wikipedia, History of Niš
Skønt Kejser Julian forstærkede murene, så var velstanden i Naissus med til at gøre byen til et mål, og den blev ødelagt af Attila i 443. Attila Hunneren erobrede Naiussu med rambuks og rullende tårne - en militær sofisktikation der var nyt i Hunner repertoiret. Efter Hunnerne erobrede byen Naissus massakrerede de indbyggere. I årevis var der stadig, på flodens bredder uden for byen, dynger af knogler til påmindelse om den ødelæggelse Hunnerne havde påført.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails