søndag den 3. januar 2010

Allah's ensomme sønner myrder: En psykoanalyse

Allah's ensomme morderiske sønner: En psykoanalyse

Phyllis Chesler

Den ene er søn nummer 17, den anden nummer 16. Ingen af dem er sønner af den første hustru. Den ene er ingeniør, den anden var ingeniørstuderende. Begge har familierødder i Yemen. Begge har en uddannelse og stammer fra velhavende familier.

Jeg taler her om Osama bin Laden, søn nr. 17 ud af 57 børn, hans far er yemenit og så juledagsbomberen, Umar Farouk Abdulmutallab, nr. 16 og yngste søn, moderen er yemenit. Begge mænd blev født "i skam," uden samme fordele som de øvrige, fordi deres mødre ikke var "første," eller den højststillede hustru.

Begge mænd er ensomme sønner af Allah som længes efter faderlig opmærksomhed, i en polygam kultur i hvilken fædre har alt for mange børn og meget lidt tilskyndelse til at vise nærmere opmærksomhed til hver enkelt af dem. Dette er ødelæggende, især for sønnerne, fordi kulturen i alt for høj grad overbetoner mænd og fædre, og i groft fald undervurderer mødre og kvinder. Således er den opmærksomhed en søn kan få fra sin moder (hvis hun ikke er blevet sendt bort, som bin-Ladens mor) ikke nok til at kompensere for den savnede og eftertragtede fader.

Jeg har ofte troet at den måde mange arabiske muslimske brødre, på brutal vis, herser med deres søstre, ikke alene afspejler, hvordan deres fædre behandler alle, men også er en målestok for deres frustration over ikke at være i stand til at klare fraværet af deres Herre, faderen. Således, af adskillige grunde, er den nærmest fængslende seksualitet, såvel som homoseksualitet og homoseksuel pædofili, ligeså fremherskende som den er forbudt i arabisk og muslimsk kultur.

Arabiske og muslimske sønner ønsker på desperat vis deres fædres opmærksomhed. Men deres fædre har travlt med at gifte sig med andre, yngre hustruer, og få andre, yngre børn og oprette økonomiske imperier. De ønsker at deres fædre skal købe dem fri for deres skamfulde skæbne over at leve i en verden bestående af overvejende kvinder - som er tilfældet når de er små; og selvfølgelig ønsker de deres faders tilstedeværelse for at ind til finde deres indentitet og mandlige arv.

Baseret på hans memoirer, er vor totalt assimilerede amerikanske præsident stadig i gang med at lede efter sin savnede, fraværende polygame muslimske fader. Folkens: Sammenligningen standser her. Jeg gør mig ikke til talsmand for at Obama har noget som helst til fælles med Bin Laden eller Abdulmutallab.

Såvel Osama bin Laden og Umar Farouk Abdulmutallab er drømmere, uden forbindelse med den virkelige verden, unaturligt rolige, "reserverede," og i følge min ven og kollega Dr. Nancy L. Kobrin måske "en anelse autistiske." Disse mænd relaterer ikke godt med andre. Begge mænd har "problemer" med kvinder. De kan ikke rigtigt være sammen med dem - men når de er det, er deres behov for at kontrollere dem ekstrem.

Forresten: Dr. Kobrin's nye bog The Banality of Suicide Terrorism: The Naked Truth About the Psychology of Islamic Suicide Bombing udkommer i begyndelsen af det nye år.

I følge Dr. Kobrin har mange af vore bedste anti-terror eksperter "ikke været interesseret i barndommens tidlige udviklingsprægning" hos islamiske selvmords- eller martyrdræbere. Dette er meget forståeligt, men en smule kortsynet. Eksperternes mål er nemlig kortsynet: At opklare og standse den næste martyrdræber, være han født herhjemme, i udlandet, en ensom martyr, forbundet med et netværk, mand eller kvinde. Det længere perspektiv er langt mere mismodigt og svært at forstå for mennesker i Vesten.

Lad mig dog fremhæve det alligevel.

Hvis arabiske muslimer virkelig ønsker at forandre en kultur, hvor terrorisme blomstrer, og som indbefatter mesterlige bagmænd og manipulatorer (Nancy Kobrin og jeg kalder dem "seriemordere for andre"), de seksuelt undertrykte og permanent "skamfulde" unge mænd, kvinder der permanent er udsat for fare, og de som prædiker drab-og had - den kultur skal gennemgå en revolution så vidt som det drejer sig om kvinder.

Tænk på hvad den revolution kunne indebære. Polygami; tvungne, arrangerede børneægteskaber; purdah (adskillelse), tvungen tilsløring; kvindelig analfabetisme, kvindlig kønslig lemlæstelse, kvindeligt seksuelt slaveri; kønsadskillelse; seksuel undertrykkelse/besættelse; kort sagt alt der er karakterisk for islamisk køns apartheid skal forsvinde.

Ligesom den islamiske religiøse apartheid.

Hvis ikke det sker vil vi komme til at lege katten efter musen i hundreder af år, med hundreder af tusinder som vil blive martyr-dræbere, nogle af dem har vi selv løsladt og skal til at fange igen. (To af Abdulmutallabs håndlangere var engang fanger i Guantanamo, men vi lod dem komme ud).

For resten så skal Vesten til at vågne og forstå at disse terrorhandlinger absolut intet har at gøre med den påståede amerikanske "besættelse" af Irak eller den påståede israelske "besættelse" af Palæstina eller med de påståede forbrydelser af Vestens kolonimagter, af imperialismen, kapitalismen, Korstogene - eller med problemer som fattigdom og analfabetisme. Bin Laden og Abdulmutallab er veluddannede og velhavende og aldeles ikke altruistiske. Jihadister, selvmordmartyrer, selvmordbombere, alle tror de, at de udfører det som Koran befaler dem at gøre: Dræb de vantro, overtag de vantros lande. Til de som siger, dette ikke er deres islam siger jeg: Så kom dog med den Islamiske Reformation. Hvis der nogensinde har været brug for den så må det være nu. Dr. Kobrin påpeger at "Bin Laden's fader var fra det område i Yemen der hedder Hadramut, hvilket betyder "døden er kommet."

Betegnende, gysende præcis navngivelse.

Og tænk over det: Abdulmutallab var villig til at sætte ild til sine kønsdele. Eksplosiverne var ikke kun tapet til hans ben, de var også inde i et kondomlignende pose i hans skridt inden i undertøjet. Hvis nogen der ude er klar til at tænke i symbolske baner, psykoanalytisk, så værs'go: Vi kan her betragte en ung mand, hvis seksualitet i bogstaveligste forstand er i "flammer," hvis evne eller begær efter at manfoldiggøre sig er helt og aldeles forbundet med hans hans begær efter at dræbe og selv dø.

Eros versus Thanatos. Godhed versus Ondskab. Store begreber.

En efterskrift

Abdulmutallab har øjensynligt været plaget af uindfriede seksuelle begær, af ensomhed, og af en drømmeverden af jihad og af et islam der behersker verden. Adskillige kilder har gengivet nogle af hans formodede internet posteringer.

Han skrev: "Når jeg er ensom, da vågner den naturlige seksualdrift og jeg må kæmpe for at kontrollere den. Undertiden fører det til mindre syndefulde handlinger, såsom ikke at sænke blikket (når utilslørede kvinder er tilsted)...og dette problem får mig til at ønske at jeg var gift....håret hos en kvinde kan meget let ophidse en mand...Profeten rådgav de unge mænd om at blive gift så hurtigt som muligt, men det har ikke hjulpet mig særlig meget....

"Jeg bliver undertiden ensom fordi jeg aldrig har fundet en ægte muslimsk ven. Jeg bestræber mig på at leve mit daglige liv ifølge Qurun og Sunnah efter bedste evne....Jeg forestiller mig den store jihad som vil finde sted, hvor muslimerne vil vinde, ansha Allah, og beherske hele verden."


Author PhotoPhyllis Chesler

http://pajamasmedia.com/phyllischesler/2009/12/29/the-lonely-sons-of-allah-a-psycho-analytic-view/

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails