tirsdag den 12. april 2016

Afhoppere tegn på at Nordkorea vakler

Afhoppere tegn på at Nordkorea vaklerKim Jong-un’s overtagelse af ‘tronen’ (er der noget andet passende udtryk?) i Nordkorea er ikke blevet hilst med entydig hyldest i landet.

Efter at have henrettet sin onkel og udført udrensninger for at forstærke sin kontrol, kan det se ud til at hans greb om magten stadig er usikker.

Nu er en højtstående embedsmand hoppet af til Sydkorea, og adskillige ikke så højtstående er ligeledes hoppet af, på grund af deres frygt for udrensningerne. Verdens eneste arvefølge i det tredje generation kommunistiske dynasti kan være ved at opleve sin sidste tid.

Fox News rapporterer:
En højtstående officer fra Nordkoreas militære efterretningsvæsen flygtede til Sydkorea sidste år, bekræftede regeringen i Seoul mandag.
Obersten, hvis navn tilbageholdes af regeringen i Sydkorea, arbejdede hos Nordkoreas militære General Reconnaissance Bureau. Bureauet menes at stå bag to dødbringende angreb som i 2010 slog 50 sydkoreanere ihjel..
General Reconnaissance Bureau beskæftiger sig også med cyberwarfare, og det er almindeligt accepteret at det stod bag hakcerangrebet i 2014 mod Sony Pictures Entertainment.
Sydkoreas Yonhap News Agency fortalte at obersten betragtes som et elitemedlem af Nordkoreas samfund af andre afhoppere fra det kommunistiske diktatur.
"Han menes at have bekræftet detaljer om bureauets operationer mod Sydkorea til myndighederne her.”
Meddelelsen om at obersten var hoppet af kom tre dage efter Sydkorea fortalte af 13 nordkoreanere der arbejdede i samme restaurant i et fremmed land er hoppet af til Sydkorea, det er den største samlede gruppe der er hoppet af efter Nordkoreas unge leder Kim Jong Un overtog magten sent 2011. Sydkoreanske medier kan fortælle at restauranten befinder sig i den kinesiske by Ningbo.
Yonhap fortalte også, at et antal lavere placerede nordkoreanske embedsmænd i udenlandske lande har søgt om asyl for at undgå at blive taget til fange i en af Kim Jong Uns udrensningskampagner. Sydkoreas ministerium for genforening bekræftede mandag at en nordkoreansk diplomat i Afrika også er hoppet af til Sydkorea sidste år. Man kom ikke nærmere ind på det.
Nordkoreas regime advarer sit folk om at de skal forberede sig på at spise rødder da der er udsigt til endnu en hungersnød - og det selvom lille Kim er pustet op som en ballon til groteske 1509 kilo og må gå rundt med en stok på grund af sin fedme.
Er dette det ansigt der vil kunne give tillid i et meget sultent nordkoreansk folk?

Unge Kim voksende op i Schweiz i en stor del af sin ungdom, og har aldrig oplevet de trængsler som almindelige nordkoreanere slås med.

Det er måske ønsketænkning fra min side, men med et Kina der er ved at tage skridt for at straffe Nordkorea for landets atomprogram og krigeriske indstilling i den senere tid, kan presset tårne sig op fra Kina.

Kina lagde for nylig embargo på import af kul fra Nordkoreas til landets elkraftværker. Kuleksport er den vigtigste kilde til udenlandsk valuta for regimet - udover falske penge og handel med narko (delvist gennem diplomater).

Det kan ikke undre at Kim grovæder - han er virkelig stresset.


http://www.americanthinker.com/blog/2016/04/defectors_may_be_sign_of_north_korean_regime_instability.html#ixzz45asXTARi

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails