Rumprogrammer: Stole på russerne og ikke få øje på kineserne
Vort lands militære missilkapaciteter er delvist afhængig af teknologier der er udviklet via vort rumprogram der på det seneste er blevet meget, meget afhængig af russisk teknologi. Oveni skal vore astronauter, med russiske raketter for at komme i rummet. En ‘tur’ koster cirka 70 millioner dollars.
Hvordan falder et land, hvordan er vort land faldet så dybt og ind i en farlig og ikke misundelsesværdig position.
Må jeg komme med et forslag - Elendig Ledelse.
Som Michael Moore kunne ironisere: “Hallo fjols hvor er mit rumprogram?” Til de som siger, “hvem har brug for et, lad blot de andre bruge penge på at komme til Månen,” vil jeg gerne påpege nogle få realiteter.
Tilbage i tiden har teknologierne fra vor raketudvikling været altafgørende for udviklingen af vort forsvars missilteknologier. Vi har været godt tilpas og tilfredse med at have det bedste. Det har de som ikke er os venligt stemt bemærket. Et af trickene hos disse ‘uvenlige’ er at lade som om de er venligt indstillede og derpå sikre sig et afhængighedforhold. Vi har været med i det spil tilbage i tiden ved at stå for vedligeholdelse og reservedele til kampfly solgt til andre nationer.
Kan det overraske nogen af vore spion- og overvågningssatelliter, de som fortæller os hvor mange russiske tropper der hobes op ved Ukraines grænser er sendt op at russisk teknologi.
NRO (National Reconnaissance Office) er et fælles samarbejde med U.S. Militæret og efterretningstjenester og sender regelmæssigt en del overvågningssattellitter op, og kun få detaljer kommer til offentlighedens kendskab.
(Elon) Musk’s firma (SPACEX) nævnte forrige weekend at man vil lægge sag an ved US Court of Federal Claims mod US Air Force's seneste Evolved Expendable Launch Vehicle (EELV) kontrakt med United Launch Alliance, en joint venture bestående af Boeing og Lockheed Martin, som blev underskrevet sidste år.
Musk appellerede også til den nationale stolthed og det nuværende fjendtlige forhold over for Rusland efter landets handlinger i Ukraine ved at påpege at ULA’s afsendelsesfartøj Atlas V, benytter russiske motorer fra en russisk virksomhed.
“I lyset af de internationale begivenheder synes dette at være det forkerte tidspunkt at sende hundreder af millioner dollars til Kreml,” sagde han. “Dog er det det som Air Force’s arrangement med ULA betyder, trods den kendsgerning at der er hjemlige alternativer der ikke er afhængige af komponenter fra lande der udgør en national sikkerhedsrisiko.”
Hvordan er vi dog havnet i den situation? Og hvad med “sanktionerne” og hvor er vreden? Aftalen om at begynde forfra med russerne omfattede åbenbart ikke blot en ensidig afrustning med russerne via START aftalen, men også en kalkuleret nedskæring i vort rumprogram. Nettoresultaterne er ved at vise sig. Vore satellitopsendinger er nu afhængige af Rusland. Betryggende??
Ærlig talt så bør vi heller ikke være trygge ved at Elon Musk er rygraden i vor rumteknologi og vejviser for vor fremtidige rumudvikling. Dette er et national forsvarsproblem hr. Præsident. Og NASA har altså andre og bedre opgaver end at række hånden frem mod muslimske nationer ifølge præsidentens tidligere direktiv. Ikke sandt?
Lad os endelig ikke glemme Kina og GPS. Er Kinas rumprogram et skjul for anti-satellit teknologi? ‘Truslerne mod de ting US har i rummet er betydelige og bliver stadig større’ mens potentielle modstandere fortsætter med at blive bedre og meget snart opnår samme muligheder i rumteknologi.”
Den som kontrollerer rummet kontrollerer GPS systemerne. Behøver jeg gøre opmærksom på, hvor udbredt og pålideligt Global Postitioning Systemet er? (droneangreb og militære operationer, forsvarssystemer, til rutetrafik, kortlægning, overvågning, landbrugsteknologi mv., mv.)
Teknologier til rumrejser, kortdistance missil teknologier der udvikles til militære formål, og en potentiel manglende evne til at styre og kontrollere GPS satellitter, de er alle udsat for en elendig politik fra denne administration. Verden er ikke altid et varmt og hyggeligt sted. Putin er en hård nød. Kina kan også være med.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar