fredag den 28. marts 2014

Dollars og Matadorpenge - samme værdi?

Bernie Planck
I tidligere artikler har jeg foreslået mine læsere at sikre sig, at sætte en lille del af deres værdier i fysiske værdifulde metaller, såsom sølv og guld, men ikke investere i guldaktier eller guldminer.

Nogle læsere ville kunne undre sig over at jeg skriver ‘at sikre sig.’ Sikre sig mod hvad? Mit svar: Mod socialismen og økonomisk dårlig ledelse. Jeg har oplevet værdiløse penge
 obama million dollar bill
Under Obama vil vi alle være millionærer

Jeg har fortalt, at i 1968 i Polen kunne jeg og min bror sælge amerikanske dollars 20 gange over den officielle vekselkurs - sådan betragtede polske borgere deres egen valuta. Det samme år kunne vi have solgt matadorpenge for et andet lands egen valuta. Lad mig forklare:
Vi var i Tjekkoslovakort den sommer russerne invaderede. (Jeg har nogle finde 35mm billeder af russiske tanks der kører over broerne og ind i Prag) Vi kom til Cesky Tesin, en lille by nær grænsen til Tjekkoslovakiet, på en vej der knap blev benyttet af turister på vej ind i Polen.

De vi skulle betale for måltidet på den lokale restaurant havde vi kun American Express Traveler's Checks®. Vi viste en $20 Travel note til værtinden, der aldrig havde set en sådan før. Vi overbeviste hende om at det var ligesom amerikanske penge. Hun tog den og gav os byttepenge i tjekkisk valuta.

Senere har jeg tænkt over episoden, og konkluderede at hvis vi havde vist hende Matador penge med 20 dollar trykt på, så ville hun også have accepteret den, uden at ane hvad der er lovlig valuta i Amerika.

Hun havde så lidt tillid til tjekkiske penge, så værdiløse var de for hende at selvom hun havde fået falske amerikanske penge så ville hun have slået til.

Hvis vi fortsætter med at indføre socialistiske programmer, såsom Obamacare, så vil vi en dag betale hinanden med Obama-legetøjs-penge.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails