fredag den 1. april 2016

Muftien elskede også Stalin

Muftien elskede også StalinVi har efterhånden hørt en masse om muftien af Jerusalem i 1930- 40’erne, og om Amin al Husseinis bestræbelser på at skabe et arbejdsfællesskab mellem nazi Tyskland og hans eget Det Muslimske Broderskab.

Israels premierminister Benjamin Nethanyahu satte gang i diskussionen igen, hvilket har givet nogle nyttige og tankevækkende bidrag, men i processen er en vigtig del af historien glemt. Den handler om Husseinis bånd til Sovjetunionen og sovjetkommunismen. Lenin og Stalin er på sæt og vis fejlet i at få deres plads i ondskabens magtimperium fastslået. Men i tilfældet Husseini, og faktisk jihadismen mere generelt, så skal der være plads til kommunisterne. Lyt til Laurent  Murawiec i hans mesterværk The Mind of Jihad:


...begyndende i 1920’ og 1930’erne var Kommunistpartiet i Palæstina den store instruktør i den pan-islamiske nationalistiske bevægelse under ledelse af stormuftien Amin al Husseini med kommunistisk propaganda og introduktionen af vigtige marxistiske-leninistiske begreber som “imperialisme” og “kolonialisme.”

Han var pioner i anvendelse af europæiske politiske kategorier på scenen i Mellemøsten og i særdeleshed den jødisk/arabiske konflikt. Det meste af det ækle repertoire i moderne arabisk og muslimsk anti-semitisme kom fra Sovjetunionen (blot med den racemæssige- biologiske komponent føjet til af Nazisterne).

CPP (Kommunist Partiet Palæstina) lærte de arabiske ekstremister brugen af bolschevismens retorik og værktøjer man ikke tidligere havde benyttet. “Anti-imperialismen” der således blev  importeret af kommunisterne blev overtaget af de muslimske ekstremister og det i en grad så den blev fuldt integreret med deres opfattelser og øvrige udtryksmåder. Den gik fint i spænd med traditionel jihadi synspunkter der opildnede araberne i regionen. I sammenblandingen af Bolschevismen med jihad viste sig at være vigtig for moderne jihad, og som sådan yderst vigtig i oplæringen af araberne i Sovjet politik.

Som Murawiex’s sidste udtalelse lader formode, lærte Broderskabets palæstinensiske leder ganske meget om politik af Kreml, og han arbejdede meget tæt sammen med kommunisterne i hele hans karriere. Det var altså ikke kun nazisterne der inspirerede ham. Han var en ægte studerende af det tyvende århundredes totalitarisme og han skabte en giftig blanding af Nazi-fascisme og Sovjet kommunismen. Begge elementer blev senere meget centrale for Ayatollah Khomeini, der på lignende vis kombineret tysk anti-semitisme med Sovjets metoder for at organisere revolution. Som Husseini samarbejdede med Kommunist Partiet Palæstina for at opnå og fastholde magten, således arbejdede Khomeini med Irans Kommunist Parti Tudeh for at styrte Shahen og skabe det islamistiske tyranni vi ser i dag.

Der er mange lærerige lektioner i dette.

Først og fremmest lånte mange revolutioner efter krigen, og over hele verden ofte metoder og doktriner fra både nazisterne og kommunister. Glem ikke at Hitler og Stalin samarbejdede diplomatisk og militært for at opløse Polen, og Nazi-Kommunist alliancen sluttede kun da Tyskland invaderede Rusland. .

For det andet. Tyskland og Sovjets tyrannier havde en masse til fælles, og radikale muslimer samlede op, og udvalgte elementer fra hver af dem i skabelsen af en jihadist ideologi, og i strukturen i islamiske stater, uanset om det er Republikken Iran eller det nuværende Islamisk Stat.

For det tredje, som i tilfældet Husseini er det en fejltagelse at se på de muslimske tyranner som Mellemøstens versioner af en særlig for form Vestens diktatur. De er tiltrukket af, og inspireret af tidligere totalitære regimer. Hold øje med det ord “totalitær.” Det er hele konceptet.

Det er ganske forståeligt at premierministeren i verdens eneste jødiske stat ville have sin fokus på den palæstinensiske muftis samarbedje med Hitler. Ydermere kan man altså ikke betvivle kendsgerningern om samarbejdet.

Men forbindelsen med Stalin er lige så vigtig.

A version of this piece previously appeared on PJ Media
Dr. Michael Ledeen is the Freedom Scholar at the Foundation for Defense of Democracies. He is also a contributing editor at National Review Online. Previously, he served as a consultant to the National Security Council, the State Department, and the Defense Department.  He has also served as a special adviser to the Secretary of State. He holds a Ph.D. in modern European history and philosophy from the University of Wisconsin, and has taught at Washington University in St. Louis and the University of Rome.
Dr. Ledeen regularly appears on Fox News, and on a variety of radio talk shows.  He has been on PBS's NewsHour and CNN's Larry King Live, among others, and regularly contributes to the Wall Street Journal and to National Review Online. He has a blog on Pajamasmedia.com.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails