mandag den 8. januar 2018

Rusland vil have sit Cuba tilbage

Rusland vil have sit Cuba tilbage

Hvordan kan nogen være overrasket over at russerne ønsker sig deres Cuba tilbage? Ifølge en ny rapport anser russerne igen Cuba som en strategisk lokation “hvor man kan strre USA direkte ind i øjnene:      
Rusland burde genåbne sine militærbaser på Cuba, i Amerikas baggård, har to vigtige støtter bag Vladimir Putin krævet.
Et sådant træk ville i intens grad få spændingerne mellem Washington og Moskva til at blusse op som på det tidspunkt hvor de var værst under Den Kolde Krig.
I 1962 åbnede USSR en base på Cuba, Lourdes, da Missilkrisen var på sit højeste. I et godt stykke tid var det USSRs største facilitet i udlandet af sin slags. Basen blev lukket i 2002, men russerne ser den gerne genåbnet.
Vi husker det russiske flådefartøj der sejlde til Cuba da præsident Obama var på besøg.
Hvad helt præcist er det hr. Putin har gang i?
Fra et militært perspektiv har Lourdes faciliteten begrænset værdi. Med andre ord, der er ingen missiler eller bombemaskiner på Cuba klar til at angribe USA. Derfor er Lourdes meget sårbar for en U.S.- gengældelse eller forebyggende angreb. Jeg formoder russerne udmærket er klar over det.  
Men fra en symbolsk perspektiv er værdien enorm. Den fremviser russernes magt nær USA.
Obama årene efterlod os med Rusland og Kina visende stor interesse for Cuba. Det er ikke noget tilfælde, men snarere en følge af, at Moskva og Beijing vidste at præsident Obama ville acceptere det, ligesom han accepterede de kinesiske småøer i Stillehavet.  
Hvad vil præsident Trump gøre? Gøre det krystalklart at vi ikke er glade for situationen og han vil være villig til at straffe Rusland og Kina for deres handlinger. Jeg ville begynde med handelsrelationer og lade begge lande stå til ansvar.
P.S. You can listen to my show (Canto Talk) and follow me on Twitter.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails