fredag den 1. januar 2010

Vor fjende - Hunden

Vor fjende, Hunden

Kære hundevenner! Pas på din ven, snart vil der måske komme indgreb mod dig som hundejer....!! (synopsis-olsen)

Christopher Orlet

Åbenbart, i følge en ny bog om bæredygtig livsstil af livstilseksperterne Robert og Branda Vale. Vale'rne har indledt en storm i et glas vand, ved at påstå at det årlige 'pote'aftryk af den ydmyge Canis lupus familiaris er dobbelt så højt som en benzinslugende SUV.

Nyheden omtales i en ny bog med titlen På tide at æde hunden: Den helt rigtige guide til bæredygtig livstil. Besynderligt nok er Vale'rnes bog ikke tilgængelig som en miljøvenlig lydbog, men kun i papirudgave. Faktisk blev en hel lille skov fældet for at Vale'rne kunne få deres budskab ud om bæredygtig livsstil.

Af den selvsamme grund - blandt andre - jeg læste ikke Valer'nes bog, men jeg læste om deres bog i det nyeste nummer af New Scientist, som jeg læser nærmest religiøst - eller bør jeg nok sige, snarere verdsligt. I følge Valer'nes undersøgelser, forbruger en mellemstørrelse hund ca. 160 kg. kød om året, og omtrent 90 kilo i kornprodukter, det lyder næsten som min diæt. Det kræver masser af jord at producere så meget kød og kornprodukter om året, cirka 1 hektar - hvilket svarer til dobbelt så meget CO2 'fodaftryk som det kræver at køre i en SUV ca. 11000 km om året, herunder den energi der bruges til at bygge bilen.

Redaktørerne på New Scientist var skeptiske (og smågnavne), derfor tilkaldte de en ekspert i bæredygtighed for at vurdere forfatternes optegnelser. Eksperten, John Barrett fra Stockholms Miljø Institut, kom dog frem til nogle lignende tal, og gik endog videre en Valer'ne, ved at kalde det at eje en hund for "ekstravagant."

Dette er selvfølgelig lige guf for de som hader hunde. Der er imidlertid endnu en grund til ikke at kunne lide hunde: Som om det at de sviner i baghaven, og den måde de springer op ad dig med deres mudrede poter og sniffer dig på uartige steder ikke er nok. Tro mig, det er det.

Kattehadere fik også gode nyheder. Det at eje en kat er kun en smule mindre 'kat'astrofalt, miljømæssigt set - svarende til det at køre en VW Golf i et år - skønt det i sig selv rejser nogle bekymrende problemer, såsom, er det virkelig noget man har lyst til, altså eje en kat og en Golf.

Vale'rne konkluderer, at kæledyr, uanset deres art, sådan set er rigtig dårlige nyheder hele vejen rundt. De ødelægger den vilde natur og spreder dødelige sygdomme. Hundelorte er ikke kun noget jeg undertiden træder i, hver gang jeg går over plænen, de forurener floder og åer, gør drikkevandet usikkert "udsulter vandstrømmenes ilt og dræber livet i vandet."

Når det gælder den blodtørstige hr. Missekat, så er han ansvarlig for, at op til 25 fugle, små pattedyr og frøer dræbes om året, som forfatterne helt sikkert mener er slemt. Hvad med havodderne? Du mener selvfølgelig at odderne er søde, med deres sjove små ansigter og den måde de flyder på ryggen mens de smadrer østers? Nuvel, din kat dræber dem i massevis ved en parasit der findes i kattelort, og som ofte ender i floder og åer, og endelig ender ude i havoddernes kystnære leveområder.

PET RIGHTS GROUPS var hurtigt ude til at gå imod Vale'rnes optegnelser, ved at gøre opmærksom på vigtigheden af de pelsede kæledyr. Kæledyr er vigtige, sagde de, fordi de lærer børn ansvarsfuldhed - eller de lærer forældre bedre at tænke sig om hvis de mener børn kan være ansvarsfulde - og for ældre, giver den følgeskab hos ensomme gamle på plejehjem så deres voksne børn kan slippe. i

USA får særlig kritik - ingen overraskelse - for ikke alene kører vi, alene i de største biler, og se på de største TV, men når det drejer sig om kæledyr, ja da får vi resten af verden til at ligne amatører.

Efter at have hørt om rapporten var præsident Obama ude med en meddelelse om en plan til at reducere "kæledyrsfodtrinnene" i 2018. Han indledte selv, med et eksempel for hele nationen, ved at bringe kæledyr nummer et "BO" ud bag ved det Hvide Hus og få ham pryglet af en Secret Service agent, mens døtrene Malia og Sasha så på i rædsel. Nedskydningen blev hilst af miljøaktivester og hunde hadere, men blev i det store og hele fordømt af dyrerettighedsgrupper, for ikke at nævne reaktionen hos døtrenes moder.

Ligesom alle gode venstreorienterede intellektuelle har Vale'rne fundet på nogle langtrækkende og fuldstændig umulige løsninger på det såkaldte kæledyrsproblem. For eksempel foreslog de at vi sætter vore kæledyr på vegetarkost. Eller endnu bedre, tre dage gamle fiskehoveder må være godt nok til din kat, og hvis du er bekymret for hr. Missekats ånde, når han kommer for at slikke dig i fjæset, så er det måske bedre du giver det dér Internet dating en ekstra chance.

Billede af min hund - dejlig dreng! Har netop fundet et rævehul.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Vi, der elsker hunde, ved, at hunde er langt bedre kammerater end noget menneske kan være.
Vil man dem noget ondt, så får de med mig at bestille.

falkeøjenosiv

Olsen sagde ...

Falkeøje!
Jeg har selv den mest pragtfulde blandingshund - viszla, grand danois, labrador, schæfer - se det er en kammerat. Sjov, intelligent og kærlig. Så skriv mig bare i gruppen med forsvarere for hunde.
Har nu lagt et billede ud af ham i artiklen.
Godt Nytår til dig.

Related Posts with Thumbnails