mandag den 16. januar 2017

Få effektiv bugt med urinering på offentlige steder

Det staves "Elevator," men med et P

“Lugten der nærmest vælter en er virkelig slem. Man holder vejret, og skynder sig hurtigt ud af elevatoren.”

Den udtalelse stammer fra togrejsende med Metropolitan Atlanta Rapid Transit Authority (MARTA) ved navn Alicia Porter, december 2013..Som hun og mange andre rejsende fortalte the Atlanta Constitution-Journal, var det bedst helt at undgå Atlantas undergrunds elevatorer medmindre man ønskede at blive ‘forurenet’ af - og det er virkelig ulækkert - andre menneskers urin. Af en eller anden grund var det at ‘lette ben’ i en af MARTA’s 111 elevatorer ganske almindeligt.

Det ville MARTA naturligvis gøre noget ved. Man havde ellers førhen lukket mange at venteværelserne, da omkostningerne ved at holde dem rene og vedligeholde dem var for voldsom i forhold til antallet af rejsende der benyttede dem. Man kunne så vælge blot at åbne nogle af toiletterne men lige lidt hjalp det. Atlanta måtte finde på en metode til at opspore og afværge ulovlig pesning i elevatorerne.

Løsningen kaldt man UDD -- Urine Detection Devices. Man ville have fokus på de som ‘pjaskede.’ .


Billedet (via Gizmodo) viser UDD systemet installeret i væggen i en elevator. De ni punkter forneden ved gulvet er sensorer der er i stand til at afsløre uønsket væske fra mennesker der sådan set burde benytte en urinal.

“Hvis en person letter sig” forklarede the Constitution-Journal, “slår sensorerne alarm og MARTA politiet vil komme til i løbet af få sekunder og pågribe ‘pesseren.’ mens handlingen udføres.”

Elevatorerne er også udstyret med skilte der advarer, som det ses herunder (via Consumerist), for lad os se det i øjnene, det er altså bedre at afværge denne besynderlige aktivitet end at fange nogen i den.  

Atlanta fandt ikke selv på indretningen. Det at benytte en elevator som ‘lettelsesrum’ er et internaionalt problem, og der er masser af eksempler fra også Singapore. Som Business Insider skriver, er UDDs ganske almindelige der, og de fungerer stort set på samme måde, skønt man går lidt længere end til blot et alarmsystem - man låser elevatoren indtil myndighedspersoner ankommer.

UDDs har vist sig effektive der, skriver the Orlando Sentinel, så derfor besluttede Atlanta af afprøve systemet. Det gik rigtig godt. Selvom eksperimentet i december 2013 kun gjaldt en elevator. Forbrugernes reaktion var særdeles positiv. Og i den første måned, hvor forsøget kørte var der kun een gang der blev pesset i elevatoren - og personen blev anholdt. Før den tid blev der dagligt pisset i denne elevator.

MARTA, blev ifølge ABC News, så tilfreds med resultatet at de besluttede at anvende sensorteknikken i alle de 111 elevatorer - pris: cirka $10,000 pr. stk.Bonus Fakta: Ikke at benytte det til der er beregnet til det, som ses herover, vil virkelig give dig problemer i Singapore - du har bare at benytte et offentligt toilet. Skylle ud skal du også bare. Efter loven i Singapore, "enhver der benytter et toilet med en skyllemekanisme og som offentligheden har adgang til skal skylle ud straks efter brug.” Man vil dog ikke få en bøde før man har krænket denne lov tre gange.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails