torsdag den 5. marts 2015

Våben til Cuba fra Kina - hvorfor?

Våben til Cuba fra KIna  - hvorfor?


               
I den gamle Tv serie "Fantasy Island", ser Tatoo op mod himlen og siger “Et fly, et fly.” Budskabet om at et fly med gæster var ved at ankomme.

I næste runde af forhandlinger mellem U.S.-Cuba vil vi høre nogen sige, “skibet, skibet” eller en påmindelse om at Cuba stadig smugler våben.

Vore venner på Capitol Hill Cubans har lagt dette ud i dag:  

De colombianske myndigheder har pågrebet et skib med kinesisk flag lastet med “krigsmateriel” på vej mod Cuba.

Det blev opsporet nær havnebyen Cartagena. Lasten bestod af langtrækkende våben systemer. Ifølge El Tiempo, medførte skibet ikke lovmæssig dokumentation - hvilket antyder at det var en hemmelig skibsladning.

Skibets kaptajn var også imod enhver form for inspektion.

De colombianske myndigheder troede først at de svære våben skulle smugles til den sydamerikanske nation, men endestationen var altså Cuba. .

Sommeren 2013 blev et nordkoreansk fartøj tilbageholdt da det forsøgte at komme gennem Panama Kanalen med over 240 tons cubanske våben på vej til Pyongyang.

Det fartøj havde heller ikke den rigtige dokumentation, og skibets kaptajn var imod inspektion.


Cirka 100 tons krudt, næsten 3 millioner detonatorer og cirka 3000 granathykstre blev fundet ombord på Da Dan Xia, nævnte embedsmænd.
.

Men ifølge skibets log, medførte man kornprodukter.

Historien må få en meget negativ virkning på medlemmer af Kongressen, eller de som vil have en ny ambassade, som stemmer imod embargoen eller vil have Cuba fjernet fra terroristlisten.

Historien beviser også at i de 18 måneder med “hemmelige forhandlinger” sådan set ikke har været særlig givende.

Hvilket budskab sendte vi til Castro regimet?

Hvilke forandringer og væremåder bad vi dem at foretage før vi lovliggjorde regimet gennem samtaler? Det ligner grangiveligt det samme Cuba: Hvorfor er den cubanske regering med i våbenhandel? Skibet er tilbage. Hvor mange flere skibe er på vej til Cuba? .

P.S. You can hear my show (CantoTalk) or follow me on Twitter.
               

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails