onsdag den 26. marts 2014

Det koster at rejse - men så meget?

Obama den mest berejste præsident på 5 år       


Rick Moran
            
En undersøgelse af National Taxpayers Foundations afslører at Præsident Obama har foretaget flere rejser til udlandet og brugt flere penge på de rejser end nogen anden præsident i historien i de år han har siddet som præsident.


“Den mest berejste præsident - i løbet af 5 år - er også den som har været dyrest i ‘drift’ i brug af Air Force One til dato,” skrev NTUF.

Efter 5 år i Det Hvide Hus har Obama været på 31 rejser og samlet 119 dage i udlandet. På samme tid i George W. Bush tid i Det Hvide Hus havde han foretaget 28 rejser - 116 dage, mens Bill Clinton - 27 rejser - 113 dage. Ronald Reagan havde været, efter 5 år, på 14 rejser - 73 dage, mens Richard Nixon - 12 rejser - 60 dage efter 5 år, og Lyndon B. Johnson foretog 10 rejser - 34 dage på 5 år. Dwight Eisenhower foretog 8 rejser - 31 dage efter 5 år i Det Hvide Hus.

Idet der citeres fra en  frisk rapport i Washington Examiner der gennem Freedom of Information Act (FOIA) (Offentlighedsloven i USA) nævner skatteyderne hænger på cirka 228,288 dollars per time når der rejses med Air Force One i 2013, en forøgelse på 27% fra den tidligere opgjorte omkostning per flyvetime på 179,750 dollars som NTUF benyttede i sin sidste undersøgelse, så konkluderer skatteydernes ‘vagthund’ at Obamas flyveture har kostet mere end hos nogen anden præsident.


“Set ud fra det ene tal er 48.535 dollars umiddelbart ikke så meget,” bemærkede NTUF om omkostningsforøgelsen for Air Force One. “Når rejserne imidlertid er tusinder af miles lange og der bruges mange rejsetimer i adskillige tidszoner og kontinenter, så løber det hurtigt op.”

NTUF anslår at Obamas rejse til Europa og Mellemøsten “sandsynligvis vil omfatte 29 timers rejsetid, med en formodet marchhastighed af 575 mph per time mellem Washington, Amsterdam, Bruxuelles, Rom, og Riyadh, og retur til D.C.” Det løber op til, siger gruppen, at komme til at koste skatteyderne millioner af dollars.

Ved at benytte samme målestok ville den samlede omkostninge for at flyve Air Force One mellem de internationale byer være cirka 5.212.750 dollars,” skrev NTFU. “Ved at benytte de nyeste data ville omkostningen være 6.629,352 dollars.”

De priser inkluderer ikke Michelles Obamas oversøiske rejser der har været en kombination af forretning og ferier til nogle af de dyreste feriesteder i verden.

Det har selvfølgelig betydning, hvor meget der bruges på Obamas rejser, men langt vigtigere - hvad er der opnået? Udover rutine handels og sikkerhedsaftaler har præsidentens rejser til udlandet mere været beregnet på indenrigspolitiske goder frem for nogle konkrete handlinger i indenrigspolitik. Han fremstår ikke som en myndig person som nogle af de andre præsidenter når han står over for sine udenlandske modparter.

Er USA mere respekteret i dag end i 2008? Hvordan kunne man dog argumentere for det synspunkt? Verdens ‘slemme drenge’ har bemærket og har handlet aggressivt ud fra dette. Vigtige allierede har blevet bedømt som “irrelevante” for os. Dette gør at alle de penge der er brugt på at flyve Præsident Obama rundt i verden synes som det rene spild.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails