torsdag den 28. januar 2010

Obamas mange løgne

Obamas løgne

John Ellis

Når politikere fanges i åbenbare løgne, vil deres tilhængere ofte benytte den gamle kliché: "Alle politikere lyver." Det i sig selv er en løgn: De fleste gør nemlig ikke. Selv blandt de som gør, er der enorme forskelle på vigtigheden og hyppigheden af løgnene: Det er helt tydeligt nu, at denne nation har et problem der er langtfra at være et 'rutineproblem' ved den form, skala og regelmæssighed, hvormed præsident Obama lyver.

Når politikere lyver forsøger de sædvanligvis at undgå at blive politisk skadet, eller de gør det for at fremstille sig bedre end de er. Bill Clinton løj (og han kom for Retten for det) for at redde sig fra ydmygelsen på grund af sit forhold til Monica Lewinsky. Hillary Clinton løj om at hun havde været under beskydning i Bosnien for at forbedre sin ikke-eksisterende udenrigspolitiske profil.

Obamal

Richard Nixon blev tvunget ud af embedet fordi han løj om sin rolle og dækkede over et beskidt politisk trick.

John Kerry løj om sin kamperfaring i Vietnam, for at skjule det ry han har for at være anti-militær.

Barack Obamas løgne, derimod er langt mere omfattende, ætsende og ødelæggende, fordi de går direkte til hjertet i lovgivningen og regeringsførelsen og således underminerer de tilliden til regeringen. Hans løgne har en særlig udformning: Der forsøges nemlig at overbevise mennesker om, at de skal stemme på ham og hans politik ved kategorisk at forsikre dem om at de ikke behøver have nogen af de betænkeligheder som de giver udtryk for. Det løgnene i al væsentlighed står for er: Stol på mig! Støt mig i det jeg siger og jeg vil love Jer at de I frygter ikke sker! I hvert tilfælde er det dog snart blevet klart, enten, at han udmærket godt vidste, at det som offentligheden frygtede faktisk ville ske, eller at han afgav en sikker garanti for noget , som han ikke kunne indfri, eller at han faktisk ikke har til hensigt at opfylde det han lover.

Den samlede, akkumulerede vægt af Obamas bedrag er ganske overvældende:

* Under sin præsidentkampagne gav Obamas også gentagne forsikringer om at han ville skåne MediCare fra nedskæringer; men nu presser han på for at vedtage love der indbefatter drastiske nedskæringer i netop MediCare.

* For at få vedtaget sin første Stimulus Lov, forsikrede Obama os om, at 90% af de jobs som skulle skabes ville være i den private sektor; selvom han udmærket vidste de fleste af dem ville være i den offentlige sektor.

* Tidligt i hele Sundhedsreformdebatten forsikrede Obama os om, at han ikke havde sagt at han foretrak et enkelt betaler system; men der kan henvises til, at det lige præcis er det han har sagt.

* Obama gav vælgerne i primærvalgene en fast garanti om, at hvis han blev den nominerede hos Det Demokratisk Parti da ville han (ikke som Hillary Clinton) holde fast ved at kampagne finansieringen begrænses gennem offentlige midler; men ligeså snart han blev Partiets nominerede forkastede han det løfte.

* Under præsidentkampagnen kritiserede Obama tilstedeværelsen af tidligere lobbyister i Bush administrationen, og forsikrede højtideligt os om, at han ikke ville udpege nogen lobbyister i sin administration; da han da blev valgt fortsatte han med at udnævne endnu flere lobbyister end sine forgængere.

* Obama kritiserede størrelsen på George Bush's budgetunderskud og lovede at standse underskuddet, hvis han blev valgt; men han har allerede firdoblet størrelsen af underskuddet og fortsætter hensynløst med at forøge regeringens forbrug i millionklassen.

* Under kampagnen kritiserede Obama love i Kongressen for at være alt for lange og omfattende for enhver, ved at de var ulæselige og lovede at standse det; men de love han har ført igennem i hans første år er bemærkelsesværdigt meget længere (mere end 2000 sider)( se denne artikel på synopsis med titlen Lovsjusk), end de love han tidligere har kritiseret.

* Kandidaten Obama lovede at afslutte korruption og øremærkede midler, men i de love han har støttet i år, der der været endnu flere øremærkede midler end nogensinde før.

* Kandidaten Obama love os at CIA personale der har været med til afhøring af terrorister ikke ville blive retsforfulgt; men hans administration gør nu lige det modsatte.

* Obama forsikrede om ved et møde i Kongressen at Sundhedsloven, som han står for (pre-Stupak), ikke ville give offentlige midler til aborter; men bitter modstand fra Husets Demokrater med hensyn til sprogordvalget i den henseende har efterfølglnde bevist at det gør han ikke alligevel.

* Kandidaten Obama lovede han ville sikre at der altid var tilstrækkelig tid for offentligheden til at sætte sig ind i lovgivning før den blev gennemført: men han har gjort nøjagtig det modsatte ved gentagne gange at presse på for en endnu hurtigere gennemførelse af love.

* Kandidaten Obama imødegik frygten for at han ville være liberal med skatter og forbrug ved at love, meget følelsesladet og gentagne gange, at den som tjener under 20000 dollars ikke ville få skatteforøgelser; men nu presser han på for at få vedtaget en sundhedsreformlov der bryder det løfte på mange måder, og ved at hans ubegrænsede forøgelse af forbundsregeringens forbrug uundgåeligt med medføre forøgede skatter.

* Kandidaten Obama lovede at samarbejde og afslutte fnidderiet med modstandere; men i et hidtil uset omfang af hensynsløs stillingtagen har han og hans allierede lukket Republikanerne ude af alle vigtige møder om hans sundhedsinitiativ, med det utilsigtede resultat at indenrigslovgivning af historisk vigtighed ikke har en eneste Republikansk stemme i Senatet.

* Kandidaten Obama kritiserede sin modstanders plan om at beskatte arbejdsgiverbetalte sundhedsgoder, og lovede at det ville han ikke; men den lov han nu bakker op om gør lige præcis det.

* Obama havde lovet at han ikke ville underskrive en sundhedslov der ville øge forbundsunderskuddet med en krone; men den lov han nu bakker op om betyder milliarder i nye udgifter, som kun kan inddrives ved nye kilder der er såvel ukendte og helt sikkert vil øge det allerede eksisterende underskud.

* Obama samarbejdede med Kongressen for at få vedtaget sin Stimulus Lov ved at love at hvis den blev vedtaget da ville arbejdsløsheden ikke blive højere end 8%; men nu er arbejdsløshedsprocenten på 10, og han havde absolut ingen gyldig grund til at udelukke den mulighed.

* Obama lovede at hans cap and trade (handel med CO2kvoter) lovgivning ville skabe jobs; men dens massive skatteforøgelser ville helt sikkert hæmme økonomien og fjerne jobs, mens de grønne jobs i betragteligt antal, som blev stillet i udsigt nu kun er noget man kan håbe på.

* Obama har forsikret det amerikanske folk, gentagne gangen, om at hvis de vil holde fast ved deres gamle sundhedsplan, ja, da kan de beholde den: mens Husets lov som han støttede har skabt omfattende incitamenter for arbejdsgiverne til at droppe deres dækning og lade deres medlemmer gå over til den offentlige mulighed.

* Obama har lige så ofte forsikret offentligheden om at under hans kæmpe Sundhedslov da vil enhver kunne beholde deres nuværende læge; men mange vil helt sikkert ikke kunne det da ObamaCare' s indhug i MediCare betalingen vil får flere læger til at trække sig fra MediCare dækningen, som også ville ske, dersom arbejdsgiverne skulle lade de ansatte gå over til den offentlige dækning for at spare penge.

* Obama forsikrede ved et fælles møde i Kongressen at hans sundhedsplan ikke ville omfatte illegale indvandrere; men hans allierede har haft travlt med at stemme undtagelser igennem for at sikre det alligevel. (Det var grunden til Joe Wilson's udbrud: "Du lyver.")

* Obama påstod at John Deere's bestyrelsesformand havde sagt til ham at Deere ville påbegynde ansættelsen af arbejdere igen som et resultat af StimulusLoven; men denne har øjeblikkeligt meddelt at det har han aldrig sagt, og at Deere faktisk ville nedlægge endnu flere stillinger.

* Kandidaten Obama lovede at Guantanamo ville lukke den 1. januar 2010; men det er ikke sket.

* Kandidaten Obama lovede at hans administration (ikke som hans forgængeres) ville være åben således at TV-kameraer ville få lov at være tilstede ved nøgle forhandlinger; men et hidtil uset niveau af hemmeligheder hersker her ved afslutningen af ObamaCare som forhandles bag lukkede døre og holdes hemmeligt og selv Senatets flertal har ingen ide om hvad der foregår. Krav til Obama om de lovede kameraer ignoreres.

* For at få tilslutning til hans forsøg på at genindsætte den socialistiske diktator i Honduras påstod Obama at denne var blevet styrtet ved et ulovligt kup; men en Kongres undersøgelse påpegede nøjagtigt, at eks-præsident Zelaya var blevet fjernet på grund af hans krænkelser af Forfatningen.

* Obama påstår at han ønsker en offentlig mulighed blot for at give et ekstra valg og konkurrence; men Husets Lov ville helt klart reducere valgmulighederne ved at presse ustøttede private sundehdsplaner ud af markedet, og ved at sætte meget stramme regler på de planer der kan accepteres og som vil indsnævre valgmulighederne.

* Kandidaten Obama påstod at den voldelige radikale Bill Ayers blot var endnu en fyr i hans nabolag; men optegnelser viser at de to har arbejdet meget tæt sammen.

* Obama forsikrede os om, at hans Stimulus Lov ville medføre eller, frelse, millioner af jobs; men den påstand var bare så langt ude og absurd og på rent gætteplan, og hans seneste forsøg på at forklare har været som snyd og bedrag.

* Obama forsikrede os om, at hans Sundhedsplan aldrig ville medføre rationeringer af sundhedsmuligheden, eller "trække stikket ud hos Bedstemoder"; men lovgivningen han står bag giver paneler muligheder for at holde medicinske muligheder tilbage, og medfører så voldsomme nedskæringer i MediCare at raitonering er uundgåelig.

* Obama forsikrer os nu om, at hans helbredsforsikrings præmier ikke vil stige hvis ObamaCare bliver til lov og insisterer indigneret på, at de mennesker der siger det ikke har læst loven; men Lovgivningen påtvinger forsikringstagere til også at dække for forhold der ikke var tilstede da forsikringen blev indgået, hvilket vil tvinge dem til at præmierne forhøjes i væsentlig grad.

Dette er en ekstraordinær samling af alvorlige bedrag. Et par stykker af dem kan man med en vis barmhjertighed hævde, er forhastede løfter, som han senere kan fortryde, eller ren ønsketænkning hos en der ikke har gennemtænkt komplikationerne af det han siger.

Men når det sker gentagne gange - og mine 30 eksempler er slet ikke fyldestgørende - så er der kun en dom mulig: Dette er kendetegnet hos en vanemæssig, skamløs løgner, en mand der vil sige hvad som helst for at opnå det han efterstræber. Snyd mig en gang - snyd mig to gange, siger den gamle talemåde. Men snesevis af gang? Hvor frækt er det ikke overfor vort samfund når denne foragtelige optegnelse aldrig bliver udsat for en leder i New York Times, Washington Post eller CBS-nyhederne? Richard Nixon blev fjernet fra embedet, og Bill Clinton kom for Retten for en enklet løgn. Hvem ville kunne betragte Obamas lange register over løgne uden at konkludere at hans lyveri er i helt anden division end deres?

Præsident Obama tror øjensynligt at han kan løse ethvert problem med en tale. Men han er helt ligeglad med om det han siger er sandt eller løgn, han føler heller ikke noget ansvar for at indfri de garantier og løfter han afgiver. Som resultat er denne nation nu i den situation hvor den ikke kan tro eet ord af det han siger og det medfører en hidtil uset tillidskrise til præsidentskabet. Demokratisk regering vil sygne hen hvis vi tillader lyveri i denne skala bliver det sædvanlige i politik. Hvornår vil pressen og Kongressen gøre ham ansvarlig.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails