fredag den 27. maj 2016

Obama i Hiroshima - hvorfor?

Obama i HiroshimaPræsident Obamas planlagte besøg den 27. maj til Hiroshima er med til at understrege en svigtende hukommelse hos generationerne der fulgte. Mens årtierne går udsletter og forsøger nye politiske tendenser at omskrive virkelighederne og de lidelser vi erfarede ved Japans forræderiske optræden under 2. Verdenskrig. Der er stærk tendens i den seneste mediefortællinger fra Det Hvide Hus om forsoning der forsøger at overbevise os om, at Obamas besøg i Hiroshima ikke er hvad det sådan set ser ud til.
Billedresultat for obama hiroshima visit
Vær dog sikker på at det ceremonifikserede Japan vil betragte besøget som en undskyldning. Og hvis således er det en hidtil hån mod de kostbare liv U.S. mistede og risikerede for at beskytte dette land mod hensynsløs japansk aggression under 2. Verdenskrig.

Min generation kan ikke blot ignorere disse omkostninger i amerikanske - og japanske liv -- dersom atombomben ikke var blevet anvendt i krigens slutperiode. Alternativet ville have været en invasion af Japan og betydet at endnu flere millioner amerikanere og japanere ville dø eller blive lemlæstet, og det langt flere end atombomberne slog ihjel og en meget længere varende krig.

En undskyldning kan ikke være på tale når man betænker at Kejser Hirohito havde givet det japanske militær og civile ordre til at kæmpe til døden, En invasion af Japans hovedøer ville have betydet op til 4 millioner flere faldne amerikanere, op til 10 millioner japanere, tal baseret på de faktiske amerikanske faldne i krigen op til den dato.

Japans sindssyge kamikaze angreb havde gjort det tydeligt at Kejserens ordre ville være blevet fulgt. Efter atombomberne var kastet, gav Hirohito ordre til at al modstand skulle indstilles og gik bort fra eden om ‘at kæmpe til døden’ og forhindrede dermed de samlede tabstal som man anslår til 14 millioner. Vor tapre beslutning og handlinger reddede livet for millioner, både amerikanere og japanere.

Glemt er også andre sandheder om Japan på den tid. En brutal invasion af Manchuriet, den berygtede voldtægt i Nanking, snigangrebet mod Pearl Harbor, Batan dødsmarchen, torturen, den bevidste sult, og massedrab på krigsfanger, brugen af koreanske kvinder som sexslaver, og brugen af amerikanske fanger i forsøg med biologiske våben.

Mere passende, ved et officielt besøg hos den japanske kejser og premierminister, ville være en undskyldning ikke for at indlede krigen (den undskyldning er allerede givet) men for deres overgreb i 2. Verdenskrig, og en tak til US for at forhindre endog endnu flere krigstilskadekommnede, en tak til den respektfulde og civile amerikanske behandling af japanske krigsfanger, vor usædvanlige generøsitet efter krigen i genopbygningen af deres land, som blev til et demokrati og et økonomisk væksthus og magtfaktor - en af verdens stærkeste økonomier.

http://www.americanthinker.com/blog/2016/05/obama_at_hiroshima.html#ixzz4959tLLRT

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails