fredag den 12. januar 2018

Sexafhængighed ødelægger mange mennesker med magt

Sexafhængighed ødelægger mange magtmennesker

Harvey Weinstein er en venstreorienteret Boomer, (generationen lige efter krigen) hvilket betyder han var voksen i 1960’erne, tiden med Love and Peace propaganda. Love var godt, had var ondt, og der ville komme Peace når vi alle efterlignede Bonopo chimpanserne (der lever i frie seksuelle forhold) og brugte vores fritid....på at ‘underholde’ hinanden. Love var svaret.
 Billedresultat for love and peace
Vi har en Harvard psykologiprofessor, Steve Pinkers, ord for at nogle i Love and Peace flokken i 60’erne hovedsageligt var sammen i ‘bevægelsen’ for at score piger, sex (eller måske drenge og sex.)
Således kan vi forestille os Harvey og åndsfælle Bob (Clinton) gå med i anti-.Vietnam demonstrationer og råbe slogans og score så mange ‘lamselår’ de kunne overkomme. Det eneste du skulle sige var de magiske ord, og portene til himlen ville åbne sig for dig.
Problemet er at de glemte at læse den psykiatriske litteratur om sex afhængighed, der går langt længere tilbage før tiden med Freuds til en bog af Kraft-Ebing ved navn Psychopathia Sexualis. Sigmund Freud så en masse seksuelt betinget sygdom blandt sine patienter i Wien og skrev beretninger om nogle af dem.
Billedresultat for krafft-ebing
Men afhængighed af sex har en langt ældre fortid. Når en eller anden politisk magtgruppe kan udnytte nogle lavere stammer eller klasser i samfundet. Alle drengene, pigerne og fårene uden undtagelse.
Problemet er at den samme kære pige igen og igen bliver kedelig, og så har du brug for en endnu kærere pige, eller en der ved hvordan man bedre kommer lidt længere, eller datteren til den magtfulde krigshere som er din nabo....det er en eskalerende afhængighed og i dag kender vi endog til hvordan hjernen arbejder derpå. Det kaldes "dopamine belønnings genvejen" og den synes at være med i alle former for afhængighed: Kokain, heroin, meth og så videre. Seksuel orgasme kan give et dopaminkick, og du har brug for stadig større stimulation for at opnå det gamle kick. Derfor må du gå endnu længere, selvom du dermed smadrer dit liv. (Tænk, se på:  Tony Weiner, Bill Clinton, og mange andre.)
Hvis du bevæger dig på Hollywood scenen er der masser af smukke sexobjekter der er villige for at få en rolle. Men du har brug for flere, og yngre og, også ikke lovligt bytte, og mere grænseoverskridende opførsel og gerne blandet med kokain og meget snart gør du foragtelige ting og sager, men du er komplet ligeglad. 
Beretningerne der dukker op om Harvey Weinstein (og andre) viser hans stadig mere selvdestruktive opførsel, de flere og flere problemer, de stadig flere kampe med hans familie og virksomhed, den fjendskab der bliver stadig mere ikke til at kontrollere, de stadig flere krænkelser af love og af almindelig anstændighed.
Der er intet nyt i det for historikere og psykiatere. Mennesker er i den grad forudsigelige, og de romerske kejsere Nero og Caligual fulgte præcist samme vej, sammen med narcissisten fra Athen Alcibiades, der er en person fra det virkelige liv, skildret i Planton lille skuespil The Drinking Party (The Symposium). Blandt de athenere der var med i festen er Alcibiades den sexafhængige.
Hippokrates, Faderen til Vestens lægekunst er også en af talerne ved drikkefesten, og hans tale er “Intet i overflod” Du kan vædde på han så på Alcibiades samtidig,
En årsag til at Afghanistan ikke er til at regere i dag, er konkurrencen om ‘søde’ drenge fra lav-status stammer, der kan indfanges af rige mænd der ønsker variation. Mandlig seksualitet har tendens til at blive mere og mere ekstrem, og der er intet der stopper troende muslimer i at engagere sig i dominerende bøssesex. (Underkastende bøssesex er strengt forbudt i Islam, og du kan blive smidt ud fra høje bygninger som det sker i Iran eller Saudiarabien),
Harvey Weinstein er en sexafhængig. Definitionen på “afhængighed” er en væremåde der bliver ødelæggende for en selv og andre. Når din længsel efter crackkokain bliver så voldsom at du må myrde din leverandør eller dig selv, se det er definitionen på afhængighed. At være afhængig er ikke kun begrænset til ulovlige susbstanser. Eskalerende sex er også afhængighed, og for nogle kan politisk magt være afhængighedsskabende.
 Billedresultat for addiction
Harvey er en afhængig ligeså meget som den skelettynde narkoman knægt der skyder i de skumle gader i byen. Her for nylig afgav han et løfte offentligt om at gå i behandling, men han er i den grad fanget af sin afhængighed. Han vedbliver med at gøre ødelæggende ting.
Han er ikke den eneste. Både historien og psykiatrien kan berette om hvordan epidemiske afhængigheder har smadret hele kulturer. Romerriget blev delvist knækket af en herskende klasse der var fordærvet, og delvist ved de invaderende barbarer der ikke i samme grad var fordærvede/afhængige. En af grundene til at kristne og jøder på den tid vendte sig mod den græsk-romerske kultur er, at de ikke ønskede at ødelægge sig selv. 
Grækerne og romerne gik fortabt. det franske aristokrati gik tabt, og Weimar Republikken blev for Hitler en genvej. De amerikanske Founders kendte alt til den franske dekadence, da Jefferson og Franklin var ambassadører i Paris. Fransk seksuel afhængighed var Frankrig, Marquis de Sade var en fransk aristokrat der rationaliserede kriminelt seksuelt misbrug blot det gav ham nydelse.
U.S. Founders betonede vigtigheden af personlig disciplin, selvbeherskelse, igen og igen. George Washington skrev dagbog og optegnelser over alle de gange, hvor han svigtede egne idealer. At score ‘lamselår’ var ikke et af hans idealer. Hvis det havde været ville briterne nok have vundet.
Så når nogen sludrer løs om Love and Peace for evigt, så bed dem læse en smule historie.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails