lørdag den 23. april 2016

Hvor er de oversvømmede byer?

Hvor er Amerikas ‘druknede’ byerGlobal opvarming gør vækstsæsonen længere og giver netto mere regn over hele verden. Berigelses af atmosfærens CO2 får planterne vækst til at accelerere. Dette er meget positive udviklinger, både for menneskeheden og for den vilde natur. Som resultat af klimaforandring er Jorden blevet en mere frugtbar planet.

Ikke desto mindre siger repræsentanter for den grønne bevægelse at det er økonomisk ødelæggende - og meget skadeligt - CO2 skatter skal indføres, fordi ellers vil den globale opvarmning resultere i katastrofale oversvømmelser af kystområder.

Denne vurdering er ganske problematisk, fordi global opvarmning har været i gang i over 400 år. Vi ved dette ganske sikkert, ikke ved tvivlsomme påstande fra forskere der mener de kan måle den gennemsnitlige globale temperatur ned til en tiendedel grad, men fra tilgængelige uomgægnelige historiske beretninger.

Civil War nørder er bekendt med de massive snebolds kampe som Confederate hærafdelinger udstationeret så langt syd på som Georgia udførte, og alle der har læst Dickens skønne historier ved der beskrives meget kolde vintre og vintervejr der midt i det 19. århundredes London. Hvis vi går længere tilbage i tiden hører vi om en verden der var endnu koldere, med Thames der regelmæssigt frøs til, undertiden i månedsvis i slutningen af det 16. århundrede.

Den globale opvarmning der har fundet sted i de sidste fire hundreder år kan ikke med stor sandsynlighed tilskrives menneskelige årsager, men den er helt sikkert sket og de grønne kan ikke benægte det.

Når det nu er således burde de katastrofale effekter der er forudsagt ved global opvarmning nu være åbenbare. I særlig grad burde mange stolte byer og landsbyer der trivedes i det 17, 18. og 19. århundrede nu sove trygt under bølgerne. Nu her hvor Jordens Dag nærmer sig er det vist på tide at virkeligheden, eller mangel på samme, ved sådanne tab gøres op.

Lad os derfor se på det. Adskillige amerikanske byer blev grundlagt i det 16. århundrede. En af de første var Boston. Da havets vandstand er øget gennem de sidste fire hundrede år, hvor meget er så tilbage af Puritanernes berømte “City on a Hill,” hvor meget er gået til i de stigende vande?

Dette kort sammenligner Bostons kystlinje i 1630 med moderne tiders samme og viser en meget ubelejlig sandhed. Intet af kolonitidens Boston er gået tabt. Så langt fra. Byens kystlinje er udvidet ganske betragteligt.
Så kan de grønne argumentere for at Boston ikke er noget helt usædvanligt. Jamen så lad os se på en anden by fra kolonitiden der er rigtig meget i nyhederne: New York.

Vi har kort over Manhattan der går tilbage til dengang hollænderne havde byen - giver det et andet resultat?

Nej, snarere tværtimod - i en serie kort der begynder med Castello kortet fra 1660 kan man se, at i de sidste fire hundrede år har the Big Apple haft vokseværk - ikke sunket.

Det står vidst også helt soleklart for en betragter at de mere kendte byer fra kolonitiden, herunder Philadelphia, Baltimore og Charleston heller ikke står under vand.

Men disse byer er de eneste byer vi kender til i dag. Måske var der andre, der nu er forsvundet fra hukommelsen - deres eksistens er blevet slettet af benægtere af global opvarmning - og hvis ruiner stadig ville kunne findes på havets dystre mørke bund, langt borte fra den jo altid stadig mere oversvømmede kystlinje.

Dette er trods alt det der angiveligt skete med den tabte civilisation - Atlantis - og Mu. Måske ville de grønne også ønske at benytte det argument over for det koloniale Amerika. .

Personligt er jeg skeptisk. Men dette er en udfordring for forskerne. Enten eksisterer druknede byer, eller også gør de ikke. Hvis de findes så må alle tage advarslerne alvorligt. Men hvis de ikke findes vil de grønnes oversvømmelses historie også skulle forkastes som en myte.

Hvis det er sådan må det stå krystalklart at der ikke kan være noget mere vigtigt for forskere i miljø at finde og lede efter Amerikas forsvundne civilisation - under havet.

Medmindre man kan få beviser for deres tidligere eksistens, så vil den globale opvarminings katastrofe mangle bevis.

Alle miljøorganisationer skal derpå indstille det de har gang i, og sætte fokus og bestræbelser og ressourcer for den søgning.

Vis os så de ‘tabte byer’ kære grønne. Find det koloniale amerikanske Atlantis. Vent ikke på det bliver sommer. Begynd i dag. Planetens skæbne er jo på spil.

Dr. Robert Zubrin is president of Pioneer Energy of Lakewood, Colo., and the author of The Case for Mars. The paperback edition of his latest book, Merchants of Despair: Radical Environmentalists, Criminal Pseudo-Scientists, and the Fatal Cult of Antihumanism, was recently published by Encounter Books.  

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails