søndag den 29. maj 2016

Pave Frans bøjer sig igen for Islam

Paven støtter storsheiken for Al-Azhar


Robert Spencer


AP rapporterede mandag henrykt, at Pave Frans “støttede storimamen for Al-Azhar, det prestigefyldte Sunni lærecenter, og dermed igen åbnede op for en vigtig kanal til katolsk-muslimsk dialog efter fem års stilstand og en tid med stadig flere islamiske ekstremistiske angreb mod kristne.”
Hvorfor har der været denne stilstand på 5 år? Fordi den i Cairo beliggende Al-Azhar har nedfrosset samtaler med Vatikanet som protest over kommentarer af pave Benedict XVI. Hvad sagde Benedict? Andrea Gagliarducci fra the Catholic News Agency forklarer, at efter en jihad terrorist myrdede 23 kristne i en kirke i Alexandria i 2011, kritiserede Benedict “terrorismen” og “den strategiske vold” mod kristne, og opfordrede til at de kristne i Mellemøsten skulle beskyttes.
Al-Azhar’s Grand Imam, Ahmed al-Tayeb, som pave Frans bød velkommen til Vatikanet mandag, blev rasende. Han tordnede mod Benedict for “indblanding” i Egyptens forhold og advarede om en “negativ politisk reaktion” på grund af pavens bemærkninger. I en udtalelse kritiserede Al-Azhar pavens “gentagne negative henvisninger til Islam og hans påstande om at muslimer forfølger de som bor blandt dem i Mellemøsten.”
Benedict stod fast og det var så det. Men i september 2013 meddelte Al-Azhar at pave Frans havde sendt et personligt budskab til al-Tayeb. I denne, ifølge Al-Azhar, erklærede Frans sin respekt for Islam og hans ønske om at komme til en “fælles forståelse mellem verdens kristne og muslimer for at bygge på fred og retfærdighed.” På samme tid mødtes Al Tayeb med den apostolske nuncio for Egypten Mgr. Jean-Paul Gobel, og fortalte ham ganske tydeligt at det at tale negativt om Islam var “en rød linje” der ikke måtte overskrides.
Pave Benedict fordømte altså et jihadangreb, et som al-Azhar også fordømte, og dog suspenderede al-Azhar dialog på grund af pavens fordømmelse. Så skrev pave Frans til storimamen af al-Azhar og bekræftede sin respekt for islam og storimamen advarede ham om, at det at kritisere islam var en “rød linje” der ikke må overskrides. Man kan med rigtig god ret nu hævde at den “dialog” som pave Frans har genoprettet ikke vil give lov til at diskutere muslimsk forfølgelse af kristne, der vil eskalere over hele verden, især da en episode med forfølgelse i første tilfælde førte til suspension af dialog.
Ydermere har hans dialogpartner al-Tayeb, i årenes løb vist sig så langt fra at være en forkynder af fred, samarbejde og nåde: Han har retfærdiggjort anti-Semitisme ud fra Koranen; og opfordret til at morderne i Islamisk Stat der dræbte den jordanske pilot skulle korsfæstes eller få hænderne skåret af som straffen i Koranen 5:33 giver lov til mod de som fører krig mod Allah og hans budbringer eller spreder “vildledning” i landet. Al-Azhar blev også afsløret i at tilbyde gratis bøger der opfordrer til at slagte kristne og andre vantro.  
Vil paven under al-Tayeb’s besøg i Vatikanet genbekræfte sin respekt for Islam og foragt for Kristendommen? Vil han konvertere til Islam foran al-Tayeb, eller blot tilbyde sin underkastelse og betale jizya?
The Times of Israel gjorde sig til talsmand for at mandagens møde i Vatikanet var et “tegn på forbedrede bånd mellem den katolske kirke og den muslimske verden.” Javel så!! Hvor? Muslimer har massakreret, udstødt, tvangskonverteret eller underlagt hundrede tusinder af kristne i Irak og Syrien. Har disse “forbedrede bånd” reddet en eneste kristen fra lidelserne ved muslimernes hænder? Nej!! Det eneste der er opnået er, at man har fået “dialog” deltagerne til at føle sig tilfredse med sig selv, men de kristne i Mellemøsten fortsætter med at lide. Faktisk har  “dialogen” skadet de kristne i Mellemøsten, ved at tilskynde kristne ledere i Vesten til at opretholde tavsheden om forfølgelsen, af frygt for at fornærme deres så let krænkede muslimske “dialog” partnere.
Har paven budt nogen af de forfulgte kristne velkommen til Vatikanet? Eller er den ære kun reserveret udelukkende for denne mand der vil tillade “dialog” når hans krisnte “dialog” partner forbliver tavs om de muslimske massakrer på kristne?
Denne pave er til vanære for kirken, den jødisk-kristne civilisation og for den frie verden.
Lad dem være, de er blinde vejledere for blinde; og når en blind leder en blind, falder de begge i grøften.” (Mattæus 15:14)


Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails