onsdag den 25. marts 2009

Forskellen på azteker og muslimer

Forskellen på Azteker og Muslimer

Aztec Human sacrifice
Aztek menneskeofring
Photo Credit: Wiki

Aztekerne var et meget avanceret folk og med en civilisation, som på deres tid opnåede bemærkelsesværdige arkitektoniske og kunstneriske resultater; det bør også bemærkes at kvinder blev højt respekteret. Interessant nok, var de også meget optaget af Global Opvarmning og de var de første der igangsatte programmer for at kontrollere klimaet; for eksempel ofredes mindst 20000 mennesker om året for at holde Solen i sin bane.

Hvis du nu mødte en almindelig aztek i år 1500 og spurgte ham om han ikke skammede sig over at hans religion var barbarisk, vild, primitiv og brutal, da ville han kunne indvende ved at spørge dig, "Er det ikke bedre at nogle få tusinder ofres for at sikre at Universet fortsætter sin eksistens, og derved spares millioner af liv?" På lignende måde er den moderne muslim blind overfor den kendsgerning at hans religion på samme måde er barbarisk, vild, primitiv og brutal.

På billedet til højre kan vi se ofre der slagtes så menneskeheden kan overleve. Det som er lidt vanskeligt at få øje på, er at et af ofrene flås levende. Dette er ikke blot et døds-offer, det er en ubegribelig grusom tortur. Hvor utroligt det lyder da ville almindelige aztekere lemlæste sig selv så blodet flød fra deres tunger, øreflipper eller peniser.

Nu ved jeg godt hvad du tænker på. Gud ske tak og lov, at nutidens moderne mennesker ikke praktiserer sådanne primitive og barbariske ritualer.

The Muslim holiday of 'Ashoura': a bloody celebration of intolerance
Den muslimske hellige fest 'Ashoura.' En blodig opvisning i ufornuft.

Photo Credit: FactsOfIsrael
Note

Fra Magasinet:Capitalisms Magazine, Global Warming and Climate Change in Perspective: Truths and Myths About Carbon Dioxide, Scientific Consensus, and Climate Models (Den globale opvarmning og klimaforandring set i større sammenhæng: Sandheder og myter om CO2, den videnskabelige konsensus og klimamodeller.


Undertiden kom besættelsen af at ville have kontrol med klimaet helt ud af kontrol, som i Aztek staten, hvor det lokale videnskabs/religiøse establishment i året 1500 i meget lang tid havde meddelt at der ikke var mere at debatere og at mindst 20000 mennesker skulle ofres hvert år for at Solen skulle blive ved med at skinne, regnen falde og klimaforandringen kunne standses.Forhåbningsvis vil Obama administrationen kun få behov for langt færre menneskeofringer på Den Globale Opvarmings alter.


1 kommentar:

Anonym sagde ...

Jeg vil godt gøre læserne opmærksomme på, at ashoura er en helligdag for shia muslimer, og eftersom der er forskel på sunni og shia, vil det kun være rigtigt at læserne også kan få dette at vide. Det er typisk sådanne tynde og mangelfulde indlæg der misleder læseren, og efterlader et dårligt indtryk af en anden, end det man er van til religion. Shia muslimer har andre traditioner, og en anden profet de tror på. En Sunni muslim, vil aldrig tage en shia for at være en "rigtig" muslim, så hvis man tager det til følge, syens jeg at det absurd at sammenligne Azterkerne med muslimer, da Azterkerne i sig selv kun er ét, men muslimerne strækker sig endnu mere bredt, og har flere grene, end hvad Aztekerene har.

Related Posts with Thumbnails