tirsdag den 30. januar 2018

Hvorfor er Kina aktiv på Cuba?

Kina aktiv på Cuba

Gæt hvem der hænger ud med Raul Castro nu om stunder? Svaret er Kina, som det kan ses af denne rapport fra Pan Am Post:    
Chen Xi, Kinas ambassadør til Cuba underskrev en aftale med Cubas minister for uderigshandle og investering Rodrigo Malmiera om at øge de økonomiske relationer mellem de to lande.
Kina forpligtede sig til at give en donation svarende til US $1 million som hjælp til Cuba efter orkanen Irmas ødelæggelser.
Yderligere vil Kina give mere end US $12 millioner i forsyninger, herunder generatorer, vandpumper, rensningsanlæg, feltsenge og andre ressourcer.
Aftalen er også med et projekt til at modernisere øen elektriske kraftværjer og solanlæg, ifølge den statsdrevne publikation Cuban News Agency.
Kina er nu blevet Cubas største handelspartner og dermed overgået Venezuela - total US $361 millioner. Kinesiske busser og lastvogne er et normalt syn på Cubas veje.
Hvad er det så Kina har kik på?   
S
Sælge lastvogne og biler til Cuba. Hvor er forbrugerne, køberne?  
Busser? Cuba kunne i sandhed godt bruge nogle nye, men det er ikke et salg der batter.
Som Mexico, Canada europæiske lande, Brasilien og så mange andre har lært så er det at lave forretning med Cuba ret vanskeligt fordi der ikke er noget marked af betydning. Det er derfor mange af de udenlandske investeringer kun drejer sig om at bygge hoteller.  
Kina må da vide at det at gøre forretning med Castros Cuba er en automatisk genvej til et “lån omlægnings møde.”
Hvem har været tvunget til at omstrukturere deres lån til Cuba? For få måneder siden blev Paris Club enige om at sløjfe $8.5 milliard af Cubas stående gæld på $11.1 milliard
Det fungerer således: Cuba køber på kredit og kan derpå ikke tilbagebetale lånet.!

Defor må KIna have et andet motiv. Hvad med national sikkerhed eller miltær sikkerhed? Hvad med kinesiske krigsskibe eller U-bøde der i fremtiden besøger Cuba? Militær baser for efterretninger eller kinesiske kampfly?
Måske præsident Trump burde tale med Cuba, når han mødes med Kina.
P.S. You can listen to my show (Canto Talk) and follow me on Twitter.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails