mandag den 12. maj 2014

Ulovlig muslimsk infiltration fører til oprør i Assam, Indien

Muslimsk ulovlig Immigration i Indien sætter gang i voldelig modstand       


                       
Indiske tropper væltede ind i voldsplagede områder I Indiens nordøstlige stat Assam efter adskillige dage med vold og optøjer som efterlod 32 døde og hundredvis flygtende. I løbet af mandagen var roen genoprettet; slægtninge begyndte at begrave deres døde, familierne vendte hjem, og det så ud til at volden ikke ville nå de højder der forårsagede, at næsten 400000 mennesker blev forflyttet i 2012.

Skønt de aktuelle fjendtligheder stoppede, er den politiske krig blot lige begyndt. Det ledende Kongresparti der står over for, den for dem ukendte situation, at miste magten, forsøgte at kaste skylden på sin rival BJP og manden der sandsynligvis bliver Indiens næste premierminister Narendra Modi.

Angriberne fra Bodo stammen er hinduer, og deres ofre, illegale infiltratorer fra Bangladesh og muslimer. Kongrespartiet og deres allierede på venstrefløjen har længe forsøgt at sværte Modi som en radikal Hindu, og selv da volden rasede advarede Kongrespartiets belejrede premierminister kandidat Rahul Gandhi om at 22000 mennesker risikerede at blive massakreret om Modi blev premierminister.
Traditionel Bodo klædedragt

En anden minister i regeringen påstod at BJP benyttede manipulerede billeder for at sprede propaganda på de sociale medier, men har ikke givet noget bevis på de beskyldninger.                 
Som en muslimsk ven i Indien fortalte mig, har Kongrespartiet styret Assam i 24 år, er stadig ved magten og skabt de nuværende tilstande og “vold mod muslimer i Assam.”

De mest intense kampe fandt sted i Kokrajhar, et større Bodo stamme center, hvor luften er fuld af politisk aktivisme og utilfredshed med en regering man føler intet gør. Jeg var der i marts måned, mødtes med Bodo ledere og aktivister, og lagde mærke til forholdene på grænsen mellem Bangladesh og de tilstødende indiske stater Assam og Meghalaya. Jeg fik også beviser på de stadig større spændinger.

Aktivister fortalte mig at de er klar til “at forsvare deres hjem og familier,” og at udsigten til en Modi sejr og regering var det eneste der afholdt dem fra at gøre oprør - for øjeblikket. Jeg fik et tydeligt indtryk at at tingene kunne gå amok når som helst, og skrev at “de øgede spændinger ved grænsen vil eksplodere medmindre infiltrationen fra Bangladesh standses.”

I årevis har Bodos og andre stammegrupper klaget bitterligt over at regeringen nægter at stoppe den massive infiltration af muslimer fra Bangladesh, der ødelægger både deres kultur og skovområderne der er så vigtig en del af kulturen. Samtidig så jeg i, de områder jeg betragtede, bangladeshere der kom ind i Assam helt åbenlyst og uhindret, uden at de indiske grænsevagter gjorde noget for at hindre dem..

En grænsevagt sagde til de lokale der protesterer over de ulovlige indvandrere, at deres protester er nytteløse og ikke vil føre til noget, men ville møde modstand fra “højere sted.” “Vore hænder er låste,” sagde han til dem. Vagterne var ingen steder at se, indtil jeg fotograferede de store huller i grænsen, og to af dem forsøgte (uden succes) at tage mit kamera.

Sådanne forhold gør at Bodos frygter for deres folks fremtid, og er den virkelige årsag til volden. I juli 2012, fastslog de deres holdning mod til illegale “infiltratorer,” som de kaldes, for at gøre opmærksom på disse bevidste forsøg på at ændre områdets demografi. Efter dette, angreb muslimske folkemængder de Bodos der ikke havde forladt deres landsbyer. Jeg talte med familier til tre ofre, der var blevet hakket ned af muslimer. En ældre mand beskrev, hvordan han og hustruen havde siddet under et træ på deres ejendom da en pøbel sværmede om deres hjem, hakkede ham med en machete som de derpå brugte til at dræbe hans hustru. En ældre enke fortalte mig hun var ude af stand til at flygte, og derfor angreb en muslimsk pøbel hende og dræbte hendes sengeliggende og handicappede mand.

Tilbage i Assams hovedstad Guwahati, beskriver en gruppe lærde ved Vivekananda Kendra Institute of Culture, hvordan infiltratorer fra Bangladesh har ændret på områdets demografi og lavet om på livet for Bodos og andre stammer i Assam. Deres samfund er blevet opløst og skovene, der er vigtige for Bodo kulturen står over for en miljømæssig katastrofe: Skovhugning, indskrænkning i vegetationens mangfoldighed, og en næsten udryddelse af det enhornede næsehorn.

Selvom kampene er standset for øjeblikket er spændingen intens. Bangladesh’s premierminister Sheik Hasina har forberedt Indien på flere “klimaflygtninge” fra hendes land.

Bodoer sagde til mig - dem er vi klar til.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Har lige googlet for at se om danske medier har skrevet noget om dette problem. Jo, men i 2012. Ja man undrer sig over prioriteringer i dansk presse.
Og hvor 'frækt' at de lokale stammer gør modstand mod ulovlig indvandring, ikke sandt?

Related Posts with Thumbnails