lørdag den 16. april 2016

Hade mail af den forfinede slags

Hade Mail af den forfinede slagsDu kender nok Arnold Schwarzenegger fra film som  Terminator, Twins, Total Recall, Kindergarten Cop, Terminator 2, Conan the Barbarian, Predator, True Lies,  Conan the Destroyer, eller Terminator 3. Du ved måske også han har været den 38. guvernør i Californien fra november 2003 til januar 2011. Under hans tid som guvernør, kom han som så mange andre politikere af og til i karambolage med den lovgivende gren.

Et eksempel på dette fandt sted oktober 2009, da California State Assembly vedtog en lov om energipolitik. Detaljerne er sådan set ikke så vigtige - hvis du er interesseret har the Wall Street Journal en omtale her. Der er blot det at Schwarzenegger absolut ikke brød sig om det som Assembly havde foreslået. I stedet sendte guvernøren loven tilbage, ikke underskrevet, altså et veto. Samtidig med denne handling skrev Schwarzenegger følgende besked: 

Til medlemmerne af California State Assembly:

Jeg sender Assembly Bill 1176 tilbage uden min underskrift.
I et stykke tid har jeg beklaget den kendsgerning at der ses bort fra større problemer, mens mange unødvendige love bliver mig forelagt til overvejelse. Vand reform, fængselsreform, og sundhedsudfordringer er større emner som min administration har lagt på bordet, men den lovgivende forsamling sparker blot problemerne videre.
Nu er der så gået endnu et år uden de større reformer som indbyggerne i Californien virkelig fortjener. I lyset af dette, og efter at have overvejet det omhyggeligt, mener jeg det er unødvendigt at underskrive dette på forslag på nuværende tidspunkt.

Med venlig hilsen
Arnold Schwarzenegger

Medlemmerne af The State Assembly fandt ikke dette morsomt. Ikke på grund af afvisningen- mere på grund af at “Governator” benyttede brevet til at sige, hvad han faktisk mente om dem. Kan du ikke se det? Nuvel - dette vil hjælpe:
Det er altså ikke særlig pænt.

Kort efter dukkede nyheden om dette smædeskrift op i pressen, som man kunne forvente. Schwarzenegger hævdede at akronymet var en tilfældighed, utilsigtet, men det overbeviste de færreste. Vetoet berørte finansieringen af San Francisco havn, og det forkastede lovforslag blev støttet af et statsmedlem fra San Francisco ved navn Tom Ammianno. Nogle få uger tidligere havde Ammianno og Schwarzenegger haft et skænderi i offentligheden. Schwarzenegger, Republikaner, dukkede op ved et Demokratisk middagsselskab, og som det beskrives hos SFGate, "Kaldte Ammiano guvernøren en løgner og råbte fra publikum at han kunne ‘kysse min bøsserøv.’”

Mens Ammianno stod op for ‘budskabet’ i stiv arm og med en god portion humor, trak Schwarzenegger ikke desto mindre lidt tilbage på påstanden om af f-bomben havde været utilsigtet.

Ifølge the Huffington Post, fortalte Schwarzenegger pressen at det man opfattede som en fornærmelse var “et rent tilfælde....et mærkeligt tilfælde.” Hvis det lyder usandsynligt, ja så har du ret: Rent matematisk er chancerne for et sådant tilfældigt resultat en til en billion.
Bonus Fact: Udtrykket "Governator" benyttes i artiklen er et portmanteau af ordene “Guvernør” og “Terminator, og blev benyttet af pressen under Schwarzeneggers første guvernørkampagne og gennem de to perioder han var guvernør.  Man formoder det var navnet på en karakter i en tegneserie, fundet på af Marvel mastermind Stan Lee og Schwarzenegger.. Tegneserien blev aldrig til noget, efter at Schwarzenegger's utroskabsproblemer blev almindelig kendt.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails