mandag den 30. januar 2017

Medierne burde erkende deres nederlag - at de tog grueligt fejl

Trump strategikeren Stephen Bannon siger medierne burde ‘holde kaje.’

WASHINGTON — Her nogle få dage efter præsident Trump talte om en “løbende krig” med medierne intensiverede hans HVide Hus strateg, Stephen K. Bannon angrebene idet han argumenterede med at nyheds organisationerne er blevet “ydmyget” af valgresultatet og han omtaler hele tiden medierne som den nuværende administrations “oppositions parti.”  


“Medierne burde være flove og ydmyge og holde kaje og blot lytte et stykke tid,” sagde Mr. Bannon i et interview onsdag.


“Jeg ønsker du skal citere mig for dette,” føjede Mr. Bannon til, “Medierne er oppositionspartiet. De forstår ikke dette land. De forstår stadig ikke hvordan og hvorfor Donald Trump kunne blive præsident for the United States.”


Denne knivskarpe vurdering - leveret af en af Trumps mest betroede og indflydelsesrige rådgivere her i de første dage af hans præsidentskab - kommer lige netop som der er højspænding mellem medierne og administrationen, hvor man er i skænderi over antallet af deltagere ved Trumps indsættelse, og præsidentens falske påstande om at millioner af illegale stemmer gjorde at han ikke fik de fleste stemmer.
Stephen K. Bannon, center, President Trump’s chief strategist, met with business leaders at the White House on Monday. CreditDoug Mills/The New York Times


Mr. Bannon, der sjældent giver interviews til journalister, udover Breibart News, den provokerende højrefløjs website han var leder af til august måned gengav kommentarerne fra  Mr. Trump i sidste uge, da han sagde at han var i “en løbende krig” med medierne og kaldte journalister “nogle af de mest uærlige personer på jorden.” Mr. Bannons bemærkninger føjede mere til den stadig voksende uenighed mellem pressen og en præsident der er kommet med angreb mod medierne og som en hovedpunkt i hans valgkampagne.


Blandt Mr. Trump’s rådgivere i Det Hvide Hus er Mr. Bannon ansvarlig for at implementere den nationalsindende vision som Mr. Trump fremførte under de sidste måneder af kampagnen, en vision der stammede fra Mr,. Bannon.


Og på mange felter har Mr. Trump handlet efter denne vision i den første uge i embedet - fra beskrivelsen af “Amerikansk blodbad” han lagde ud med i sin indsættelsestale til en række handlinger der skitseret politikken vedrørende handelsaftaler, immigration og bygningen af grænsemuren.


Mr. Bannon er en af de stærkeste kræfter i en administration der ellers er spækket med indbyrdes konkurrerende magtcentre. Som en dygtig manipulator af pressen og en stolt provokatør var han blandt de få rådgivere i Trumps cirkel der siges at have opmuntret Sean Spicer, den nye pressesekretær til at give en konfrontatorisk og følelsesladet udtalelse til en chokeret West Wing briefing lokale lørdag, da Det Hvide Hus stillede spørgsmål ved nyhedsrapporter om størrelsen af tilstedeværende ved indsættelsesceremonien.


Han deler Trumps syn på at nyhedsmedierne misforstod den bevægelse der bragte  præsidenten til sejr.


I telefonen onsdag leverede Bannon en bredside mod nyhedsmedierne der er direkte mod Trump og helt ude af trit med amerikanerne. Det er et argument der er bekendt for læsere af Breibart og de personligheder der er venlig stemte over for Trump som Sean Hannity of Fox News.


“Nyhedsmedierne har taget grueligt fejl, 100% fejl,” sagde Mr. Bannon om valget og kaldte det “et ydmygende nederlag som de aldrig vil kunne vaske af, der altid vil være der.”


“De førende medier har ikke afskediget eller skilt sig af med nogen der har været associeret som følgere af vor kampagne,” sagde Bannon. “Se på the Twitter feeds fra disse mennesker: “De var direkte aktivister for Clinton kampagnen.” (Han nævnte ingen specifikke navne eller redaktører).


“Det er derfor I ingen magt har,” tilføjede han. “I blev ydmyget.”


Mr. Bannon talte direkte men roligt, krydret med profaniteter og omtalte sig selv med et smil som “Darth Vader.” Han sagde, med stærk ironi, at Mr. Trump blev valgt gennem en kæmpebølge af støtte fra “hobbiterne i arbejderklassen og de ‘foragtelige.’”


Konversationen blev holdt på foranledning af Mr. Bannon for at rose Mr. Spicer, der har været kritiseret i ugens løb for at komme med falske påstande om, hvor mange der overværede indsættelsen af Trump, for at kalde journalister uærlige og belære dem om hvilke historier der skal skrives og for at have nedgjort Mr. Trump påstand om udbredt svindel med stemmer i valgret.


Spurgt ind til om han var bekymret over at Mr. Spicer kunne have mistet troværdighed i nyhedsmedierne lo Bannon. “Driller I mig?” sagde han. “Vi mener det er et hæderstegn. ‘Stille spørgsmål til hans integritet - mener I det virkelig alvorligt? Medierne har NUL integritet, NUL intelligens og ingen udfører hårdt arbejde.” .


I er oppositionspartiet,” sagde han. “Ikke Det Demokratiske Parti. I er oppositionspartiet. Medierne er oppositionspartiet.”


Journalisterne reagerede med bestyrtelse og afsky over Mr. Bannons kommentarer- “Hvilket land lever vi i?” skrev Christiane Amanpour, CNN korrespondenten på Twitter.


“Vi er ikke oppositionen,” skrev redaktør Stepehn Engelberg fra nonprofit organisationen ProPublica, i en email. “Vi er en del af en væsentlig funktion i ethvert demokrati,” Han tilføjede at ProPublica ikke har til hensigt at ‘holde kaje over for denne eller nogen anden præsidents krav.”


“Vi er her for at fortælle sandheden og det har vi tilhensigt at blive ved meds, uanset hvor ihærdigt nogle ønsker vi skal gengive ‘alternative kendsgerninger,’” sagde Mr. Engelberg


Mr. Bannon omtalte for det meste “eliten” eller “de førende” medier, men nævnte specifikt ved navn The New York Times og The Washington Post.


“Avisen til vor elskede republik, The New York Times, burde i den grad skamme sig og være ydmyg,” sagde Mr. Bannon. “De tolkede det 100% forkert.”


Han nævnte at han har været læser af The Times i det meste af hans voksenliv.


Maggie Haberman and Sydney Ember contributed reporting from New York.
https://www.nytimes.com/2017/01/26/business/media/stephen-bannon-trump-news-media.html?_r=0

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails