torsdag den 5. januar 2017

Ny hash relateret sygdom ses hyppigere

Mystisk marijuana relateret sygdom ses hyppigere på skadestuerne
Læger er overvældede over den videnskabelige baggrund for syndromet cannabinoid hyperemesis.


En mystisk marijuana-relateret sygdom dukker op i stadig hyppigere grad på skadestuerne, især i stater hvor cannabis nu er lovligt.


Symptomerne er alvorlige smerter i maven og kraftige opkastninger - og de fleste læger bliver først forbløffet når de møder patienter med problemet.
Lidelsen er cannabinoid hyperemesis syndrome, der er forbundet med en kraftig, langvarig brug af marijuana, siger eksperter. Af en eller anden grund kan kvalmen og opkastningen mildnes med varme brusebade eller karbade, hvilket er et vigtigt tip for læger der forsøger at diagnosticere en patient.


Siden 2009, da forbundsregeringen lempede sin holdning til medicinsk marijuana, er diagnoser for CHS på skadestuerne i to af Colorados hospitaler næsten fordoblet. ifølge en undersøgelse ved Dr. Kennon Heard, læge ved the University of Colorado Hospital i Aurora.


Nu da cannabis også er lovligt til rekreationsmææsig brug i staten, “ser vi det ganske hyppigt,” fortalte Heard CBS News. “Mine kolleger ser dette dagligt til ugentlig basis.”
Skadestuer i andre områder, hvor cannabis er lovligt kan også fortælle om flere tilfælde af CHS. Georgetown University Hospital i Washington, D.C., og Harborview Medical Center og the University of Washington Medical Center i Seattle er blandt de hospitaler der rapporterer om en stigning.


Skønt CHS først for ti år siden blev anerkendt, vides ikke meget om lidelsen.
“Videnskaben bag er ikke entydig,” fortalte Heard the Denver Channel. ”Den mest sandsynlige årsag er at mennesker der bruger marijuana ofte og i store doser har forandringer i receptorer i deres krop, og disse receptorer bliver forstyrret på en eller anden vis, og det er så årsagen til smerterne.”


Dr. David Steinbruner, en skadestuelæge ved Memorial Hospital i Colorado Springs, mener lidelsen sandsynligvis udløses ved et betragteligt brug af marijuana. “Sammenligningen kan være alkohol. Således kan små mængder være udmærket, men over en lang periode vil det give alle mulige lidelser og problemer, fortalte Steinbruner KDRO-TV.


I de mest alvorlige tilfælde kan sygdommen føre til nyresvigt - men symptomerne vil holde op i løbet af nogle dage når man holder inde med at bruge marijuana.


“Patienter får væske intravenøst, og medicin der hæmmer opkastningen og hjælper mod smerten,” forklarede Heard.


“Men behandlingen er faktisk at holde op med at bruge marijuana, eller i det mindste skære kraftigt ned på brugen og det er sådan set eneste måde at få det bedre på.”
http://www.huffingtonpost.com/entry/mysterious-marijuana-flu-emergency-rooms_us_5869d6bee4b0eb586489f7e6?

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails