mandag den 2. december 2019

Hvorfor er journalister uden humor?

Hvorfor er journalister uden humor?

Lærer man om humor og satire på journalistskolerne? Åbenbart ikke, da præsident Trump fortsætter med at afsløre, hvordan medie papegøjerne er fuldstændig blottet for humor. De er indbegrebet af “Bah Humbug” fra Dickens Ebenezer Scrooge (Et juleeventyr)
Præsident Trump bruger humor meget ofte ved sine rallies og i hans tweets. 
Såvel rallies som tweets er underholdende og Trumps måde at være sammen med den almindelige borger og ved at bruge en normal menneskelig følelse, i sammenligning med de forkrampede førende medier der kun kan kritisere, fordømme og brokke sig. Hvilke af de to holdninger mon er mest tiltalende for lytterne, tilskuerne, - humor eller klynken?
Trump har et stressende job da han skal håndtere mange vanskeligheder der opstår hele tiden, en special styrke slog ISIS chefen Al-Baghdadi ihjel og sagen om de evindelige Democratic bestræbelser for at rejse en rigsretssags. Trump benytte humor til at slå igen mod sine forfølgere og kritikere som et såmænd meget fornuftigt svar på den konstante fordømmelse.
Det første eksempel var Trump’s tweet fra October 30, 2019, efter det succesrige al-Baghdadi raid, et foto af ham selv som sætter en medalje om halsen på “American Hero” - hunden Conan der spillede en væsentlig rolle i den succesrige operation.
Enhver med en en IQ som en rumtemperatur vil vide at fotoet af photoshopped. Adskillige dage efter det succesrige raid befandt den sårede hund sig stadig i Mellemøsten et eller andet sted, ikke i Det Ovale Værelse. Medaljen er faktisk et tryk af en pote.
Billedet er en humoristisk måde at ære denne helt af en hund. Ikke andet. Dog tager medierne præsident Trump bogstavelig, de overser hele pointen i tweetet. Deres reaktion var forudsigelig. De overså helt og aldeles det morsomme i tweetet.
The New York Times fortalte læserne, “Trump tweeter et fupfoto med en hund der får en medalje,” Jo, den er god nok. Fra USA Today, Trump tweeter et ændret billede af ham selv der giver en medalje til en amerikansk heltehund såret i al-Baghdadi raidet.” Jamen tak fordi man gør læserne opmærksomme på at billedet er konstrueret, det ville ingen, som i ingen jo kunne komme i tanke om.
The Hill var med på holdet med,  “Trumps tweet med et redigeret billede af hunden fra al-Baghdadi raidet der modtager Medal of Honor.” Se, det var faktisk ikke Medal of Honor men et tryk af en pote. I deres vrede overså de den lille detalje.  Business Insider oplistede nogle af de humorforladte Twitter reaktioner, herunder adskillige ‘frygtløse’ journalister der faktisk kontaktede Det Hvide Hus for at se om denne given Medal of Honor begivenhed var på dagens program.
Det er en vits, kære piger og drenge i medierne. Hvordan kan I opfatte det anderledes? Åbenbart er det eneste de moderne journalister finder morsomt, en Kathy Griffin der holder et afskåret hoved af præsident Trump. Forestil dig, hvordan nutidens journalister ville reagere hvis  “All in the Family,” “The Honeymooners,” eller “The Three Stooges’ var populære komedier i dag?
De humorforladte medier bruges til Trumps sans for humor. For to år siden, tweetede han en video, hvor han brydes med CNN der kastes til jorden. Det var en metafor fra hans tidligere pressekonferencer, da CNN’s påfugl af en chef Jim Acosta, ganske råt afbrød og udfordrede præsidenten, og med tiden gjorde sig fortjent til frasen “Fake News CNN.”
Millioner af Trump støtter morede sig kosteligt, men CNN gik amok og beklagede sig til sit lille publikum, “Trump videoen med brydning er ikke en joke.” Det var så lige præcis det den var, men når man er iført briller der er farvet med “Orange Man Bad,” så er alt man ser orange.
I denne uge, i stedet for at være taknemmelige for et stærkt og velstående Amerika er medierne endnu engang i færd med at demonstrere deres mangel på humor. Ved hans rally i Florida i forrige uge fortalte præsident Trump en morsom beretning om, hvordan medierne fortalte om hans besøg på Walter Reed Medical Center på en søndag, for at udnytte nogle fritimer og få overstået hans årlige helbredstilstand, der ellers normalt sker i januar.
Trods det hævdede medierne at Trump havde fået et hjerteanfald, smerter i brystet og andre ikke afklarede dårligdomme. Det ‘lykkkedes’ Trump at vende tilbage til Det Hvide Hus efter “hans hjerteanfald” og holde en rally få dage senere. Det er noget af en helbredese. Mon medierne nogensinde har spekuleret over eller analyseret i detaljer helbredstilstanden hos nogen der faktisk har et hjerteanfald -- Bernie Sanders -- eller det skrantende helbred hos Højesteretsdommer Ruth Bader Ginsburg?
Under sit rally jokede Trump om sin lægeundersøgelse, pralende med hans “pragtfulde bryst.” Han fulgte op den næste dag med et tweet af hans hoved photoshopped på den fiktive bokser Rocky Balboas krop. Igen en humoristisk fodnote til hans rally og et nævestød til medierne, som Trump ved fortsætter med at amok i vrede over billedet.
Det humorforladte Washington Post, tror deres læsere måske faktisk kunne tro af en 70 årig Donald Trump har en krop som en 25 årig boksechampion, og tweetede minsandten en påmindelse til læserne om at det foto ikke var ægte. De tweeted, “Trump tweets med doktoreret foto af hans hoved på Sylvester Stallones krop, det er uklart hvorfor.”
The Independent, og bekymret over Trumps tweet havde overskriften “Trump poster bizar skjorteløs billede af hans hoved på Rockys krop.” Mediaite beskriv mediereaktioner der åbenbart helt har misset joken og Trumps evne til effektivt at narre de humorforladte
Er præsident Trump en småforvirret gammel mand, magtliderlig, der vandrer rundt i Det Hvide Hus’ gange, talende til fotos af eks præsidenter, som medier gerne vil portrættere ham? Eller er han en mand i fuld vigør, helt i balance, sikker på sine holdninger og sin agenda for landet?
Er “løkken ved at blive strammet” om ham som medierne proklamerer på daglig basis efter hver lille læk af gætterier fra Adam Schiff og hans bande af fjolser? Eller er Trump hele to skridt foran sine modstandere, hvor han lægger fælder og lader stormvejret blæse den anden vej, og nydende hvert sekund som præsident?
Præsident Trump er en mester i at forbinde sig med almindelige mennesker der nyder en god latter, de som ikke er så indsmurt i at være så vigtig i egne tanker, at de ikke er i stand til at le af hverken dem selv eller verden om dem. Hvilket er derfor præsidentens popularitet forbliver konstant ved cirka 50%, per Rasmussen, trods den nonstop negativitet der rettes mod ham fra de førende medier. 
Trump er ikke den første til at anerkende god humor goder. Mark Twain said, “Humor er menneskehedens største velsignelse” Og Charlie Chaplin påmindede os, “En dag uden latter er en spildt dag.”
Tilværelsen er barsk for medierne, der uden succes har forsøgt at få resultatet af valget 2016 gjort om - for tre år siden. Trump har deres ‘nummer’ og nyder at taste det til deres fortrydelse. I det mindste kunne de da more sig over det. Men det kan de ikke.
Brian C Joondeph, MD, is a Denver-based physician, freelance writer and occasional radio talk show host whose pieces have appeared in American ThinkerDaily Caller, and other publications. Follow him on Facebook,  LinkedInTwitter, and QuodVerum.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails