tirsdag den 17. marts 2009

Tysklands radikale muslimer

Tysklands radikale muslimer


Dr. Sami Alabraa

"Jøderne er Allahs fjende," erklærede Ismael Gharaballi under en gudstjeneste i en moske i Bielefeld, Tyskland. "Dette er ikke kun min tro, men også Allahs overbevisning," erklærede den palæstinensiske imam og Hamas aktivist mens han viftede med Koranen. Menigheden på omkring 200 råbte øresønderrivende, "Allahu Akbar!"

Derpå henviste Gharaballi til en anden side i Koranen og læste,
 
".....og dræb dem,(han forklarede at dette betød de vantro, særligt jøderne) hvorsomhelst i møder dem og smid dem ud derfra, hvor de smed jer ud" (Sura 2, vers 191). "Hvad venter I på?" råbte han. "Allah beder os om at dræbe dem. Man kan ikke have fred med jøderne."

Efter bønnerne nærmede jeg mig Gharaballi i moskeens cafeteria og spurgte ham om han mente det alvorligt, det han lige havde prædiket. "Selvfølgelig gør jeg det. Det er ikke hvilken som helst bog. Det er Allahs ord." Så spurgte jeg ham om han ville dræbe en jøde her i Tyskland. Han svarede: "Jo, særlig de israelere der besætter arabisk land." Jeg mindende ham om atdette ville betyde mord, og at han ville kunne blive sat i fængsel for det. Ismael svarede vredt og skarpt igen: "Jeg er ligeglad. Koranen er vor Lov og forfatning og alt andet er pladder." Idet han henviste til Hitler sagde Ismael til mig: "Den mand var en helt, næsten en muslim. Jeg er en af hans fans."


Gharaballi er ikke enkeltstående blandt Tysklands muslimske samfund på 3 millioner. Ibrahim el-Zayat, overhovedet for en ekstremistisk organisation med base i München, ved navn 'Tysklands Islamiske Samfund' sagde til et møde med muslimer i sidste måned: "Det er stadig for tidligt at slå til mod jøderne og de vantro i dette land." Ved en forelæsning i et kommunalt center i Neukoeln, Berlin, som jeg overværede, og hvor der ikke var nogen journalister der fik adgang gik han videre med sin formodning: "Før eller senere vil vi slå til mod Islam og Allahs fjender. Vi skal være tålmodige. Mange tyskere er ved at omvende sig til islam, særligt vennerne hos NPD (et neonazistisk parti)." Da jeg bad en tysk journalist om at bekræfte dette ved at ringe til el-Zayat, da benægtede denne nogensinde at have sagt noget sådant. 

El-Zayat blev født i 1968 i Marburg, Tysjkland som søn af en ægyptisk imam og en tysk mor. Han ejer et byggefrma og modtager enorme summer af saudierne for at bygge moskeer i Tysklan og i andre europæiske lande. Han er en agressiv muslimsk fundamentalist og har forbindelser til forskellige islamister og terror organisationer over hele jorden. Han er for tiden under anklage i Tyskland for at støtte radikale organisationer.
 
El-Zayat er typisk for de fleste muslimske aktivister i Tyskland. I deres skoler og centre opildner de muslimske organisationer til had og vold mod jøder og kristne. I offentligheden og overfor medierne benægter de imidlertid deres voldsprædikener. El-Zayat, Gharaballi og flertallet af de radikale islamiske imamer og de officielle muslimske organisationer modtager store honorarer fra saudiaraberne.
 
Ifølge en undersøgelse fra Bielefeld Universitetet er over 30% af muslimer der bor i Tyskland at betragte som radikale. De afviser den tyske Forfatning og håber på at kunne indføre Sharia Lov.
 
Mange tyske politikere, især hos De Grønne, angiver ofte grunden til den radikale indstilling blandt muslimer som værende de sociale problemer og mangel på integration i det tyske samfund. Alle disse problemer skyldes kun tyskerne. Tidligere udenrigsminister Joschka Fischer fastslog, i et interview med den tyske radiostation WDR tidligere i år, at muslimerne burde lades i fred til at tro og handle som de selv synes. "Andre religioner er ikke mere liberale end Islam." 
 
Den tyske indenrigsminister Wolfgang Schäuble har mødtes med overhovederne for de muslimske organisationer og eksperter i islam i løbet af de to sidste år. Jeg var med til alle disse møder. Den muslimske paraplyorganisations ledere siger til den tyske regering, at de og deres medlemmer accepterer den tyske forfatning. Hjemme i deres samfund prædiker de dog had og vold. I april 2008 foretog tysk politi en undersøgelse af  ejendomme hos et dusin muslimske ekstremister og arresterede ni af dem. Det er dog kun toppen af isbjerget, De tyske medier og offentligheden synes at være forsigtig over for de fjendtligsindede muslimske radikale. Meget få medier trykte Muhammed tegninger fra Danmark og de har nedtonet den anti-islamiske Fitna film af den hollandske politiker Geert Wilders. 

Radikal islam indprenter i påvirkelige unges sind versene fra Koranen der er uforenelige med moderne værdier og menneskerettigheder såsom at opildne til had mod jøder og kristne. Dalal, en 15 årig pige der går i en muslimsk skole i Ulm var stolt over at kunne fortælle mig at hendes lærer bad hende om ikke at hilse på ikke-muslimer. Det er haram (forbudt), sagde hun. De radikale muslimer understreger også de passager der diskriminerer kvinder og opildner til vold mod de der praktiserer religionsfrihed og ytringsfrihed.

Kristendommen og judaisme har også passager i deres hellige skrifter der er uforenelige med menneskerettighederne. Men de fleste kristne og jøder ignorerer blot disse passager, betragter dem som arkaiske og i stedet anvender de de mere fornuftige og menneskelige dele. De fleste muslimer ignorerer de mere liberale passager der trods alt findes i Koranen.
 
Flertallet at muslimer i Tyskland er fredelige. De radikale muslimer er en minoritet. Men denne minoritet dominerer. De besidder nøglepositioner i samfundet og har kontrol over moskeer og organisationerne. Der er ingen lov mod udspredelse af had i Tyskland. Den tyske regering burde indføre en sådan lov, ligesom den mod Holocaust benægtelse og gøre det til en krænkelse at opildne til had og vold mod menneskerettighederne. 

 
FamilySecurityMatters.org Contributing Editor Dr. Sami Alrabaa, an ex-Muslim, is a professor of Sociology and an Arab-Muslim culture specialist. Before moving to Germany he taught at Kuwait University, King Saud University, and Michigan State University. He also contributes to the Jerusalem Post.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails