mandag den 4. januar 2010

"Videnskabs" mantraet

"Videnskabs" mantratet

Thomas Sowell

Videnskab er en menneskesindets største landvindinger, og den vigtigste grund til, at vi lever ikke kun længere, men også er mere i vigør på vore gamle dage, sammen med alle de andre måder den har givet os fordele der gør livet lettere og mere glædeligt.

Som med alt muligt andet af værdi, har politikere og ideologier grebet videnskab og benyttet den til at fremme deres egen dagsorden. Dette blev påbegyndt for lang tid siden, så lang tilbage som det 18. århundrede da Marquis de Condorcet første gang benyttede udtrykket "social videnskab" for at beskrive forskellige teorier han holdt af. I det 19. århundrede, fremførte Karl Marx og Friedrich Engels deres egen form for socialisme som "videnskabelig socialisme." I det 20. århundrede, er alle mulige former for holdninger blevet pakket ind i, og iført "videnskabsfrakken."

Global opvarmnings hysteriet er blot den seneste i en lang række af meninger, hvis hovedargument er, at der ikke kan være nogen modargumenter, fordi det jo er "videnskab." De nyligt afslørede omkonstruktioner af rådata i kølvandet på hysteriet om global opvarmning, såvel som afsløringerne af forsøg på at forhindre kritik af, at dette hysteri skulle gøres offentligt kendt i tidskrifter tyder på, at den ægte søgen efter sandhed - bomærket for ægte videnskab - har ændret kurs til et politisk Korstog.

En opsnappet e-mail fra en professor ved Climate Research Unit i England til en professor ved Univeristy of Pennsylvania advarede sidstnævnte: "I tre må endelig ikke gøre opmærksom på, at UK har en lov der giver ret til indsigt (Freedom of Information Act)." og opfordrede den amerikanske professor til at slette enhver e-mail han skulle have sendt til en kollega vedrørerende Intergovernmental Panel on Climate Change. (IPCC)
mad_scientist
Når et forretningsforetagende beskyldes for svindel og begynder at makulere memoer og slette e-mails, da er medierne meget hurtige til at erklære at disse handlinger er tegn på skyld. Men efter at fortalerne for global opvarmning begyndte en systematisk ødelæggelse af beviser, da gik der adskillige dag før end de store TV-selskaber oplyste om disse kendsgerninger, eller blot kommenterede om dem.

Når det drejer sig om politikere da har senator Barbara Boxer foreslået at hackerne af de famøse e-mails skal retsforfølges! Mennesker der tilbage i tiden har hyldet sladderhanke i forretningsverdenen, i militæret eller i Republikanernes administration, og som gjorde New York Times til helte fordi de offentliggjorde klassificerede Pentagon dokumenter, er nu chokerede og vrede over, at nogen har vovet at udstille de omfattende beviser på manipulationer, forsøgt at dække over, og ødelægge data - og med vilje forsøge at skjule alt dette - i den globale opvarmnings hellige navn.

Faktuelle data er livsvigtige for ægte videnskab.

Einstein selv var talsmand for at hans egen relativitetsteori ikke skulle accepteres førend den var empirisk godkendt. Denne godkendelse kom da videnskabsfolk over hele verden observerede en solformørkelse og opdagede at lyset opførte sig som Einsteins teori hævdede, selvom det havde forekommet umuligt førhen.

I dag har politiseret "videnskab" for meget at miste i hysteriet om globale opvarming til at lade kendsgerningerne tale for sig selv og lade udviklingen gå den rette vej. Altfor mange mennesker -i politik og i medierne, såvel som blandt de klimavidenskabsfolk der går ind for den globale opvarmningshysteri - lader rå-data som deres kalkulationer er baseret på falde i de "forkerte hænder."

Mennesker der taler om den korrumperende indflydelse som penge har ser ud til automatisk at formode at det kun er private penge der kan korrumpere. Men når regeringer har milliarder af dollars investeret i Korstoge, Den Globale Opvarmning, med omfattende programmer under planlægning og hele politiske karrierer som står i fare for at falde, hvis dette Korstog underløbes, så skal man ikke forvente en uvildig søgen efter sandheden.

Blandt intelligentsiaen har der altid været mange der var klar til at springe på nær sagt hvilken som helst vogn der ville føre dem til Det Forjættede Land, hvor de ædle og de kloge - som netop dem selv - kan tage resten af os dumrianer i hånden og fortælle os, hvordan vi hellere må forandre vor levevis og vore liv.

Der er vist ingen tvivl om at visse videnskabsfolk mener, at global opvarmning udgør en trussel. Men andre videnskabsfolk tror det modsatte. Det er derfor rå-data bare skal ødelægges før de sidstnævnte får fingrene i dem.

Dette er desværre, tragisk set, tilfældet også i mange andre sager, udover global opvarmning, hvor data kun er til rådighed for de sande tilbedere, og troende, og som holdes uden for rækkevidde af andre der mener noget andet.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails