tirsdag den 5. april 2016

Trump og Hitler - en sammenligning

Sæson for klogeåger - Hitler og Trump

Hvis du holder af selv-drama, så er Donald Trump kandidatur lige noget for dig.
Halvdelen af Washingtons politiske klasse lover at stemme på Hillary - endog Stalin - frem for Trump. Psykologer (0g massage terapister) fortæller de behandler klienter med “Trump ængstelsessyndrom.” Lange ‘gennemtænkte’ artikler om Trump giver ikke plads til at nævne hans hovedpunkt - immigration, men skriver i lange baner om George Wallace, Mussolini og Hitler. (Aldrig Mao, Stalin eller Lenin, mærkeligt nok)
Du skal virkelig handle hurtigt dersom du skal gøre dig håb om at være blandt de første 200 prinsesser der kan mærke ærten gennem de 15 madrasser.
Springtime For Pundits
For at spare dig tid, vil jeg give prototypen. Vær ikke overrasket, hvis følgende dukker op - ord for ord - i en overskrift ved David Brooks, Stephen Hayes, Cokie Roberts, alle skribenterne hos Salon, Gawker, National Review, Commentary og The Huffington Post. Og naturligvis vil Farred Zakaria stjæle det.
“J’accuse Donald Trump”
Ved nøje at betragte Donald Trumps kandidatur, ja så bliver jeg slået af hvor meget han ligner en mand der kom til magten - i et land langt borte - for snart 85 år siden. En historisk fortælling jeg i min naivitet håbede var dybt begravet i fortiden.
Tænk over følgende:
– Adolf Hitler holdt gigantiske folkemøder, hvor han inspirerede millioner gennem opildnende taler. Donald Trump holder gigantiske folkemøder, hvor han inspirerer millioner ved opildnende taler.

Adolf Hitler talte om at gøre sit land stort igen. Donald Trump taler om at “Make America great again!”

– Adolf Hitler lovede militære sejre. Donald Trump lover militære sejre.
– Adolf Hitler havde en trofast og overvægtig underordnet, Hermann Göring. Donald Trump har en trofast og overvægtig underordnet - Chris Christie.
– Adolf Hitler lagde skylden for alle nationens problemer på en gruppe immigranter. (hovsa: Jøderne var ikke immigranter, men tæt på) Donald Trump giver skylden til en specifik gruppe af immigranter for alle nationens problemer.
– Adolf Hitler forpligtede sig til at bygge en mur (hovsa: Lige et øjeblik - hvornår talte Hitler om en mur? Shhh! Lad det ligge). Donald Trump taler om en mur.
– Adolf Hitler afholdsmand. Donald Trump er afholdsmand.
– Adolf Hitler havde en hobby han virkelig holdt af. (at male) Donald Trump har en hobby han holder meget af. (golf)
– Adolf Hitler havde et overdådigt hjem i byen og på landet. “Berghof” i Berchtesgaden. Donald Trump har et overdådigt hjem i byen og et på landet, “Mar-a-Lago” i Palm Beach.
– Adolf Hitler boede med en kvinde fra Centraleuropa, Eva Braun. Donald Trump er gift med en kvinde fra Centraleuropa,  Melania Knauss.
– Adolf Hitler indgik en pagt med Sovjetunionen fra 1939-1941. Donald Trump siger pæne ting om Ruslands præsident Vladimir Putin.
– Adolf Hitler krævede, at alle ikke-jødiske tyske borgere skulle hilse på hinanden ved en udstrakt højre arm og sige “Heil!” eller “Heil Hitler!” Donald Trump har bedt sit publikum om at love at stemme på ham ved at løfte deres hænder, hvilket må være PRÆCIS det samme, ikke sandt?
– Adolf Hitler var vegetar. Donald Trump har aldrig røget.
– Adolf Hitler annekterede under tvang Tjekkoslovakiet. Donald Trump forsøgte at lægge to casinoer i Atlantic City sammen.
– Adolf Hitler investerede hundreder af millioner mark i tysk luftfart for at gøre Luftwaffe effektiv. Donald Trump har investeret millioner af dollars i private jetfly.
– Adolf Hitler fik aldrig børn. Men hvis han havde ville de sikkert have været blonde. Begge Trumps døtre er blonde.
– Adolf Hitler’s yndlingsmad var leverkødboller, en ret der ligner farsbrød. (hovsa: Det er slet ikke det samme. Ingen er klar over det) Donald Trump holder meget af farsbrød.
– Adolf Hitler havde lyst hår og et overskæg. Donald Trump har lyst hår og et overskæg. (Dette er ikke lige for øjeblikket, men de som kendte Trump i 1970’erne husker han havde overskæg, dog et længere og mere fyldigt).
– En af Adolf Hitler’s idoler var mesterpiloten fra 1. Verdenskrig  Manfred von Richthofen, også kendt som “Den Røde Baron”. Trumps søn hedder Barron. (OK det staves på en lidt anden måde, men udtales ens)
– Adolf Hitler holdt af Eva Braun, fordi hun var attraktiv. Donald Trumps hustru, Melania er meget attraktiv.
– Adolf Hitler lovede at ville udslette hele folkeslag/racer. Donald Trump har lovet at udslette ALLE mexicanere og centralamerikanere (Det mangler Trump dog at love, men hvis han nu havde, ville parallellen være påfaldende og virkelig være et skidt træk ved hans karakter.)
– En af Adolf Hitler yndlingsdesserter, ikke hans nummer 1, men en dessert han nød flere gange om året var chokoladeis. Donald Trump har tidligere talt om han godt kunne lide Oreos. (Her fornylig lovede han aldrig at spise Oreos igen, fordi Nabisco har flyttet sine fabrikker til Mexico. Dette annullerer ikke hans tidligere holdning til småkagen.)
– Adolf Hitler var berygtet for at oprette koncentrationslejre - omgivet af hegn og mure for at holde folk ude - især mexicanere( hovsa: Det er ikke sandt.) Donald Trump ønsker at bygge en mur.
– At give Adolf Hitler lov til at komme til magten var en frygtelig fejltagelse for en hel nation. At tillade at Donald Trump kommer til magten vil være en frygtelig fejltagelse for en hel nation.
Konklusionen: (Nu kan der spilles dramatisk musik), Jeg har dækket amerikansk politik i 30 år. For første gang i mit liv er jeg bange på mit lands vegne. Meget bange. Meget, meget bange. Meget, meget, meget bange.
Ann Coulter


Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails