tirsdag den 17. september 2013

En personkarakteristik der går tæt på!

Lige tæt nok på


Rosslyn Smith

Denne personkarakteristik blev skrevet af en anerkendt historiker om en verdensleder.

“....talentfuld, hurtigt opfattende, undertiden brillant, går ind for det moderne, teknologi, industri, videnskab, men samtidig overfladisk, forhastet, rastløs, kan ikke slappe af, uden nogen nærmere eftertænksomhed, uden ønske om at arbejde hårdt eller presse på for at få tingene afsluttet, uden fornemmelse for tilbageholdenhed, for at vise balance og respektere grænser, eller endog for realiteter og ægte problemer, ubehersket og knap i stand til at tage ved lære af erfaringer, desperat efter hyldest og succes ...romantisk, sentimental og teatralsk, usikker og arrogant, med en umådelig overdreven selvtillid og begær efter at vise sig frem....”

Det lyder bekendt? Hvem tror du han skriver om?
 

Det er den tyske historiker Thomas Nipperdey's vurdering af  Kejser Wilhelm, II i sit værk fra 1992  Rereading German History: From Unification to Reunification, 1800-1996.  Det burde bemærkes at Wilhelms II ikke beskrevne øjeblikke såsom et berygtet interview i 1908 med den britiske avis Daily Telegraph også gav anledning til kæmpeproblemer.

Wilhelm II blev også hyldet som en fredsstifter af New York Times blot et år før 1. Verdenskrig begyndte. Mange historikere vurderer, at Kejser Wilhelms flåde- og kolonipolitik, der gav anledning til en øget spænding mellem Europas nationer, kan spores tilbage til hans turbulente personlige forhold til sin onkel Kong Edward VII, hans fætter Kong George V, og en voldsom modvilje overfor sin mor, ældste barn af Storbritanniens Dronning Victoria. Interviewet i 1908 havde ellers til hensigt at blødgøre forholdet til Storbritannien - alligevel begyndte det med dette:

“I engelskmænd,” sagde han, “er skøre, skøre, skøre som Påskeharer. Hvad er der dog sket med Jer siden I er er blevet så mistænksomme, at det ikke er en stor nation værdigt?”

Hvordan siger man reset button på tysk?

http://www.americanthinker.com/blog/2013/09/too_close_for_comfort.html#ixzz2eC3hJeVi

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails