torsdag den 20. marts 2014

Demografisk vinter i Europa

Det europæiske menneske er en truet art

I den sidste strofe af “The Battle of Blenheim,” skriver Robert Southey:
“Men hvad godt kom der i sidste ende ud af det?” Ytrede lille Peterkin.
“Jamen, det kan jeg ikke sige” sagde han; “Men det var dog en berømt sejr.”

Hvilken betydning havde det så? Digteren spørger ind til Duke of Marlboroughs triumf - “Hvem der vinder denne store kamp.”

Det som får en til igen at huske på dette digt om flygtigheden ved krigens hæder og tåbelighed - i denne tids kamp om hvis flag der skal vaje over Krim - er en opgørelse nyligt kommet fra F.N. “World Population 2012″ der skildrer befolkningsvæksten, eller nedgangen, i hvert land og på hvert kontinent fra nu og frem til 2050 .

De som selvfølgelig er mest involveret i krisen på Krim er Rusland og Ukraine. Ved at se på F.N. opgørelsen synes der dog at optræde et element af absurditet i denne konfrontation der måske kan føre til en krig.

Mellem 2012 og 2050, krig eller ikke krig vil Ukraine ‘miste’ en fjerdedel af sit befolkningstal. 11 til 12 millioner ukrainere vil forsvinde fra jordens overflade, et tal der er langt højere end det højst anslåede antal død under den rædselsfulde Holodomor (Stalins hungersnød) i årene 1932-33.

Rusland vil ‘miste’ 22 millioner, og befolkningstallet vil falde til under 121 millioner. Hver måned, fra nu og til 2050 vil næsten 50000 russere forsvinde.

Nogle demografer mener af tallene fra F.N. er for optimistiske. Jeg har faktisk set tal der er langt mere dystre.

De som advarer om at Vladimir Putin er ved at genindføre Sovjetunionen kan måske forklare hvordan det skal gå til når Rusland mister 22 millioner mennesker, mens de tidligere Sovjet republikker i Centralasien - Kazaksthan, Kirgisistan, Uzbekistan, Tajikistan og Turkmenistan - sammen får 22 millioner flere mennesker.

Hvor ofte i historien har nationer med faldende befolkningstal invaderet og annekteret lande med eksploderende befolkningstal?

Da F.N. blev oprettet i 1945 ønskede Stalin at hver af de 15 Sovjet republikker skulle have et sæde i Generalforsamlingen. Han nøjedes med tre - Rusland, Ukraine Byelorusland (Belarus) eller Hviderusland.

Det var kernen i det gamle Sovjetunionen. Dog vil Rusland, Hviderusland og Ukraine tilsammen miste 35 millioner ved århundredets midte, et tal der kan sammenlignes med mennesketabene fra fire år med Hitler-Stalin krigen og syv årtier med Bolsjevikstyre.

Vort Krigs Parti kræver vi sender militærassistance og muligvis tropper til Polen, de baltiske republikker og Rumænien og får Ukraine og Georgien ind i NATO.

Dette ville betyde at Amerika skal kæmpe mod Rusland for at forsvare dem alle, om endnu et sammenstød skulle finde sted som det i 2008 i Georgien og nu i dag på Krim. Giver det mening - for nogen af os?

Ifølge F.N. er der 6,3 millioner litauere, letter og estere. Disse tre Baltiske republikker vil se at deres samlede befolkningstal skrumpe med 1 million i 2050.

Hvordan vil en NATO-Rusland krig over Estland gavne Estland?

Marts 1939 gav Storbritannien en krigsgaranti til Polen, og indfriede den, erklærede krig mod Tyskland. Det betød afslutningen for Det Britiske Imperium. Og hvordan havde Polen det med “Den Gode Krig?”

Landets jødiske befolkning på 3 millioner blev i det store og hele udslette, og efter nogle estimater forsvandt cirka 3 millioner katolske polakker. Polen måtte derpå udholde 4 årtier med et styre af polske satrapper af Sovjet kommissærer.

V-dagen bragte mere end blot sejr til den nation som Storbritannien gik i krig for.

I dag er Polens befolkningstal tilbage på 38 millioner. Men på F.N. opgørelsen regnes med at Polen vil gå 4 millioner tilbage i befolkningstallet i midten af århundredet.

Mens vort Krigs Party debatterer, hvor man skal trække ‘den røde streg’ over for Rusland, så forudser F.N. at 10 lande på begge sider af denne streg - Rusland, Hviderusland, de baltiske republikker, Ukraine, Polen, Ungarn, Rumænien og Bulgarien - sammen vil have 50 millioner færre borgere midt i århundredet og endnu 50 millioner færre ved århundredets afslutning.

Fertilitetsraten i disse 10 lande er knap 2/3’dele af det som der skal til for at opretholde det eksisterende befolkningstal.

Bemærkelsesværdigt! Århundredet der følger efter den fredelige afslutning af Den Kolde Krig og udfrielsen af trælbundne nationer kan også være århundredet der ser et tab i befolkningsantallet for Europa der overgår tabstallet for de to krige, og rivaliserer med det 14. århundredes Sorte Død.

Det europæiske mennesker er en truet art. Det europæiske menneske er ved at uddø. I 2050 vil Rusland, der var den fjerde mest folkerige nation i 1950, være nummer 15, bag Egypten og langt bag Congo og Tanzania.

Den eneste nation i Vesten, som nummer 14 vil være USA. Men de fleste amerikanere vil da kunne spore deres oprindelse til Asien, Afrika og Latin Amerika.

Siden 1914, er alle de store europæiske imperier - det britiske, franske, tyske, russiske, italienske - forsvundet. Alle de store hære og flåder er smeltet bort. Alle bliver de invaderet og genbefolket af afrikaner, asisater og folk fra Mellemøsten - de folk de engang herskede over. Og næsten alle de indfødte befolkninger i Europa ældes og dør og forsvinder.

“Således går verden til grunde,” sagde T. S. Eliot, “Ikke med et brag, men med en klynken.” Ligesom Southey havde han måske også fat i det rigtige.
author-image
Pat Buchanan was twice a candidate for the Republican presidential nomination and the Reform Party's candidate in 2000. He is also a founder and editor of The American Conservative. Buchanan served three presidents in the White House, was a founding panelist of three national TV shows, and is the author of nine books. His latest book is "Suicide of a Superpower: Will America Survive to 2025?"
Read more at

Og denne:
http://synopsis-olsen.blogspot.dk/2011/03/kan-japan-rejse-sig-kan-vesten.html

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails