lørdag den 2. april 2016

Trump og abort

Trump's Charme og spørgsmålet om abort

Chris Matthews stirrede på Donald Trump, “Mener du der skal være en straf for at få en abort, Ja eller Nej som princip?”


“Svaret er, at der må være en form for straf,” svarede Donald.


Matthews forsøgte, “For kvinden.”


“Jo, der skal være en eller form.”


“Ti cents? Ti år? Hvad?” ville Matthews vide.


“Jeg ved det ikke, Det ved jeg ikke, Jeg ved det ikke.”


Samtalen mellem Trump og Matthews viser meget klart, hvorfor Donald er elsket og forhadt i Det Republikanske Parti. Med ordene af en GOP insider, har Trump lavet om på budskabet gennem 30 år fra pro-liv bevægelsen. Imidlertid er det også lykkedes Trump at fremstå human på en møde som politikere som Hillary og Ted Cruz kæmper med.
Når man lytter til denne meningsudveksling burde det stå klart at Donald Trump aldrig har brugt særlig meget tid på abortsprøgsmålet, eller er mødtes med rådgivere om, hvordan man skulle tackle det. Pro-liv politikerne gør sig store anstrengelser for at præsentere kvinder der har haft aborter som “ofre for abortindustrien.” Dette er ‘smart’ politik, men det er den lette holdning at have.


Det er sådan at når man laver en lov så skaber man også en straf. Den 8. Amendment (forbud) forbød produktion, transport og salg af berusende drikke, men fastlagde ingen straffe. Det skete først da Kongressen indførte Volstead Act. Amerikanerne svarede igen på denne besynderlige lovgivning ved at være fuldstændig ligeglad hvilket førte til at Volstead Act ingen virkning fik.


I årtier er Republikanerne gået på en tynd med hensyn til abort. De har måttet forsikre pro-liv bevægelsen af man tog spørgsmålet alvorligt, samtidig med de ikke ville skræmme kvinder og moderate svingvælgere. Når det drejer sig om at gå ind for straffe til kvinder, så ville selv de mest ihærdige medlemmer af pro-liv bevægelsen ikke gå så vidt. Trump er gået ind i et politisk minefelt, som pro-liv bevægelsen har forsøgt at undgå.


Ulig mange som forhåner ham så kan jeg godt værdsætte hans appel. Trump er ikke ærlig, men han er autentisk. Ulig de fleste kandidater. Trump har ikke et poleret svar på Chris Matthews spørgsmål, og det er en af grundene til at folk holder af ham. Gennemsnits Trump støtten ser en smule af sig selv i Trump og hans fortalelser gør ham blot mere menneskelig.


En fyr der kommer i mit fittnesscenter har på sin truck dusinvis af Trump klistermærker. En af dem lyder: “vi har haft politikere, lad os forsøge med en der skaber jobs.” På sæt og ivs har Tump overbevist denne mand og millioner af andre amerikanere om, at de skal investere deres håb og drømme i hans kandidatur. De mener Trump er en af dem.


Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails